آیا میدانید سرورها دقیقا چه معنایی دارند و چه کاری انجام میدهند؟ آیا با انواع سرور آشنا هستید؟ برخی از سرورها در اندازههای بسیار بزرگ هستند که همین موضوع ممکن است باعث شود تا درک کار سرورها ترسناک به نظر برسد و از آن صرف نظر کنید. اما باید بدانید که سرورها نقش حیاتی و مهمی در فناوری کسب و کار ایفا میکنند. برای اینکه دادهها به راحتی در سراسر شبکه ذخیره شوند و در دسترس باشند، به سرور نیاز داریم. در ادامه سرور و انواع سرور را به طور کامل برای شما بیان کردهایم، با ما همراه باشید.
سرور چیست؟
سرور یک کامپیوتر یا ماشینی است که منابع، دادهها، خدمات یا برنامهها را از طریق شبکه در اختیار رایانهها یا سیستمهای دیگر (کلاینتها) قرار میدهد؛ این ممکن است، یک کامپیوتر، یک دستگاه سختافزاری یا یک برنامهی کامپیوتری باشد که، به گونهای برنامهریزی شده است تا بتواند دادهها و هرگونه اطلاعاتی را به رایانههای دیگر یا همان کلاینتها ارسال کند. در تعریف سادهتر میتوان گفت، تا زمانی که یک رایانه یا دستگاهی، اطلاعات و دادهها را با دستگاههای دیگری به اشتراک میگذارد، سرور نامیده میشود.
در دنیای اینترنت، اصطلاح (سرور) معمولاً به یک فضای ذخیرهسازی میزبان گفته میشود که درخواستی را از جانب کلاینت دریافت میکند و اطلاعات مورد نیاز کلاینت را برای آن ارسال میکند، این درخواست میتواند شامل تصویر، ویدیو، صفحه وب و غیره باشد. زمانی که سرور و کلاینتها با هم کار میکنند، آن را شبکه کلاینت/سرور مینامیم. وظیفه سرورها خدمترسانی به کاربران اینترنت، با ارائه کلیهی اطلاعاتی که کاربران میخواهند بدانند، میباشد و به طور مشابه، انواع سرورها همین کار را انجام میدهند؛ اینترنت به ما کمک میکند، با دسترسی به انواع سرورها، فایلهای مورد نظرمان را دانلود یا مرور کنیم، ایمیل ارسال کنیم یا از سایتهای شبکههای اجتماعی استفاده کنیم.
سرور درست مانند یک کامپیوتر است و انواع سرورها با ظرفیتهای مختلف، در سراسر جهان وجود دارد. اگر شما برنامهی سرور را روی یک کامپیوتر معمولی نصب کنید، میتوانید از آن کامپیوتر به عنوان یک سرور استفاده کنید. برای مثال فرض کنید، قصد دارید ویدیویی را در یوتیوب تماشا کنید؛ زمانی که شما ویدیو را سرچ میکنید، درخواست شما ایجاد شده و به سرور YouTube، یعنی جایی که تمام دادههای آن ذخیره شده است، ارسال میشود. در آنجا سرور، ویدیویی را که درخواست کردهاید، پیدا میکند و دادههای آن را به دستگاه شما میفرستد و شما میتوانید ویدیو را تماشا کنید. سرورها را از دو جنبه دستهبندی میکنند. یکی جنبه فیزیکی و مجازی و یک جنبه سرورهای اختصاصی و سرورهای غیر اختصاصی، که در ادامه به توضیح آنها پرداختهایم.
سرور فیزیکی
سرور فیزیکی بخشی از زیرساخت فناوری اطلاعات است که از همان ابتدا وجود داشته است. سرور فیزیکی سختافزاری است که میتوانید آن را لمس و احساس کنید. یک سرور فیزیکی معمولی گاهی اوقات با عنوان bare-metal نیز نامیده میشود. به طور کلی سرور فیزیکی شامل تمام سختافزار فیزیکی موجود در کیس است؛ به عنوان مثال سرورهای فیزیکی معمولاً دارای یک CPU ،RAM و نوعی حافظه داخلی هستند که سیستم عامل در آن لود میشود.
