در این مقاله از پایگاه دانش میزبان فا تصمیم داریم میزبانی وب و ویژگی های یک هاست مناسب را به شما معرفی کنیم. اما میزبانی وب چیست؟ به طور کلی برای اینکه بتوانیم اطلاعات خود را در اینترنت منتشر کنیم، نیاز به فضایی مشخص برای حفظ و نگهداری آن اطلاعات داریم. میزبانی وب بستری آنلاین است که امکان ذخیره سازی و انتشار اطلاعات و برنامه های کاربردی را برای شما فراهم می کند. در واقع زمانی که یک کاربر آدرس سایت شما را در مرورگر خود جستجو می کند، به سروری که اطلاعات شما روی آن قرار دارد متصل می شود. در نتیجه می تواند تمامی اطلاعات سایت شما را مشاهده نماید. این در واقع ساده ترین تعریفی است که می توان به کمک آن اصطلاح میزبانی وب را توضیح داد. زمانی که شما سرویس هاست یکی از شرکت های فعال در این حوزه را تهیه می کنید، در اصل بخشی از فضای سرورهای آنها را موقتا به خود اختصاص می دهید. در نتیجه می توانید تمامی فایل ها و اطلاعات ضروری وب سایت خود را در آن فضا نگهداری کنید.
اولین گامی بعد از انتخاب نام دامنه سایت، انتخاب میزبانی و خرید هاست مناسب است. چون با داشتن یک میزبانی وب قدرتمند می توانید فضای لازم برای ذخیره فایل ها، اطلاعات و دیتابیس های مهم را داشته باشید. علاوه بر آن زمانی که فردی آدرس سایت شما را در مرورگر جستجو می کند، به سرعت به سروری که هاست شما روی آن قرار دارد متصل شده و سایت شما را مشاهده می کند. همه این عوامل در کنار هم باعث می شوند که انتخاب یک هاست مناسب به موضوع حائز اهمیتی تبدیل شود. فراموش نکنید که شما باید هاستینگی را انتخاب نمایید که با برنامه ها و نیازهای شما بیشترین همخوانی ممکن را داشته باشد. در این مقاله مهم ترین ویژگی هایی که باید برای انتخاب یک میزبانی وب مناسب در نظر داشته باشید را به شما معرفی خواهیم کرد.
در این مقاله به موضوعات زیر خواهیم پرداخت:
- سرویس میزبانی وب اشتراکی
- سرویس میزبانی وب اختصاصی
- سرویس میزبانی وب مجازی
- سرویس میزبانی وب ابری
- سرویس میزبانی وب وردپرس میزبان فا
- سرویس میزبانی وب ووکامرس میزبان فا
- ملاک های انتخاب یک میزبان وب مناسب
انواع مختلف سرویس های میزبانی وب
سرویس میزبانی وب اشتراکی
در میان انواع مختلف میزبانی وب موجود در بازار، هاست اشتراکی را می توان رایج ترین آنها دانست. چون به نظر کاربران این نوع هاست در مقایسه با سایر آنها از قیمت پایین تری برخوردار بوده و کار با آن به نسبت راحت تر از کار با سایر آنهاست. شرکت های هاستینگ برای ارائه هاست اشتراکی یک سرور قدرتمند را تهیه و بعد از نصب سیستم عامل و کنترل پنل آن را به چندین قسمت تقسیم می کنند. به این ترتیب n هاست اشتراکی به وجود می آید و مشتریان با خرید هر یک از آنها می توانند برای خودشان یک وب سایت داشته باشند. مسئله ای که باید به آن اشاره کرد این است که هر یک از این هاست های اشتراکی یک قسمت کوچک از سرور اصلی هستند. به همین دلیل با افزایش تعداد هاست های روی سرور، قدرت و سرعت آنها به همین نسبت کاهش پیدا می کند. معمولا به افراد توصیه می شود که کار خود را با میزبانی وب اشتراکی آغاز نمایند که قیمت به نسبت پایین تری دارند. اما اگر می خواهید یک وبسایت بزرگ را راه اندازی نمایید یا ترافیک خود را افزایش دهید یا حتی اگر بخواهید برنامه نویسی های خاصی را روی سرور داشته باشید، باید بدانید هاست اشتراکی نمی تواند گزینه مناسبی باشد. هاست ایران یکی از سرویس های شرکت میزبان فا است که در حوزه هاست اشتراکی قرار می گیرد. مزایا و قابلیت های هاست ایران برای افرادی که به تازگی سایت خود را راه اندازی کرده اند، بسیار مناسب می باشد.
مزایا:
- در مقایسه با سایر سرویس های هاست از پایین ترین قیمت ممکن برخوردار است.
