وردپرس بهعنوان پرطرفدارترین سیستم مدیریت محتوا این امکان را به شما میدهد تا وبسایتی پویا و با امکانات فراوان طراحی کنید؛ وبسایتی که از همه جوانب به رشد و شکوفایی شما یا کسبوکارتان کمک کند. جالب است بدانید که برای داشتن یک سایت وردپرسی نیاز به دانش برنامهنویسی ندارید. تنها کافیست که با مراحل آن به طور کامل آشنا شوید تا بتوانید به کمک یک قالب وردپرس، سایت خود را آماده کنید! اگر تا انتهای این مطلب همراه ما باشید، تمام مراحل طراحی سایت با وردپرس را به شما معرفی میکنیم.
پیشنیازهای طراحی سایت با وردپرس
قبل از شروع کار باید با تعدادی از پیشنیازها آشنا شوید. اما قبل از آن یک تعریف جامعی از وردپرس داشته باشیم. وردپرس بهصورت پیشفرض یک سیستم مدیریت محتواست. یعنی میتوان از آن برای تولید، درج و انتشار محتوا استفاده کرد. اما طی سالهای گذشته از آن برای طراحی و پیادهسازی یک سایت کامل نیز استفاده میشود.
پیشنیاز اول؛ دانلود وردپرس
وردپرس را میتوانید از وبسایتهای فارسی و انگلیسی زیادی دانلود کنید؛ اما امنترین راه دانلود مستقیم آن از سایت اصلی به آدرس wordpress.org است. این فایل حجم کمی دارد و بهراحتی میتوانید آن را دانلود کنید.
پیشنیاز دوم؛ خرید دامنه و هاست
برای طراحی سایت به کمک وردپرس نیاز است تا یک دامنه و هاست تهیه کنید. البته میتوانید برای شروع کار، فرآیند نصب، راهاندازی و طراحی را روی لوکال هاست یا همان لپتاپ یا pc خانگی انجام دهید. برای این کار میتوانید یک از دو نرمافزار XamppServer یا WampServer را روی ویندوز یا مک نصب کنید. در غیر این صورت باید یک شرکت هاستینگ، هاست و دامنه مناسب خریداری کنید.
پیشنیاز سوم؛ نصب و راهاندازی وردپرس
با آپلود فایل فشرده وردپرس در پوشه روت هاست و فراخوانی آدرس سایت در مرورگر، فرآیند نصب وردپرس شروع میشود. در این مرحله باید یک دیتابیس جدید بسازید و اطلاعات آن را در کادرهای مربوطه وارد کنید تا وردپرس شما به در عرض چند ثانیه نصب شود. در نهایت با طی مرحله نصب وردپرس، سایتی خام خواهید داشت که نیاز به قالب گرافیکی دارد تا سروشکلی جذاب به خود بگیرید.
طراحی قالب گرافیکی برای وردپرس
اصلیترین مرحله کار همین مرحله طراحی قالب است. این بخش از مراحل طراحی سایت با وردپرس آنقدر مهم است که کیفیت آن تاثیر مستقیمی روی تعداد مخاطبان شما میگذارد. به طور کل با دو روش میتوانید یک قالب خوب برای سایت وردپرسی داشته باشید. روش اول، استفاده از قالب آماده و روش دوم، طراحی قالب با افزونههای صفحهساز است. در ادامه این دو روش را بهصورت کامل بررسی میکنیم.
طراحی سایت وردپرسی با قالب آماده
انتخاب قالب آماده میتواند گزینه خوبی برای اشخاص یا کسبوکارهایی باشد که وقت کافی برای طراحی سایت با گرافیک اختصاصی ندارند. برای طراحی سایت با قالب آماده میتوانید از سایتهای ایرانی مثل: راستچین و ژاکت، قالب مورد نظرتان را خریداری کنید. البته وبسایتهای انگلیسیزبان هم گزینه خوبی برای خرید قالب آماده هستند؛ اما در این صورت باید زمانی را برای فارسیسازی این قالبها در نظر بگیرید.