سرور مجازی
یک سرور مجازی یا همان ماشین مجازی که به طور مختصر VM نامیده میشود، تفاوتی با سرورهای فیزیکی ندارد. دارای CPU، حافظه، دیسک برای ذخیره فایلهای شما است و در صورت نیاز میتواند به اینترنت متصل شود. با این تفاوت که قطعاتی که کامپیوتر شما را تشکیل میدهند (سختافزارها) فیزیکی و ملموس هستند، اما ماشینهای مجازی معمولاً بهعنوان رایانههای مجازی یا رایانههای نرمافزاری درون سرورهای فیزیکی در نظر گرفته میشوند که فقط به صورت کد وجود دارند. تبدیل یک سرور فیزیکی به چندین سرور مجازی به سازمانها این امکان را میدهد تا با اجرای سیستمعاملها و برنامههای متعدد بر روی یک سرور، از قدرت پردازش و منابع استفادهی بهتری کنند.
سرورهای اختصاصی
سرورهای اختصاصی، سرورهایی هستند که فقط مخصوص یک کلاینت یا شرکت تعیین میشوند. از آنجایی که شما یا شرکت خودتان سرور را اجاره میکنید، میتوانید مطمئن باشید که فقط دادههای شما در آن سرور ذخیره میشود. علاوه بر این، فقط شما میتوانید به دادههای ذخیره شده در سرور، دسترسی داشته باشید. در حال حاضر سرورهای اختصاصی گران هستند، به این دلیل که شما به تنهایی یک کامپیوتر یا سرور را اجاره میکنید، بنابراین هزینهی کل سرور بر دوش شماست. مزیتی که سرورهای اختصاصی دارند، این است که، تنها سازمانی که به سرور دسترسی دارد، خود شما هستید و توسط یک حساب کاربری دیگر محدود نمیشوید.
بنابراین، دادههای شما در مقایسه با سرورهای غیراختصاصی بسیار ایمنتر هستند. شرکتهایی که با دادههای حساس سر و کار دارند، مانند مؤسسات مالی، به دلیل انعطافپذیری و امنیت این نوع سرورها، طرفدار آن هستند. سرورهای اختصاصی قادرند 24 ساعته کار کنند تا دادهها و اطلاعات خود را به طور مداوم در اختیار کاربران خود قرار دهند. کامپیوترهای سرورهای اختصاصی دارای کیفیت و سرعت پردازشگر و رم بالایی هستند و همچنین، از نظر ذخیرهسازی دادهها و پهنای باند، وبسایتهای تحت سرورهای اختصاصی محدودتر هستند.
سرورهای غیراختصاصی
سرورهای غیراختصاصی امکان به اشتراکگذاری منابع را در یک سرور فراهم میکنند، به این معنی که شما تنها مشتری یا وبسایتی نیستید که در یک سرور میزبانی شده است. بسته به نحوه تخصیص آنها توسط شرکت میزبان، ممکن است دهها یا حتی بیشتر، امتیازات وبسایت در یک سرور وجود داشته باشد. به این دلیل امنیت آن نسبت به سرور اختصاصی، آسیبپذیرتر است. سرورهای غیراختصاصی قیمت ارزانتری نسبت به نوع اختصاصی خود دارند؛ به این دلیل که شما هزینهی استفاده از سرور را با بقیه تقسیم کردهاید. به این تنظیمات میزبانی وب اشتراکی نیز گفته میشود، زیرا شما منابع سرور را با سایر مشتریان به اشتراک میگذارید.
افراد و شرکتهایی که دادههای حساسی ندارند و نگران به خطر افتادن اطلاعاتشان نیستند، بیشتر مشتریان سرورهای اختصاصی را تشکیل میدهند. صاحبان وبلاگها از جمله مشتریانی هستند که طرفدر این نوع سرورها هستند. سرورهای غیراختصاصی برای کار 24 ساعته در دسترس نیستند و بیشتر در مکانهای محدودی مانند خانه، مدارس، کالجها، بیمارستانها، ادارات و غیره استفاده میشوند که ما آنها را شبکههای محلی نیز مینامیم. سرورهای اختصاصی و غیراختصاصی تفاوتهایی با هم دارند که در ادامه این تفاوتها را بررسی کردهایم.
قیمت
همانطور که در بالا ذکر شد، سرورهای اختصاصی اساسا گران هستند، در حالی که سرورهای غیراختصاصی بسیار ارزانتر هستند. به همین دلیل سرورهای اختصاصی اغلب توسط شرکتهای بزرگ اجاره میشوند. سرورهای اختصاصی توسط سازمانهایی ترجیح داده میشوند که باید از حریم خصوصی مشتریان خود محافظت کنند و نیاز به امنیت بالایی دارند. از طرفی، مشاغل آنلاین کوچکتر و مشتریان برای استفاده شخصی، سرورهای غیراختصاصی را به دلیل هزینه پایین آنها ترجیح میدهند.
