سرور مجازی چیست؟ کی باید از هاست به سرور مجازی مهاجرت کنم؟ حتما این اصطلاح را در دنیای وب، به کررات شنیده اید. سرور مجازی یا یا وی پی اس به صورت VPS مخفف عبارت Virtual Private Server به معنی سرور مجازی خصوصی است. سرور مجازی بخشی از یک سرور اختصاصی پرقدرت با منابع پردازشی بالا است. که توسط مجازی ساز بر روی سیستم سخت افزاری سرور ایجاد می شود. به اینصورت که یک سرور به چند بخش تقسیم میشود که می توان به مقاصد مختلف از آنها استفاده کرد. با توجه به اینکه منابع یک سرور کامل به چند بخش تقسیم می شود اغلب و در شرایط یکسان، هزینه خرید سرور مجازی نسبت به سرور اختصاصی پایین تر است. اما در نهایت شما قادر هستید از منابع یک سرور کامل استفاده کنید. در این مطلب از پایگاه دانش میزبان فا بصورت کامل در مورد سرور مجازی بحث خواهیم کرد و کاربردهای آن را توضیح خواهیم داد. لطفا در ادامه با ما همراه باشید.
در این راهنمای آموزشی، مباحث زیر را با هم بررسی می کنیم:
- سرور مجازی چیست؟
- ویژگی های سرور مجازی چیست؟
- ویژگی ها و مزایای vps های ارائه شده در میزبان فا
- کاربرد vps به زبان ساده
- کانفیگ سخت نرم افزاری
- مجازی ساز چیست؟
- انواع سرور مجازی
- سوالات متداول شما
سرور مجازی چیست؟ Vps به زبان ساده
سرور به معنای سرویس دهنده و ابر کامپیوتری همیشه روشن است که با اتصال به اینترنت به منظور سرویس دهی به کاربران طراحی شده است. سرورها از لحاظ منابع پردازشی و قدرت در سه دسته ی سرور اختصاصی، سرور مجازی و سرویس های هاست تقسیم بندی می شوند، که ما در این مقاله به معرفی کامل سرور مجازی می پردازیم. سرور مجازی یا به اختصار VPS نوعی سرور اختصاصی است که توسط انواع نرم افزار های مجازی ساز به قسمت های مختلفی تقسیم شده تا امکانات یک سرور کامل را به کاربران مختلف ارائه کند در حقیقت با سرور مجازی، مالک بخشی از منابع سرور خواهید بود. در هر سرور مجازی می توان دیتاها و اطلاعات و بارهای کاری خود را مجزا و بدون تاثیر بر سایر منابع سرور شخصی سازی کرد. هنگامی که یک سرور توسط مجازی ساز تقسیم می شود این امکان را می دهد تا از ظرفیت سرور با نرخ بالاتری استفاده کرد. سرور مجازی در مقایسه با هاست منابع و دسترسی های بیشتر دارد.
نرسی به صورت خلاصه به شما میگه سرور مجازی چیست؟ |
ویژگی های سرور مجازی چیست؟
سرور مجازی یا VPS در واقع همان سرور اختصاصی است که در مقیاس کوچکتر با منابع کمتر نسبت به سرور اصلی، در اختیار کاربران قرار می گیرد تا بتوانند کسب و کار خود را با هزینه کمتری شروع کنند. این نوع سرور دارای ویژگی های خاصی است که من در این قسمت به معرفی آنها میپردازم به گونه ای که اگر قصد انتخاب سرور مناسب را دارید اما اطلاعات کافی در این زمینه را ندارید، به کمک این راهنما انتخاب درستی داشته باشید:
- دارا بودن زیرساخت قدرتمند و بروز
- به گونه ای بهینه و اصولی و حرفه ای پیکربندی شده باشد.
- متناسب با نیاز و کسب و کار شما باشد.
- دارای منابع کافی CPU رم و حافظه برای پاسخگویی به نیاز کاربر
- امکان مدیریت سرور
- امکان ارتقاء منابع تا بی نهایت در هر لحظه
- سرعت، پایداری و امنیت سرور اهمیت بالایی دارد (این مساله با کانفیگ در ارتباط مستقیم است)
- برخورداری از IP اختصاصی
- امکان نصب و پیکربندی موارد مورد نظر
- دقت داشته باشید سرور اصلی میزبان شما اصطلاحا اورسل نشده باشد!