مراحل طراحی سایت با قالب آماده
بعد از نصب وردپرس باید قالب موردنظرتان را تهیه کنید. درگذشته قالبهای رایگان زیادی به زبان فارسی وجود داشت؛ اما این روزها اکثر قالبها بهصورت بومی شده عرضه میشوند و برای تهیه آنها باید لایسنس خریداری کنید.
مرحله اول؛ دانلود و نصب قالب
بعد از انتخاب قالب موردنظرتان باید فایل اصلی قالب را دانلود کرده و از طریق پیشخوان وردپرس (نمایش – پوستهها) یا کنترل پنلهاست، بارگذاری کنید. بسیاری از طراحان برای راحتی کار شما بستههای آسان نصبی را تهیه کردهاند تا با نصب آنها سایتی دقیقا مشابه با دموی قالب خریداری شده داشته باشید. البته در نهایت این شما هستید که میتوانید از طریق تنظیمات قالب، تغییرات مورد نظرتان را آن طور که میخواهید روی قالب پیادهسازی کنید.
مرحله دوم؛ اعمال تنظیمات روی قالب
باتوجهبه قالبی که انتخاب میکنید، سطح تنظیماتی که در اختیار شما قرار میگیرد نیز متفاوت است. به طور مثال اگر برای فروشگاه اینترنتیتان قالب وودمارت را انتخاب کنید، با پنل تنظیماتی بسیار قدرتمندی مواجه میشوید که به شما امکان اعمال تغییرات در تمام بخشها از جمله: رنگها، فونتها، هدر و فوتر سایت را میدهد. از طرفی برخی از قالبهای آماده وردپرسی امکانات بسیار محدودی برای اعمال تغییرات مورد نظرتان در اختیار شما قرار میدهند. پیشنهاد میکنیم برای راحتی طراحی سایت با وردپرس از قالبی استفاده کنید که با صفحهسازهای وردپرس مثل: المنتور یا ویژوال کامپوزر هماهنگ باشد. این تصمیم دست شما را در اعمال تغییرات نامحدود روی قالب آماده سایت باز میگذارد.
مزایا و معایب طراحی سایت وردپرسی با قالب آماده
استفاده از قالب آماده در طراحی سایت با وردپرس در کنار مزایایی که دارد معایبی نیز خواهد داشت.
مزایای این روش عبارتاند از:
- قالب آماده هزینه بسیار کمتری نسبت به قالب اختصاصی دارد
- طراحی سایت با قالب آماده زمان بسیار کمتری نیاز دارد
معایب این روش عبارتاند از:
- عدم دسترسی به سورس کدهای قالب
- تشابه ظاهری سایت شما با سایتهای دیگری که از این قالب استفاده میکنند
- محدودیت در توسعه قالب در آینده
طراحی سایت وردپرسی با صفحهساز
همانطور که اشاره شد برای طراحی سایت با وردپرس میتوانید از دو روش استفاده از قالب آماده یا طراحی با صفحهساز کمک بگیرید. در این بخش میخواهیم از امکاناتی که یک صفحهساز وردپرسی در اختیار شما قرار میدهد صحبت کنیم.
صفحهسازها افزونههای وردپرس هستند که به شما امکان طراحی قالب سایت را بدون دانش فنی میدهند. شما میتوانید تنها با قابلیت کشیدن و رهاکردن، سایتی متناسب با نیازتان طراحی کنید. برای شروع کار کافیست یکی از دو افزونه صفحهساز محبوب وردپرس به نامهای المنتور با ویژوال کامپوزر را از طریق پیشخوان وردپرس و منوی افزونهها، نصب و فعالسازی کنید. در ادامه مراحل طراحی سایت با صفحهساز را مرور میکنیم.