سطح امنیت
سرورهای اختصاصی و غیراختصاصی اغلب با ویژگیهای امنیتی نصب میشوند، مانند برنامههای امنیتی سرور و فایروال. همچنین برای جلوگیری از هرگونه بدافزار یا هک، به دقت توسط کارشناسان امنیت وب بررسی میشوند. امنیت سرورهای غیراختصاصی توسط شرکت هاستینگ یا همان میزبان انجام میشود، اما این موضوع برای سرورهای اختصاصی متفاوت است؛ اگر سرورهای اختصاصی را ترجیح میدهید، میتوانید با بکارگیری تیم متخصص IT خود، امنیت سرور خود را مدیریت کنید.
عملکرد سرور
از نظر عملکرد، سرور اختصاصی بسیار سازگارتر است و سرعت بارگذاری و آپتایم (uptime) بهتری را ارائه میدهد. مواقعی وجود دارد که بسیاری از وبسایتهایی که تحت میزبانی یک سرور غیراختصاصی هستند، با افزایش ترافیک مواجه میشوند. در طول این مدت، سرور ممکن است به دلیل هجوم دادههای در حال پردازش، اورلود (overload ) کرده و موقتاً خاموش شود، اما برای سرور اختصاصی به ندرت این مشکل به وجود میآید؛ تا زمانی که سرور فضای خالی داشته باشد، میتواند چنین افزایش ترافیک عظیمی را مدیریت کند، حتی اگر هجوم بازدیدکنندگان زیاد باشد. سرور اختصاصی به دلیل ساختار تقریباً یکطرفه خود، دادهها را بسیار سریعتر بازیابی میکند.
مشخصات سرور
مشخصات هر دو سرور کاملاً با یکدیگر متفاوت است. سرورهای اختصاصی معمولا فضای ذخیرهسازی بزرگتری دارند و پهنای باند زیادی دارند. علاوه بر این، میتوانند ویژگیهای متعدد دیگری مانند ویژگی تجزیه و تحلیل نیز داشته باشد، اما سرورهای غیراختصاصی معمولا فضای ذخیرهسازی و پهنای باند بسیار کمتری دارند. از آنجا که شما در سرور غیراختصاصی، منابع را با دهها کاربر دیگر به اشتراک میگذارید، میتوانید انتظار داشته باشید که سرور شما ویژگیهای مفید کمتری داشته باشد.
سطح کنترل
یکی دیگر از تفاوتهای مهم بین این دو سرور، سطح کنترل آنهاست. سرورهای غیراختصاصی معمولاً مدیریت آسانتری دارند، اما نمیتوانید بسیاری از وبسایت را ویرایش کنید یا تغییر دهید. به عنوان مثال، شما نمیتوانید ویژگیهای امنیتی سرور را مدیریت کنید، زیرا توسط خود میزبان وب مدیریت میشود؛ اما خریداران سرورهای اختصاصی آزادی بیشتری در مورد کاری که میتوانند با سرورهای خود انجام دهند، دارند. مشتریان سرورهای اختصاصی به غیر از امنیت، بر اسکریپتها و سایر برنامههای عملیاتی نیز کنترل دارند.
بین سرورهای اختصاصی و غیراختصاصی کدام یک را انتخاب کنیم
انتخاب بهترین سرور برای شما به میزان امنیت یا حریم خصوصی وبسایت شما بستگی دارد. اگر سایت شما دارای دادههای خصوصی است که باید مخفی بماند، مانند اطلاعات شخصی مشتریان، یک سرور اختصاصی انتخاب کنید. اگر در معرض خطر قرار گرفتن اطلاعات و دادههای ذخیره شده در سرور، چندان اهمیتی ندارد، یک سرور غیراختصاصی انتخاب کنید. انتخاب سرور غیراختصاصی بسیار ارزانتر است و نیاز به نیروی انسانی زیادی ندارید.
