فروشگاه ساز یا فروش به سبک قدیم
در گذشتههای دور دور (البته، نه خیلی دور،حدود 10 سال پیش) اگر شما میخواستید یک فروشگاه اینترنتی راه بیندازید، کارتان چندان راحت نبود. زیرا کاری بود که نیاز به هزینه و زمان بسیار زیادی داشت. اما امروزه دیگر اوضاع کمی فرق میکند.
به لطف فروشگاهسازهای شرکتی مثل شرکت سئوراز شما میتوانید به سرعت یک فروشگاه اینترنتی بسازید که تمام امکانات لازم را در اختیار شما قرار میدهد. به این ترتیب، همۀ هم و غم و دغدغه شما این خواهد بود که محصولات این فروشگاه را ثبت کنید و برایشان مشتری پیدا کنید که البته باز هم شرکتی مثل سئوراز در پیدا کردن مشتری راهکارهای کاملا تضمینی به شما خواهد داد.
از اینرو چندسال پیش بود که ما تصمیم گرفتیم خودمان دست به کار شویم و تمام دانش خود در این زمینه در یکجا جمع کنیم. شما قرار است درباره فروشگاه سازهای مختلف و البته فروشگاه ساز گروه سئوراز و نحوه انتخاب بهترین آنها بخوانید. از هم اکنون امیدواریم که آنچه در اینجا میآید، بتواند به شما در مسیرتان به سوی یک کسب و کار آنلاین موفق کمک کند.
(اگه آشنایی زیادی در زمینه مباحث ابتدایی طراحی سایت ندارین، حتماً سری به 2 به بخش طراحی سایت بزنید یا با تلفن 02177166964 تماس بگیرین تا ما شما رو راهنمایی کنیم.)
فروشگاه ساز دقیقاً چیه و چه کاربری داره؟
زمانی که شما قصد ساختن یک فروشگاه اینترنتی آنلاین را دارید، به سیستمی نیاز خواهید داشت که این فروشگاه را برای شما مدیریت کند. سیستمی که از آن طریق بتوانید محصولات خود را ثبت کنید، موجودی انبار خود را چک نمایید، کوپنهای تخفیف تعریف کنید، سفارشهای مشتریها را بگیرید و در یک کلام، همهچیز را به هم وصل کنید.
اینجاست که مفهومی به اسم فروشگاهساز مطرح میشود. سیستمهایی که دقیقاً با هدف ساخت فروشگاه اینترنتی ساخته شدهاند و قرار است تمام آنچه فروشگاه اینترنتی شما لازم دارد را در اختیارتان بگذارند. به لطف این فروشگاهساز، شما به راحتی میتوانید یک فروشگاه تمام و کمال برای خودتان بسازید و به سرعت وارد بازار رقابت آنلاین شوید.
اما مشکل اینجاست در تعداد کاربر خیلی زیاد ممکن است کمی کند شود اما این فقط در شرایطی پیش می آید که تعداد کاربر شما به روزانه بالای 400 نفر رسیده باشد، متوجه خواهید شد شاید نیاز داشته باشید حالا که سایت پیشرفت کرده و مشتری خودتان را پیدا کرده اید و البته سایت برای شما درآمد زا شده است اینبار یک سیستم کاملا اختصاصی یا به اصطلاح طراحی سایت اختصاصی انجام دهید. سیستمهایی فروشگاه ساز اگرچه که خیلی سریع میتوان آنها را پیاده کرد ولی در مجموع هر کدام مزایا و معایبی نسبت به طراحی وبسایت حرفه ای دارند.
دو نوع مختلف فروشگاه سازها
این سیستمها بر اساس اشتراک کار میکنند. این یعنی شما بابت دریافت سیستم و خدمات آن، یک هزینه سالیانه به این سیستمها پرداخت خواهید کرد. به این سیستمها اصطلاحاً SaaS یا همان Software as a Service گفته میشود که البته ما این نوع را به صورت یک پکیج درآوردیم و یبار برای همیشه هزینه طراحی سایت را پرداخت میکنید و از وابستگی ما خارج میشوید که این یکی از اصلی ترین نیاز هایی میباشد که مشتری میخواهد بدون وابستگی و با بالاترین کیفیت و بدون هیچ مشکلی سایت را خود مدیریت کند..
زمانی که شما از یک سیستم اشتراکی استفاده میکنید، سایت شما بر روی هاست این سرویس قرار میگیرد (به اصطلاح Hosted) و تمام خدمات لازم نیز از طرف شرکت ارائه دهنده فروشگاه ساز به شما داده خواهد شد.
درست است که استفاده از این سیستمها رایگان نیست، اما در عوض هزینههای جانبی همچون طراحی قالب حرفه ای که هزینه ی خیلی گزافی دارد ، افزونه، استخدام طراح سایت، اجاره هاست و دردسر های تنظیم هاست و … هم ندارند. به علاوه، راهاندازی فروشگاه و یادگیری کار با سیستم آنها نیز به مراتب سادهتر از سیستمهای کد باز است.
