طراحی اپلیکیشن موبایل جزء یکی از حوزه های تولید نرم افزار است که به صورت مداوم در حال رشد است. در سال های گذشته تعداد اپلیکیشن ها افزایش چشم گیری داشته است اما همچنان تقاضا برای طراحی اپلیکیشن موبایل در حال افزایش است. برای مثال، طبق داده های موجود کاربران تقریباً ۸۷ درصد از زمان آنلاین بودن خود را در اپلیکیشن های موبایل به سر می برند.
از طرفی، با شیوع کوید 19، طراحی اپلیکیشن موبایل بیشتر مورد توجه قرار گرفت؛ زیرا بسیاری از مشاغل مجبور شدند با سرعت و به صورت کامل آنلاین شوند. برای مثال، نرم افزار ویدئو کنفرانس Teams شرکت مایکروسافت، شاهد افزایش 1000 درصدی استفاده از سوی کاربران در ماه مارس بود و به 2.7 میلیارد دقیقه در یک روز رسید.
همچنین، اپلیکیشن های پزشکی، آموزش و تعداد زیادی از سایر مشاغل و صنایع برای تطبیق خود با شرایط نیاز به طراحی اپلیکیشن پیدا کردند. برای طراحی اپلیکیشن می توان یکی از دو پلتفرم اصلی اندروید و ios را انتخاب کرد. قبل از این که در مورد انتخاب آنها تصمیم بگیریم بهتر است این دو گزینه را کاملاً با هم مقایسه کنیم. در ادامه ما مزایا و معایب هر دو پلتفرم را مرور می کنیم و تفاوت های اصلی آنها را با دقت بررسی می کنیم تا شما بتوانید بهترین انتخاب را برای شرکت خود داشته باشید.
مزایای طراحی اپلیکیشن اندروید
• انعطاف پذیری
به طور کلی اندروید برای طراحی اپلیکیشن نسبت به ios محیطی با محدودیت های کمتر را ارائه می دهد. این اپلیکیشن ها تقریباً روی هر دستگاه اندرویدی اجرا می شوند و امکان این که شما با مشکل سازگاری سخت افزار مواجه شوید بسیار کم است. همچنین فرآیند طراحی اپلیکیشن اندروید بسیار انعطاف پذیرتر است. این پلتفرم همچنین تجربه طراحی آسانتری را با تکیه بر جاوا فراهم می کند. جاوا زبان برنامه نویسی بسیار تطبیق پذیرتری است و windows, Mac OS و Linux را پشتیبانی میکند و به توسعهدهندگان اجازه میدهد بدون توجه به سیستم عامل دستگاه خود، به طراحی اپلیکیشن بپردازند.
• منابع آموزشی
گوگل یک پایگاه اطلاعات بزرگ، نمونه های مختلف و برنامههای آموزشی کاملی برای افراد مبتدی برای طراحی اپلیکیشن در سطوح مختلف ارائه میدهد.
• انتشار اپلیکیشن
از سال 2020، گوگل نسبت به انتشار اپلیکیشن در Google Play برخورد ملایم تری دارد. فرآیند بازبینی که به صورت اتوماتیک در طول 7 ساعت انجام میشد حالا ممکن است برای طراحان جدید یک هفته طول بکشد. با این وجود، اغلب اپلیکیشن های اندرویدی که قوانین را نقض نکنند، تایید و منتشر میشوند.
· ساخت یک اپ برای چند دستگاه
طراحی اپلیکیشن اندروید به معنای ساخت اپلیکیشن سازگار با همه دستگاه ها است. برای مثال شما میتوانید اپلیکیشن خود را برای هدست ها، ساعت های هوشمند، دستگاه های واقعیت مجازی، تلویزیون و سایر پلتفرم ها توسعه دهید. این انعطافپذیری میتواند ایده های زیادی برای طراحی اپلیکیشن ایجاد کند.
معایب طراحی اپلیکیشن با اندروید
• تضمین کیفیت در ساخت اپ
شاید بنظر برسد که استفاده از کدهای اپلیکیشن اندروید برای چندین پلتفرم به طور همزمان مفید باشد؛ اما تست اپلیکیشن را پیچیده می کند.
• هزینه طراحی اپلیکیشن اندروید
طراحی اپلیکیشن اندروید نسبت به ios معمولاً نیاز به زمان بیشتری دارد. در نتیجه هزینه آن نیز نسبت به توسعه اپلیکیشن ios بیشتر است.
• کاربران داخل اپلیکیشن کمتر هزینه میکنند
کاربران اندروید بیشتر مایلند از اپلیکیشنهای رایگان استفاده کنند. آنها نسبت به کاربران ios کمتر اپلیکیشن خریداری میکنند.