انواع سرور را بشناسید
همانطور که گفته شد، سرورها با توجه به نیازهای عصر دیجیتال جدید، انواع مختلفی دارند که در ادامه با جزئیات انواع سرور و کاربرد آنها آشنا خواهید شد:
web server
وب سرور، سروری است که وبسایتها روی آن اجرا میشود. وظیفه اصلی وبسرورها ذخیره، پردازش و تحویل داده است. هر زمانی که از طریق مرورگرهای وب مانند کروم، موزیلا، اینترنت اکسپلورر و … در اینترنت جستجو میکنیم، درخواستی را ایجاد میکنیم، سپس وبسرور با ارسال دادهها به ترتیب نیازمان، پاسخ درخواست ما را میدهد. این نوع سرورها عمدتا دادهها را در قالب تصاویر، متن، ویدئو و غیره نشان میدهند. یک برنامه وب سرور از HTTP که خلاصه عبارت (Hypertext Transfer Protocol) است، استفاده میکند تا فایلها را برای کاربرانی که صفحات وب ایجاد میکنند، ارائه دهد. برنامههای کاربردی اختصاصی نیز به عنوان وب سرور شناخته میشوند.
Email Server
ایمیل سرور امکان ارسال ایمیل به گیرنده و دریافت ایمیل از فرستنده را فراهم میکند و همچنین کلیه جزئیات حساب کاربری و پیامهای کاربران را در سرور ذخیره میکند. به ایمیل سرور، عامل انتقال ایمیل سرور (MTA) یا ارسال کننده اینترنتی نیز گفته میشود. هر زمان که برای شخصی ایمیل یا پیام ارسال میکنید، ابتدا به SMTP (Simple Mail Transfer Protocol) میرود و سپس آدرس شخصی را که میخواهید برای او ایمیل ارسال کنید، شناسایی میکند و در نهایت نامه یا همان ایمیل به گیرنده میرسد. میتوان گفت، این نوع سرورها به عنوان یک اداره پست مجازی عمل میکنند.
Application Server
سرور برنامه نوعی سرور است که برای میزبانی برنامه استفاده میشود. Application Server نرمافزار سیستمی است که برنامههای کاربردی وب یا دسکتاپ بر روی آن اجرا میشوند. به عبارتی، برای توسعه و اجرای یک برنامه مبتنی بر وب استفاده میشود. Application Server شامل اتصال دهنده وب سرور، زبان برنامهنویسی کامپیوتر، رابط پایگاه داده و کد مدیریت است. ویژگیهای کلیدی این سرور، شامل افزونگی دادهها، امنیت دادهها، همیشه در دسترس بودن سرور و مدیریت کاربر است.
Database Server
سرورهای پایگاه داده کامپیوترهایی با قدرت بالا هستند که دادههای ذخیره شده در سرور را برای شبکهای از کاربران و دستگاهها، ذخیره و مدیریت میکنند. به عبارتی، سرورهای پایگاه داده برای ذخیره و مدیریت پایگاه دادهای که در سرور ذخیره میشود و برای دسترسی به دادهها برای کاربران مجاز استفاده میشوند. این نوع سرور، دادهها را در یک مکان مرکزی نگهمیدارد که میتوان به طور منظم از آنها نسخه پشتیبان تهیه کرد. همچنین به کاربران و برنامههای کاربردی اجازه میدهد تا به طور متمرکز به دادهها در سراسر شبکه دسترسی داشته باشند.
هر سروری که برنامه پایگاه داده شبکه را اجرا میکند و فایلهای پایگاه داده مانند Microsoft SQL Server یا Oracle را نگهداری میکند، سرور پایگاه داده است. SQL Server یک سیستم مدیریت پایگاه داده با کارایی بالا است که برای ذخیرهسازی و تجزیه و تحلیل دادهها استفاده میشود و به کاربران امکان دسترسی سریع به حجم وسیعی از دادهها را از طریق شبکه میدهد. از آنجایی که SQL Server اقدامات امنیتی زیادی را ارائه میدهد و پردازش در سرور انجام میشود، تراکنشها میتوانند به صورت ایمن و سریع انجام شوند.
FTP Server
FTP مخفف عبارت File Transfer Protocol است. این یک سرویس اینترنتی بسیار قدیمی است که به کاربران کمک میکند تا فایلها را از طریق اینترنت بسیار امن، از یک مکان به مکان دیگر منتقل کنند. هنگامی که کلاینت یک صفحهی وب را در یک مرورگر وب جستوجو میکند، سرور از پروتکل برای نمایش فایل استفاده میکند. به طور خلاصه، اگر با استفاده از ویرایشگر سایت خود، یک صفحهی وب در کامپیوتر ایجاد میکنید، باید آن صفحهی وب را در سروری که سایت شما در آن میزبانی شده است، آپلود کنید. FTP همچنین امنیت فایل، کنترل انتقال و سازماندهی فایلها به سرور را فراهم میکند.