- استفاده از این سرویس به وب سایت های تازه تاسیس و نوپا توصیه می شود.
- امکان راه اندازی آسان سایت فراهم می باشد.
معایب:
- عدم امکان مدیریت سرور
- ترافیک بالای کاربران آن در سرورهای شلوغ می تواند سبب پایین آمدن سرعت سایت شود.
- اصولا دسترسی SSH فراهم نمی باشد.
سرویس میزبانی وب اختصاصی
سرور اختصاصی برای کسانی که به دنبال قدرت، سرعت، پایداری و کیفیت بالا می باشند، انتخاب مناسبی است. در حقیقت شرکت های بزرگ یا در حال توسعه که قرار است ترافیک بالایی را داشته باشند، نیاز به یک سرور اختصاصی دارند. زمانی که شما اقدام به خرید یک سرور اختصاصی می نمایید، در اصل یک سرور کامل را خواهید داشت. این سرور تنها مختص به سایت شما است و مثل هاست اشتراکی قرار نیست به چندین قسمت تقسیم شود. در صورت خرید میزبانی وب اختصاصی می توانید با توجه به نیاز خود تنها یک سایت مشخص را روی سرور مخصوص خود قرار دهید یا اینکه چندین سایت را مدیریت نمایید. در میزبانی وب مجازی شما قدرت عمل بیشتری در کنترل سایت خود خواهید داشت. در اصل کنترل کامل آن سرور بر عهده خود شما خواهد بود و به هر طریقی که مایل هستید می توانید در آن تغییر ایجاد نمایید. چون تمامی منابع و امکانات آن تنها در اختیار شخص شما قرار می گیرد. پس می توانید مثل یک کارشناس سرور دسترسی کاملی روی سخت افزارها و نرم افزاهایی که روی آن قرار می گیرد، داشته باشید.
مزایا:
- امکان مدیریت سرور
- امنیت بالا
- منابع نامحدود
- قابلیت سفارشی سازی و نصب برنامه ها و سخت افزارهای اختصاصی مد نظر
- دسترسی SSH
- امکانات اختصاصی
معایب:
- به دلیل قیمت بالا، مناسب شرکت ها و سازمان ها بزرگ و با بودجه بالا می باشد.
- به دانش کافی در زمینه مدیریت هاست و سرور نیاز است.
سرویس میزبانی وب مجازی
در سرور مجازی (VPS) همان ویژگی های سرور اختصاصی را در اختیار دارید. در میزبانی وب مجازی شرکت ارائه دهنده خدمت اصطلاحا یک پارتیشن جدا روی سرور خود را در اختیار شما قرار می دهد. این بدین معنا است که شما یک فضای کاملا اختصاصی با منابع بالاتر از یک هاست معمولی را روی سرور خواهید داشت. قیمت پایین تر سرور مجازی نسبت به سرور اختصاصی یکی از فاکتورهای انتخاب آن قلمداد می شود. به منظور کسب اطلاعات بیشتر درباره میزبانی وب مجازی می توانید مقاله سرور مجازی چیست و چه کاربردی دارد را مطالعه نمایید.
مزایا:
- داشتن فضا، منابع و امکانات اختصاصی
- امکان پیکربندی دلخواه
- برای وب سایت های پرمصرف بسیار کاربردی است.
- دسترسی SSH فراهم می باشد.
معایب:
- هزینه آن در مقایسه با هاست اشتراکی بیشتر است
- به دانش کافی در زمینه مدیریت هاست و سرور نیاز دارد.
سرویس میزبانی وب ابری
هاست ابری یا کلود معمولا به عنوان قابل اعتمادترین نوع سرویس میزبانی وب شناخته می شود. در اصل در میزبانی وب ابری شما با خوشه ای از سرورها رو به رو هستید که فایل ها و منابع شما روی این سرورها قرار می گیرند. بدین ترتیب هر زمان که یکی از سرورها شلوغ است یا دچار مشکل می شود، ترافیک شما به صورت اتوماتیک به سرور دیگری در همان خوشه منتقل خواهد شد. به همین دلیل می توانید این اطمینان را داشته باشید که به معنای واقعی کلمه هیچگونه قطعی را در سایت خود تجربه نخواهید کرد.
مزایا:
- امکان قطعی در میزبانی وب ابری تقریبا صفر است (پایداری بالا).
- بروز مشکل در هاست ابری روی سایت شما تاثیری نمی گذارد.
- شما تنها به میزانی که از خدمات آن استفاده می کنید، هزینه پرداخت می کنید.
معایب:
- تخمین هزینه ها کمی مشکل است.
- دسترسی SSH همیشه فراهم نمی باشد.