مراحل طراحی سایت با صفحهساز
اگر از قالب آمادهای که از صفحهساز پشتیبانی میکند استفاده کنید، خودتان بهتنهایی قادر به اعمال تغییرات روی قالب خواهید بود. در غیر این صورت باید صفحهساز موردنظرتان را از مخزن وردپرس نصب و فعالسازی کنید. ما در اینجا از المنتور به عنوان یک صفحهساز استفاده کردیم و به شما هم پیشنهاد میکنیم از این افزونه برای طراحی سایت با وردپرس استفاده کنید. در ادامه با مراحل این کار آشنا میشوید:
مرحله اول؛ ساخت یک برگه و آغاز طراحی
پس از نصب و فعالسازی المنتور کار طراحی شروع میشود. باید یک برگه جدید در وردپرس بسازید و در برگه ساخته شده دکمه ویرایش با المنتور را بزنید تا به دنیای شگفتانگیز این صفحهساز وارد شوید.
با ورود به صفحه این افزونه میتوانید از المانهای گرافیکی متنوعی از جمله باکس متنی، تصویر، اسلایدر متن و عکس و آیکون استفاده کنید.
مرحله دوم؛ انتشار برگه طراحی شده
بعد از طراحی گرافیکی صفحه باید آن را منتشر کنید. با زدن دکمه انتشار که در انتهای صفحه تعبیه شده است میتوانید صفحه طراحی شده را در معرض دید کاربران قرار دهید. اما این پایان ماجرا نیست؛ چون باید محل نمایش صفحه طراحی شده را نیز مشخص کنید. اگر صفحه اصلی سایت را طراحی کردید باید در پیشخوان وردپرس منوی تنظیمات و سپس زیر منوی خواندن را کلیک کنید. در این بخش باید صفحه ساخته شده را بهعنوان صفحه اصلی سایت انتخاب کنید.
درصورتیکه صفحه طراحی شده مربوط به دیگر صفحات سایت مثل: درباره ما، تماس با ما یا غیره… است باید آن را از طریق منوی نمایش و زیر منوی فهرستها در منوی سایت قرار دهید.
مزایا و معایب طراحی سایت وردپرسی با صفحهساز
استفاده از صفحهساز برای طراحی سایت با وردپرس مزیتها و بعضا معایبی نیز دارد.
مزایای طراحی قالب وردپرس با المنتور
- باز بودن دست طراح برای طراحی سایت بدون دانش برنامهنویسی
- رایگان بودن اکثر قابلیتهای پایه المنتور
- متنوع بودن ویژگیهای گرافیکی قابلاستفاده در المنتور
- اختصاصی شدن قالب سایت و کمک به بهبود برندینگ
- افزایش سرعت طراحی نسبت به کدنویسی قالب
معایب طراحی قالب وردپرس با المنتور
در کنار مزایایی که برای قالب المنتوری اشاره کردیم، معایبی نیز هستند که در ادامه به آنها اشاره میکنیم.
- کاهش تقریبی سرعت لود سایت (درصورت استفاده نادرست از المانهای گرافیکی المنتور)
- غیررایگان بودن افزودنیهای جانبی المنتور
- امکان بروز تداخل با سایر افزونههای استفاده شده در وردپرس
با کمک صفحهساز؛ مراحل طراحی سایت با وردپرس را کوتاهتر کنید
در این مطلب با مراحل طراحی سایت در وردپرس آشنا شدیم و دو روش کاملا کاربردی را برای طراحی سریعتر و درعینحال اختصاصیتر سایت معرفی کردیم. اگر میخواهید سایتی با وردپرس طراحی کنید و دانش فنی در زمینه طراحی اتودهای گرافیکی و کدنویسی قالب ندارید بهتر است بدون اتلاف وقت از قالب آماده استفاده کنید. اما درصورتیکه قصد طراحی سایت با ظاهر گرافیکی مدنظرتان را دارید باید از صفحهسازی مثل المنتور کمک بگیرید. به کمک این دو روش طراحی سایت با وردپرس را تبدیل به کاری لذت بخش میکنید.