File Server
فایل سرور، کامپیوتری است که وظیفهی ذخیره و مدیریت فایلها در شبکه را بر عهده دارد تا سایر رایانههای موجود در همان شبکه بتوانند به فایلها دسترسی داشته باشند. این سرور به کاربران امکان میدهد، بدون نیاز به انتقال فیزیکی فایلها، اطلاعات را از طریق شبکه به اشتراک بگذارند. فایل سرور ذخیرهسازی، ایمنسازی و به اشتراکگذاری فایلها در یک سازمان را آسانتر میکند. میتوان گفت، فایل سرور به عنوان یک مکان مرکزی برای ذخیره و اشتراکگذاری فایلها روی شبکه عمل میکند. فایل سرور ممکن است به یک شبکه محلی واحد (LAN) محدود شود یا ممکن است به اینترنت متصل باشد. نکتهی مهم در اینجا این است که سرورهای فایل یک هدف مشترک برای هکرها و بدافزارها هستند، بنابراین باید توجه ویژهای به ایمنسازی آنها در برابر حملات داشته باشید.
Proxy Server
پروکسی سرور که معمولاً همان Proxy نامیده میشود، به عنوان یک دروازه بین کاربران و اینترنت عمل میکند. این نوع سرورها برای بهبود عملکرد، حفظ حریم خصوصی و گشتوگذار به عنوان کاربر ناشناس استفاده میشوند. هنگامی که یک کلاینت به یک پراکسی متصل میشود و خدماتی را درخواست میکند، آدرس IP دسترسی آن تغییر میکند. پروکسی سرور به جلوگیری از حمله مهاجم به یک شبکه خصوصی کمک میکند و یکی از ابزارهای مورد استفاده برای ساخت فایروال است. تمام درخواستهای کاربر ابتدا به سرور پروکسی ارسال میشود، پروکسی درخواست را ارزیابی کرده و به اینترنت ارسال میکند و به همین ترتیب، پاسخها به سرور پروکسی و سپس به کاربر برمیگردند.
به عبارت دیگر، میتوان گفت که سرور پروکسی به ما اجازه میدهد تا به هر وبسایتی با آدرس IP متفاوت دسترسی داشته باشیم و نقش واسطه بین کاربران و وبسایتها یا سرورهای هدف را دارد. استفاده از پراکسی سرور ممکن است دو هدف اصلی داشته باشد، اول اینکه سیستم کاربر ناشناس باقی بماند و دوم اینکه سرعت دسترسی به یک منبع از طریق کش کردن، افزایش پیدا کند.
Streaming Server
با کمک این سرورها، این قابلیت در برنامههای چند رسانهای بدست میآید که میتوانند در وبسایتهایی مانند یوتیوب و پلتفرمهای ott مانند Netflix و Amazon Prime حتی به صورت زنده پخش کنند. پخش چند رسانهای راهی برای انتقال داده است. این نوع از فناوری سرویسها نیز به دلیل رشد مستمر مخاطبان اینترنتی، افزایش زیادی یافته است. استریم راهحل بسیار خوبی برای کاربرانی است که امکان دانلود فایلهای چند رسانهای بزرگ را ندارند.
Fax Server
سرور فکس یک سیستم نرم افزاری است که قادر به دریافت، ارسال و توزیع فکس در یک شبکه کامپیوتری است. اگر بخواهیم به زبان سادهتر بگوییم، سرور فکس به رایانه این امکان را میدهد تا مانند یک دستگاه فکس استفاده شود. به طور معمول، یک سرور فکس شامل یک مودم فکس (که با یک خط تلفن معمولی به اینترنت متصل میباشد) و یک رایانه با برنامه فکس است. این سیستم بر روی یک سرور LAN نصب شده است و به رایانه و اسکنر متصل، امکان ارسال و دریافت اسناد فکس را میدهد. این نوع سرورها معمولاً در سازمانهای بزرگ استفاده میشوند، زیرا باصرفهجویی در زمان و کاهش تماسهای ورودی و خروجی به کسب و کار کمک میکند.