• مشکلات امنیتی
اندروید یک پلتفرم اپن سورس برای طراحی اپ است و احتمال اینکه قربانی حملات سایبری شود نسبت به همتای خود یعنی ios که سیستم بسته ای دارد؛ بیشتر است.
مزایای طراحی اپلیکیشن ios
• کارآیی
طراحی اپلیکیشن موبایل ios تقاضای زیادی دارد زیرا این اپلیکیشن ها بسیار خوب کار می کنند. این پلتفرم سرعت لود و امینت بالا و دارای قابلیت استفاده آسان است. یکی از مزیت های بزرگ اپلیکیشن های ios این است که نسخه نهایی آن دارای باگهای کمی هستند.
• ساخت یک اپ برای کل دستگاه
این مورد را هم به عنوان مزیت و هم به عنوان یک عیب می توان برای سیستم عامل ios در نظر گرفت. سیستم عامل ios به اصطلاح یک سیستم عامل منزوی است؛ عیب این سیستم این است که انتقال یک فایل از یک دستگاه به دستگاه دیگر سخت است و اگر فقط یک دستگاه از اپل را داشته باشید انتقال اطلاعات با سایر دستگاه دشوار ست. اما مزیت آن این است که به توسعه دهندگان اجازه میدهدکه اپلیکیشن برای همه دستگاه های اپل (گوشی، ساعت، هدست و …) نوشته شود تا اینکه اپلیکیشن فقط برای گوشی موبایل توسعه یابد.
• Ui/ Ux بی عیب و نقص
اپل دستورالعمل های دقیقی برای ایجاد رابط کاربری برای اپلیکیشن های خود به توسعه دهندگان ارائه می دهد. اگرچه ممکن است برای برخی از اپلیکیشن ها محدود باشد؛ اما به طور کلی یک تجربه کاربری خوبی را تضمین میکند.
معایب طراحی اپلیکیشن ios
• قوانین توسعه اپلیکیشن ios
قوانین اپل برای طراحی اپلیکیشن موبایل و محیطی که در اختیار توسعه دهندگان اپ قرار داده بسیار سفت و سخت است. برای مثال برای توسعه اپلیکیشن ios بومی به نرم افزارهایی مانند XCode نیاز است که فقط روی مک اجرا می شود. از این رو، برای توسعه اپلیکیشن های ios, شما حداقل به یک دستگاه مک که از تکنولوژی اپل پشتیبانی کند، نیاز خواهید داشت.
• انتشار برنامه
اپ استور سخت گیرانه تر از Google Play عمل می کند. حتی اگر اپلیکیشن هیچ قانونی را نقض نکند هم ممکن است به علت نامرتبط بودن یا مفید نبودن؛ رد شود.
• سفارشی سازی
ios توانایی توسعه دهندگان را برای سفارشیسازی اپلیکیشن را محدود میکند. همچنین، ممکن است برای اضافه کردن برخی از ویژگی ها به اپلیکیشن، نیاز به استفاده از نرم افزار دیگری باشد که با توجه محدودیت هایی که ios گذاشته است کار را دشوار می کند.
مقایسه پلتفرم اندروید و ios
• چشم انداز آینده
دستگاه های اندروید در حال حاضر ۷۴.۴ سهم بازار جهانی را در دست دارند؛ که آینده طراحی اپلیکیشن موبایل اندروید را بسیار امیدوار کننده می کند. از طرفی، دستگاه های ios به دلیل کارایی بالا و نوآوری های بیشتر محبوبیت بیشتر و بیشتری به دست می آورند. از این رو نمی توان، تعیین کرد که چشم انداز آینده اندروید بهتر است یا ios؛ چرا که هر دو پلتفرم محبوبیت خود را در چند سال آینده از دست نخواهند داد.
• درآمد
درآمد حاصله از اپلیکیشن های ios نسبت به اپلیکیشن های اندرویدی بیشتر است. این در حالیست که سهم بازار اپ های اندرویدی بیشتر اما تمایل به خرید درون اپلیکیشنی کاربران ios بیشتر است. اگر به دنبال کسب درآمد از اپلیکیشن هستید. اپ ios انتخاب خوبی است.
