اگر در تمام موتورهای جستجو، عبارت یکسانی جستجو شود، هیچکدام از آنها نتایج یکسانی ارایه نمی دهند و با نتایج کاملا متفاوتی روبه رو می شویم.
تفاوت در ارایه ی نتایج در موتور های جستجو از تفاوت آن ها در الگوریتم (Algorithm) یا سیستم رتبه بندی، پایگاه داده (Database) و میزان فضول بودن بخش جمع آوری داده آن ها ناشی می شود. حتی اگر همه آن ها از پایگاه داده یکسانی نیز استفاده کنند، باز هم نتایج جستجو متفاوت خواهد بود.
تاثیر استفاده از الگوریتم های گوگل
هر موتور جستجو، برای رده بندی صفحات وب از الگوریتم خاصی استفاده می کند که بسیار محرمانه است. الگوریتم مجموعه ای از دستورالعمل ها است که ترتیب قرار گرفتن سایت ها را در خروجی موتور جستجو مشخص می کند. برای اینکه سایت ها باهم مقایسه شده و بر حسب میزان ارتباط با موضوع مورد جستجو مرتب شوند، موتور جستجو الگوریتم را بر مجموعه ای از پارامتر ها (فاکتور ها) و یا به بیان گوگل سیگنال ها (Signal) اعمال می کند پارامتر های مورد توجه موتور های جستجو نیز همانند الگوریتم آن ها ناشناخته است و این ناشناخته ها جذابیت دنیای موتور های جستجو را دو چندان می کند.
کاربران با انگیزه های گوناگونی در وب حضور دارند و در آن کارهای بسیاری نیز انجام می دهند. از گشت و گذار های اعتیاد آور شبکه های اجتماعی، چرخیدن در میان وبلاگ ها و ارسال و دریافت نامه (ایمیل) گرفته تا دیدن فیلم و عکس گوش دادن به موسیقی و خواندن خبر و انجام تحقیقات علمی حتی خرید و فروش و بسیاری از کارهای دیگر که شما می توانید به راحتی به فهرست اشاره شده، بیافزاید.
در میان کارهایی که انجام می شود، سرزدن به گوگل یا دیگر ابزار جستجو اقدامی است که عمده ی کاربران وب انجام می دهند.
کیست که منکر نقش و تاثیر گوگل باشد؟ گوگل و سایر ابزار جستجو هم نیاز کاربران وب را پاسخ می دهند و هم نقش غیر قابل انکاری در رونق دادن به کسب و کارهای آنلاین ایفا می کنند.
هر مدیر سایتی کاملا این نام را می شناسدو به خوبی می داند که این ابزار می تواند چه تحول بزرگی در کسب و کار ها ایجاد کند. موتور جستجو و به طور مشخص گوگل به عنوان دروازه ی ورود به وب عمل می کند و کاربر بعد از مراجعه به آن تصمیم می گیرد که در گام بعدی به کدام سایت مراجعه نماید.
دستیابی به رتبه اول در گوگل
مدیران، برنامه ریزان و سرمایه گذاران سایت ها دریافته اند که حضور در رتبه های بالای نتایج جستجو به معنای آمدن شمار بیشتری از کاربران به سایت آنان است؛ بنابراین همواره در تلاشند تا راهی برای دست یابی به آن رتبه ها بیایند.
اگر دست یابی به رتبه های بالا کار ساده ای باشد و برای همه کس مقدور، اهمیت رتبه بالا از دست می رود. آیا در کنکور سراسری همه می توانند اول باشند؟ چون همه نمی تواند اول باشند، کسب رتبه اول فراتر از ارزشمند می شود. کسب رتبه های بالا در موتور جستجو کار ساده ای نیست وبه تجربه، دانش و البته صرف زمان وصبر نیاز دارد.اهمیت تجاری موتور جستجو و تلاش سایت ها برای حضور بهتر در آن ها، کسب و کار نوینی را رقم زده است. به فرایند آماده سازی سایت برای حضور مناسب در موتور جستجو، سئو می گویند.
سئو، تخصصی کلیدی در بازاریابی اینترنتی است وبه عنوان حرفه ای مهم و البته پر درآمد از آن یاد می شود. دلیل بسیار روشن است: سایت ها و کسب و کار های بسیاری به حضور مناسب در موتور های جستجو نیاز دارند و کارشناسادن این حرفه همواره راهگشای آنان بوده اند.
مطلب قبلی: بهینه سازی وب سایت ها برای موتور های جستجو
مطلب بعدی: بهینه سازی موتور جستجو چیست؟