collaboration server
سرور همکاری که زمانی گروهافزار (groupware) نامیده میشد، به کاربران امکان میدهد بدون توجه به مکان، از طریق اینترنت یا اینترانت شرکتی و در فضای مجازی با هم کار کنند. هدف این سرور، پشتیبانی از انجام فعالیتهای مشترک تیمی است. تعداد کلاینتهای متصل به این سرور اساساً به ماهیت پروژه بستگی دارد. تمام کاربران باید نرمافزار را روی رایانههایشان نصب کنند تا امکان برقراری ارتباط بهتر و دسترسی به سرور فراهم شود. یک سرور گروهافزاری میتواند برای کاهش ارتباطات غیر ضروری بین اعضای تیم و افزایش کارایی و بهرهوری استفاده شود. به این ترتیب، اعضای یک تیم میتوانند به طور همزمان روی یک پروژه کار کنند و تغییرات سایر کاربران را در زمان واقعی مشاهده میکنند.
List Server
لیست سرور یک راه عالی برای مدیریت لیستهای پستی است. این سرور از یک لیست پستی خودکار تشکیل شده است و هر پیامی که به لیست ارسال میشود، به طور خودکار به همه مشترکین موجود در لیست ارسال میشود. پیامهای معمولی شامل اطلاعیههایی در مورد کنفرانسها، سفرها، فرصتهای شغلی، مقالات جدید، کتابهای جدید، درخواست کمک در یافتن منابع، بحث درباره ایدههای پژوهشی، تئوری عمومی، تبادل اخبار و غیره است.
Telnet Server
سروری که میزبان پروتکل Telnet است، Telnet یک پروتکل دسترسی از راه دور و مبتنی بر متن است. از این پروتکل برای دسترسی به سایر دستگاهها، از طریق اینترنت استفاده میشود و فرقی نمیکند که این دستگاهها در نزدیکی ما قرار دارند یا در نقاط دیگری از جهان هستند. این نوع سرورها بیشتر برای مدیریت از راه دور استفاده میشوند، اما گاهی اوقات برای راهاندازی اولیه برخی دستگاهها بهویژه شبکهها، سختافزارهایی مانند سوئیچها، اکسس پوینت و … نیز استفاده میشوند. Telnet بر اساس اصل کلاینت/سرور کار میکند.
IRC Server
IRC که مخفف شدهی عبارت Internet Relay Chat است و با عنوان Real time communication server نیز شناخته میشود، به سرورهای پیام فوری اشاره دارد. سرور ارتباطی بلادرنگ به تعداد زیادی از کاربران اجازه میدهد تا اطلاعات را به صورت لحظهای تبادل کنند. به عنوان مثال، تماس از طریق تلفن همراه یا تلفن ثابت، پیامرسانی فوری مانند واتساپ، فیسبوک، اینستاگرام، اخبار تلویزیون زنده، تماسهای ویدیویی و غیره.
کاربران باید کلاینتهای IRC را روی سیستم خود نصب کنند تا بتوانند به سرور IRC متصل شوند. معروفترین مشتریان IRC عبارتند از، mIRC برای ویندوز و OS X برای مک. به عبارتی، اگر میخواهید با سایر کاربران IRC چت کنید یا ارتباط برقرار کنید، باید یک کلاینت IRC و دسترسی به اینترنت داشته باشید. کلاینت IRC برنامهای است که روی کامپیوتر اجرا میشود و پیامها را از سرور IRC دریافت و ارسال میکند و سرور IRC این مسئولیت را دارد که پیامها به همهی کاربران برسد.
News Server
سرورهای خبری نرمافزار یا یک سیستم رایانهای هستند که برای اشتراکگذاری و ارائه اخبار استفاده میشوند. ذخیرهسازی و مسیریابی پیامها و همچنین کنترل دسترسی به گروههای خبری در یوزنت (یک شبکه گسترده توزیع شده است که متشکل از هزاران گروه خبری است) را مدیریت میکند. این بخش اصلی یوزنت است و مسئولیت مدیریت عملیاتهای مختلف را بر عهده دارد. سرورهای خبری ممکن است به عنوان یک سرور خواننده یا یک سرور انتقال دهندهی اخبار و گاهی اوقات هر دو گزینه، عمل کنند.
با توجه به نکاتی که راجع به انواع سرور در این مقاله گفته شد، اکنون میدانید هر سرور برای چه کاری استفاده میشود و برای کسب و کارتان نیاز به چه سروری دارید. اگر هنوز هم مطمئن نیستید که کدام سرور برای شما بهتر است، در بخش نظرات سوالات خود را از ما بپرسید.