سرویس میزبانی وب وردپرس
میزبانی وب وردپرس یکی از سرویس های بسیار قدرتمندی است که انحصارا توسط شرکت میزبان فا به کاربران ارائه داده می شود. تمامی افرادی که به دنبال یک هاست قدرتمند و فوق حرفه ای برای سایت خود هستند، می توانند از این سرویس استفاده نمایند. همانطور که پیش تر گفته شد استفاده از هاست اشتراکی برای سایت هایی که در حال توسعه هستند بعد از مدتی کمی دشوار می شود. چرا که چنین هاستی قدرت و سرعت لازم را به آنها ارائه نمی دهد. معمولا در چنین مواقعی شرکت های هاستینگ سرور اختصاصی یا مجازی را به کاربران خود پیشنهاد می دهند. اما موضوع این است که این سرورها گران بوده و استفاده از آنها به دانش کافی در زمینه هاست و برنامه نویسی نیاز دارد. شرکت میزبان فا سرویسی را ارائه نموده که تمامی صاحبان وب سایت های وردپرسی می توانند با هزینه ای پایین و با منابع لیمیت نشده آن را تهیه نمایند. در این میزبانی وب مخصوص میزبان فا، یک سرور قدرتمند به قسمت های بسیار کمی تقسیم می شود که هر یک از این قسمت ها در اختیار یک وب سایت قرار می گیرد. ویژگی بسیار مهم هاست وردپرس نیز دقیقا همین است. به دلیل پایین بودن تعداد سایت های قرار گرفته روی یک سرور، شما می توانید قابلیت های یک سرور اختصاصی را با قیمت پایین تری تجربه کنید از طرفی کاربر ملزم به مدیریت سرور و کانفیگ آن نیست . میزبانی وب وردپرس میزبان فا برای کسانی مناسب است که می خواهند سرعت، پایداری و سازگاری بالا را در کنار هم داشته باشند.
مزایا:
- داشتن امکانات و منابع مشابه سرور باقیمتی پایین تر
- استفاده از این سرویس به وب سایت هایی که قصد دارند با سرعتی بسیار بالا یا تخصصی کار کنند، توصیه می شود.
- CPU و RAM آن نامحدود است.
- سازگاری بسیار بالا با سیستم مدیریت محتوا وردپرس (این سرویس مخصوص وب سایت های وردپرسی کانفیگ و بهینه سازی شده است).
- ارائه فضای بالا به منظور سهولت در بکاپ گیری و توسعه سایت بدون بروز مشکل
- قابلیت بکاپ گیری روزانه
سرویس میزبانی وب ووکامرس
یکی دیگر از سرویس های میزبانی وب که توسط شرکت میزبان فا به صورت انحصاری ارائه شده است، هاست ووکامرس می باشد. هاست ووکامرس یک هاست فوق العاده قدرتمند است که برای سایت های وردپرسی و به ویژه فروشگاه های اینترنتی بزرگ و در حال رشد بسیار مناسب است. میزبانی وب ووکامرس نیز به دلیل محدود کردن تعداد سایت هایی که روی آن قرار می گیرند، همانند یک سرور اختصاصی قدرتمند است. یعنی شما می توانید با پرداخت هزینه ای معقول یک هاست بسیار قدرتمند با منابع بالا را داشته باشید.
مزایا:
- داشتن امکانات و منابع مشابه سرور باقیمتی پایین تر
- استفاده از وب سرور انجین ایکس مستقل که حدود 10 درصد از وب سرور لایت اسپید پرسرعت تر است.
- CPU و RAM آن نامحدود است.
- ارائه قالب فروشگاهی رایگان در پرداخت سالانه
- فضای بالای سرویس و امکان توسعه سایت و تهیه بکاپ توسط کاربر
- بکاپ گیری روزانه و ذخیره آن در سرورهای مجزا توسط میزبان فا
ملاک های انتخاب یک میزبان وب مناسب
1.فضا
فضا نقش بسیار مهمی در انتخاب سرویس هاست دارد. معمولا سرویس هایی که در اختیار افراد قرار می گیرند به ویژه میزبانی وب اشتراکی محدودیت فضا دارند. به همین دلیل باید در هنگام خرید هاست به این نکته توجه کافی داشت. چرا که در زمینه بحث بکاپ گیری از محتوای سایت، داشتن فضای کافی بسیار اهمیت دارد. همچنین اگر شما شرکتی در حال توسعه هستید، مشخصا کمبود فضا در آینده می تواند برایتان مشکل ساز باشد.
2. وب سرور
وب سرور رابط میان کاربر و سرور میزبان است. قدرت وب سرور تاثیر بسزایی در پردازش و انتقال داده ها دارد. Lite Speed و Nginx از وب سرورهای بسیار مناسب حاضر در بازار کنونی است.