• مخاطبین هدف
برای شناسایی مخاطبین هدف خود هنگام طراحی اپلیکیشن، شما باید ابتدا ویژگیهای مشخصی را برای اپلیکیشن خود تعریف کنید. تفاوت هایی بین کاربران اندروید و ios وجود دارد که هنگام طراحی اپلیکیشن باید آنها را در نظر گرفت. برای مثال، آمارها نشان میدهند که اگر مخاطب هدف شما در حوزه پزشکی یا تکنولوژی باشد؛ طراحی اپلیکیشن موبایل اندروید، ممکن است موفقتر باشد. یا مثلا مشاغل حرفه ای تر مانند مدیران از گوشی های آیفون بیشتر استفاده می کنند پس هنگام طراحی اپ ios باید نیازهای این دست از کاربران را نیز در نظر بگیرید. نکته مهم دیگر این است که کاربران ios تمایل دارند با جدیدترین ترندهای تکنولوژی پیش بروند و درآمد بیشتری را کسب کنند.
• بودجه و مدت زمان مورد نیاز
طراحی اپلیکیشن اندروید در مقایسه با طراحی اپلیکیشن ios زمان و هزینه بیشتری نیاز دارد. زبان برنامه نویسی که اپلیکیشن ها استفاده می کنند یک عامل مهم است. اندروید بر جاوا متکی است در حالیکه ios از زبان برنامه نویسی بومی اپل یعنی swift استفاده میکند. swift برای رفع نیازهای توسعه دهندگان ios مناسبتر و هوشمندتر است. این نرم افزار زمان کد نویسی و هزینه را کاهش میدهد.
• نگهداری پس از راه اندازی
کاربران اندروید اغلب از نسخههای قبلی سیستم عامل استفاده میکنند. در واقع در حال حاضر 50 % از دستگاه های اندروید در حال اجرای نسخه های اندروید منقضی شده هستند. این مسئله سبب به وجود آمدن باگهای ناخواسته در اپلیکیشنهایی می شود که می توانند به خوبی کار کنند. این مشکل در کاربران آیفون کمتر دیده میشود؛ به همین دلیل نگهداری اپلیکیشنهای ios اغلب از برنامههای اندروید آسانتر و ارزانتر است.
• ویژگی های مورد نظر
مهم ترین تفاوت قابل توجه اندروید و ios این است که اندروید یک سیستم عامل اپن سورس است و ios یک سیستم عامل کد بسته که با این حساب اندروید کار را برای توسعه دهندگان آسانتر کرده است، اما از طرفی اپل بطور کلی امنیت بالاتری دارد. از این رو اپلیکیشن های اندرویدی در معرض حملات سایبری بیشتری قرار دارند.
• مکان کاربر
اگر مخاطبین هدف شما در اروپای غربی، استرالیا یا آمریکای شمالی باشند؛ توسعه اپلیکیشن ios میتواند برای شما سودآوری بیشتری داشته باشد. همچنین، سهم بازار اپل در کشور ژاپن نسبت به اندروید بیشتر است. اما به طور کلی، کاربران اندروید در دنیا بیشتر از کاربران ios است. برای مثال، کاربران اندروید در آلمان، چین، برزیل، نیجریه و هند با اختلاف زیادی از ios بیشتر است.
• انتشار در app store
گوگل پلی در مقایسه با اپ استور سخت گیری های کمتری دارد. و هزینه انتشار اپ هایios بیشتر از هزینه انتشار اپلیکیشن های اندرویدی است.
در ابتدای کار کدام پلتفرم را طراحی کنیم؟
هنگام تصمیم گیری برای انتخاب اندروید یا ios برای طراحی اپلیکیشن موبایل فاکتورهای زیر را در نظر بگیرید:
• مکان کاربر
• بودجه و زمان مورد نیاز برای ساخت اپ
• میخواهید رابط کاربری شما چقدر منحصر به فرد باشد
• مخاطب هدف شما
اگرچه تفاوتهای بسیار زیادی بین طراحی اپلیکیشن اندروید و ios وجود دارد؛ در مجموع، هر دو سیستم عامل، بازار را در دست دارند؛ آینده خوبی دارند و مخاطبین زیادی را در همه زمینهها جذب می کنند. پس بهتر است شما اپلیکیشن خود را در هر دو نسخه اندروید و ios طراحی و منتشر کنید.
شرکت طراحی اپلیکیشن کیان تجارت
برای طراحی اپ شما نیاز دارید که با یک شرکت طراحی اپلیکیشن همکاری داشته باشید. شرکت کیان تجارت در زمینه طراحی اپلیکیشن اندروید و ios فعالیت می کند. از مزیت های همکاری با این شرکت این است که بازار رقابتی مشتریان را بررسی و با توجه به آن اقدام به طراحی اپلیکیشن هایی می کند که مزیت رقابتی بالایی دارند. شما می توانید نمونه کارهای و مراحل طراحی اپ را در سایت کیان تجارت مشاهده کنید.