به این نکته توجه داشته باشید که با دریافت یک سیستم فروشگاهساز حرفه ای ، شما همیشه خیالتان راحت است که یک تیم پشتیبانی وجود دارد که به سوالات و مشکلات شما پاسخ خواهد داد. به علاوه، ویرایش و توسعه سایت بسیار راحتتر خواهد بود.
البته، تصور نکنید که منظورمان این است که این سیستمها یقیناً بهتر هستند و شما فقط با گل و بلبل طرفید. بیشتر حرفمان این است که برای افراد مبتدی و کسانی که چندان سر از مباحث طراحی سایت در نمیآورند و میخواهند کسب و کار خودشان را هرچه سریعتر راه بیاندازند، این فروشگاهسازها میتواندانتخاب بهتری باشد. اما اگر قصد امکانات واقعاً به خصوصی به فروشگاه خود را داشته باشید، کمی دست شما بسته خواهد بود و باید بدنبال طراحی سایت حرفه ای باشید که از دیگر خدمات ما نیز میباشد. پیشنهاد ما بسته طراحی سایت فروشگاهی 15 روزه در سئوراز میباشد که توسط تیم خودمان به صورت حرفه ای توسعه داده شده است میباشد که بدون هیچ دردسری تا چندین سال بدون دغدغه کارخواهد کرد.
اینها سیستمهایی هستند که به صورت کوتاه مدت یا کرک شده در اختیار کاربران قرار میگیرند و به دلیل اینکه کد آنها قابل دسترسی است، از هر نظر قابل ویرایش هستند.فروشگاه سازهای کد باز بر روی هاست خود شما سوار میشوند (به اصطلاح Self-Hosted) و استفاده از آنها به کمی تخصص و مهارت نیاز دارد. حالا این مهارت میتواند با مطالعه آموزشهای مختلف توسط خود شما به دست بیاید یا آنکه از شخص دیگری بخواهید این کار را برای شما انجام دهد.اما درآمد این فروشگاهسازها از کجاست؟ ساده است. زمانی که شما از یک فروشگاه ساز کد باز استفاده میکنید، قطعاً به امکانات مختلفی نیاز پیدا خواهید کرد. اولین چیزی که برای استفاده از این فروشگاهسازها لازم است، خرید یک کرک و سایر امکاناتی دیگر میباشد. پس از آن، شما نیاز دارید این سیستم را به درگاه پرداخت یکی از بانکهای ایرانی مجهز کنید و بنابراین نیاز به یک خرید یک پلاگین در این زمینه خواهید داشت. در واقع، هر امکان بیشتری که قرار است به سیستم خود اضافه کنید، به احتمال زیاد برایتان هزینه بر خواهند بود.همچنین توجه داشته باشید که هنگام استفاده از این سیستمها، قرار نیست کسی در حل مشکلات به شما کمک کند. مگر آنکه کسی را استخدام کنید که برایتان کارهای سایت را انجام دهد. حرف ما این است که نباید از سازنده این سیستمها انتظاری داشته باشید. بلکه باید کسی را داشته باشید که در زمینه استفاده و توسعه آنها مهارت داشته باشید. یا آنکه خودتان شروع به یادگیری کنید.حالا که با مفهوم کلی فروشگاهسازهای اپن سورس آشنا شدید، بگذارید ببینیم که شما به عنوان یک ایرانی، چه انتخابهایی دارید.چگونه پول خلق کنید؟?!توجه داشته باشید که تمام فروشگاهسازهای کد بازی که در ایران استفاده میشوند، در حقیقت ترجمه سیستمهای خارجی هستند. سیستمهایی که توانستهاند در دنیا جایگاه خوبی به دست بیاورند و بنابراین ایرانیهای عزیز هم دست به کار شدهاند و آنها را به زبان فارسی ترجمه کردهاند.این فروشگاهسازها را در ادامه به شما معرفی میکنیم:
- فروشگاه ساز ووکامرس سئوراز : این پلاگین به صورت 0 تا 100 در مجموعه سئوراز بازنویسی شده و از لحاظ امنیتی و توسعه پذیری و سرعت در حد بالایی قراردارد.
- فروشگاهساز ووکامرس (این فروشگاهساز یک افزونه برای سیستم مدیریت محتوای وردپرس است. در واقع، وردپرس یک سیستم وبلاگی است که به کمک افزونه ووکامرس، قابلیتهای فروشگاهی نیز به آن اضافه میشوند.)
- فروشگاهساز جوملا (دقیقاً عین ووکامرس، این فروشگاهساز نیز بر روی سیستم مدیریت محتوای جوملا سوار میشود و قابلیت فروشگاهی را به آن اضافه مینماید.)
- فروشگاهساز اپن کارت
- فروشگاهساز دروپال
اینها مطرحترین فروشگاهسازهایی هستند که در ایران مورد استفاده قرار میگیرند و ما در این سری مقالات، قرار است نگاهی دقیق به همه آنها داشته باشیم.