3. پهنای باند
میزان اطلاعاتی که از سایت شما به سیستم بازدید کننده فرستاده می شود را با نام پهنای باند می شناسیم. پهنای باند روی سرعت آپلود شدن مطالب و عکس های سایت برای مخاطبین سایت شما تاثیر می گذارد. هر چقدر که پهنای باند بیشتر باشد، سرعت نیز بالاترخواهد بود.
4. کنترل پنل
به رابط گرافیکی که توسط شرکت هاستینگ برای مدیریت هاست ارائه داده می شود، کنترل پنل گفته می شود. در حال حاضر محبوب ترین و پرکاربردترین آنها cPanel و Direct Admin می باشد.
5. بازدیدهای همزمان
به تعداد بازدیدهایی که کاربران یک سایت به صورت همزمان از سایت خواهند داشت، بازدید همزمان گفته می شود. مشخصا وجود محدودیت فنی یا کمبود منابعی همچون CPU به نسبت بازدید می تواند برای شما مشکل ساز باشد. بنابراین در چنین مواقعی میزان پردازنده هاست بسیار اهمیت دارد. در سرویس های هاست وردپرس و هاست ووکامرس میزبان فا چنین لیمیتی اعمال نشده است.
6. بازدید یکتا
بازدید یکتا به تعداد آی پی هایی گفته می شود که در طول روز می توانند از سایت شما بازدید نمایند. شما باید با توجه به نوع سایت خود و تعداد کاربرانی که ممکن است در یک روز به سایت شما مراجعه نمایند، سرویس میزبانی وب خود را انتخاب نمایید.
7. پینک (ping)
پینگ دستوری است که از آن برای سنجش میزان فاصله دو دستگاه استفاده می شود. طبق الگوریتم کبوتر گوگل هر چقدر که فاصله میان کاربر و سرور کمتر باشد، پینک تایم بهتری را خواهیم داشت. به همین دلیل است که استفاده از سرورهای داخل ایران می توانند انتخاب بهتری برای کاربران باشند.
8. نحوه بکاپ گیری
یکی از ملاک های بسیار مهم در انتخاب میزبانی وب، نحوه بکاپ گیری آن است. معمولا بکاپ گیری باید به صورت روزانه اتفاق بیافتد در غیر این صورت ممکن است در صورت بروز هر گونه مشکلی تمام اطلاعات مهم سایت شما از بین برود. زمان بندی بکاپ گیری به حجم اطلاعات سایت و تغییرات اعمال شده روی آن در بازه زمانی مشخص بستگی دارد.
9. پشتیبانی
پشتیبانی مناسب شرکت ارائه دهنده خدمات میزبانی وب نقش تعیین کننده ای در انتخاب آنها دارد. این موضوع که آیا پشتیبانی آن در تمامی روزهای هفته و به صورت 24 ساعته اتفاق می افتد یا ممکن است مجبور باشید زمانی را بدون پشتیبانی پیش بروید، بسیار مسئله مهمی است. حتی نوع پاسخگویی آنها به سوالات شما و روشی که برای ارتباط با شما تعیین می کنند نیز در مسیر پیش رویتان می تواند حائز اهمیت باشد.
10+1 مزیت سرویس های میزبان فا
ارائه هاست هایی با فضای بالا جهت توسعه و بکاپ گیری
- استفاده از کنترل پنل های محبوب cPanel و Direct Admin
- استفاده از وب سرورهای قدرتمند Lite Speed و Nginx مستقل
- ارائه هاست وردپرس و ووکامرس بدون لیمیت RAM و CPU برای اولین بار در کشور
- استفاده از درایو SSD پرسرعت
- بکاپ گیری منظم روزانه و هفتگی
- امکان نصب رایگان وردپرس
- ارائه قالب و دامنه رایگان در پرداخت های سالانه
- مشاوره سئو رایگان در پلن های حرفه ای
- پشتیبانی در تمامی روزهای هفته و به صورت 24 ساعته
- و…
انتخاب میزبانی وب مناسب یکی از مهم ترین گام هایی است که صاحبان سایت ها باید به آن توجه داشته باشند. چرا که داشتن یک هاست مناسب می تواند تمامی فرآیندهای یک سایت را تحت تاثیر قرار دهد. در این مقاله از پایگاه دانش میزبان فا تلاش ما بر این بود که تعریف جامعی از هاست و ویژگی های مهم یک میزبان وب مناسب را اختیار شما علاقه مندان به این حوزه قرار دهیم امید است با بررسی همه جانبه و کامل با انتخاب میزبانی وب مناسب کسب و کار آنلاین خود را به بهترین شکل مدیریت نمایید.
نوشته میزبانی وب چیست؟ اولین بار در پایگاه دانش میزبانفا پدیدار شد.