- و…
تاثیر مستقیم و غیر مستقیم سرور مجازی در سئوی سایت | |
سئو | باعت بهبود سئوی سایت می شود چرا که در بحث سئوی تکنیکال مواردی مانند سرعت، امنیت و پایداری سایت از اهمیت فوق العاده زیادی برخوردار می باشد که در این نوع از سرور ها به بهبود این موارد توجه ویژه ای شده است. |
امنیت | امنیت عالی چرا که در سرور های اشتراکی بسیاری از سایت ها در کنار هم و در یک فضا میزبانی می شوند اما در سرور مجازی به صورت جداگانه و بدون ارتباط این میزبانی انجام می شود و باعث کاهش و هذف حملات D-DoS می شود. |
سلامت IP | ایمن ماندن IP سرور، چراکه آی پی یکی از موارد بسیار مهم در مبحث سئو و سرویس ایمیل است که در این نوع از سرورها ایمنی 100% آن را تضمین می کنیم. |
پایداری | با وجود منابع بیشتر در سرور مجازی و نظارت کامل تیم NOC شما می توانید نسبت به پایداری و بالا بودن وب سایت خود اطمینان کامل داشته باشید. |
سرعت | در سایت های پر بازدید، منابع پردازشی بیشتری نیاز است، سرور مجازی قادر است با در اختیار گذاشتن منابع بیشتر مانند CPU و رم و حافظه نسبت به انواع هاست ها، باعث افزایش سرعت لود وب سایت شما شود. بدین ترتیب مشکلات کندی سایت را نخواهید داشت. |
آپتایم | سرور مجازی با در اختیار داشتن منابع بالا می تواند خود به تنهایی باعث پیشرفت در سئو سایت شود و همه ی اینها با کانفیگ درست و اصولی امکان پذیر است و در نهایت باعث آپتایم بالا و در دسترس بودن همیشگی وبسایت می شود. |
ویژگی ها و مزایای منحصر بفرد سرور مجازی پرسرعت میزبان فا
در شرکت میزبان فا سرور مجازی با زیر ساختی کاملاً ابری بر روی اخرین نسل از انواع سرور های G10 Hp ارائه شده است که علاوه بر دارا بودن ویژگی های خاص سرور مجازی، ویژگی های دیگری نیز به آن اضافه شده است که در زیر به برخی آنها اشاره کرده ایم:
- یک زیر ساخت عالی برای میزبانی سایت های پربازدید
- سخت افزار فوق العاده قدرتمند با منابع کاملا اختصاصی (بهره گیری از آخرین تکنولوژی روز دنیا)
- سرعت بسیار بالا با دارا بودن منابع پردازشی زیاد
- پایداری بسیار بالا با توجه به طراحی کلاسترینگ
- امنیت بالا به دلیل کانفیگ های اختصاصی و حرفه ای
- پیکربندی اختصاصی و فوق بهینه توسط تیم پشتیبانی vip سرور
- امکان ارتقاء منابع در هر لحظه
- بهره گیری از تکنولوژی کلاستر ابری پیشرفته
- پشتیبانی اختصاصی 24 ساعته (24/7)
- مدیریت و مانیتورینگ سرور توسط تیم فنی میزبان فا
- و…
میزبان فا با 15 سال تجربه ی کاری مفید توانسته امروز که در مقابل شما ایستاده خود را اولین شرکتی بداند که آخرین نسل از سرورهای شرکت Hp را وارد ایران کرده و توانسته تحولی عظیم در دنیای میزبانی اطلاعات ایجاد کند. تیم NOC میزبان فا با نظارت مستقیم و 24 ساعته، خیال راحتی را برای کاربرانش به ارمغان آورده است.
vps چه کاربردی دارد؟
بهتر است بدانید در زمانی که بازدید ها از سایت شما در طول زمان، بالا و بالاتر می رود وب سایت شما نیاز به منابع سخت افزاری و منابع پردازشی بیشتری نیاز خواهد داشت چرا که هر بازدید کننده منابعی مانند CPU رم و حافظه را درگیر می کنند و با کمبود منابع پردازشی، سایت شما دچار کندی و در بدترین حالت از دسترس خارج خواهد شد و در اصطلاح Down می شود. برای جلوگیری از این مشکل و اگر در یکی از دسته های زیر قرار دارید بهتر است برای وب سایت خود سرور اختصاصی و یا سرور مجازی تهیه کنید.
- اگر سایت شما مصرف منابع بالایی دارد.
- سایتتان پربازدید است.
- به سرعت و امنیت آن اهمیت می دهید.
- سئوی سایت برای شما ارزشمند است و نمیخواهید درگیر مسائل کندی و کمبود منابع شوید.
- و…
اکنون باید متوجه شده باشید که تفاوت اصلی سرور مجازی در میزان منابع پردازشی آن ها، هزینه و همچنین قدرت پردازش، سرعت، کیفیت، پایداری امنیت و پیکربندی آنهاست. اگر هنوز نمیدانید که سرور مجازی برای کسب و کار شما مناسب است یا نه، با ما درارتباط باشید.
که بتوانید از منابع بیشتری به صورت اختصاصی استفاده کنید. سرور مجازی میزبان فا با منابع اختصاصی مخصوص سایت های پر بازدید است. این سرویس ها بصورت مدیریت شده هستند و شما هیچگونه نگرانی از بابت مسائل مربوط به مدیریت سرور را نخواهید داشت…
سرور مجازی کاربردهای بسیاری دارد و از آن می توان استفاده های زیادی کرد. در زیر به تعدادی از آنها اشاره شده است:
- میزبانی وب سایت های پر مصرف یا تعدادی سایت با مصرف متوسط
- استفاده از سرور مجازی برای وب سرویس ها مانند میل سرور ، دیتابیس سرور و …
- استفاده از سرور مجازی برای کنترل یا بهبود عملکرد سیستم ها
- استفاده از سرور مجازی به عنوان عامل ارتباط ثانویه و رمزنگاری اطلاعات
- استفاده از خدمات سایت هایی که ایران را تحریم کرده اند. البته در صورتی که آی پی خارج از کشور باشد!
- انجام کارهایی که به اینترنت پرسرعت با ترافیک بالا نیاز دارد.
- و ده ها مورد دیگر…
کانفیگ سرور مجازی (تشریح روند آماده سازی سرور مجازی)
برحسب تکنولوژی و ساختار مجازی سازی، معمولا سرورهای مجازی برگرفته از یک یا چند سرور اختصاصی هستند. در حالت معمول چند سرور مجازی برگرفته شده از یک سرور اختصاصی است. برای اینکار یعنی مجاری سازی، به یک عامل (نرم افزار مجازی ساز) نیاز داریم. سیستم های مجازی ساز بر اساس نوع و عملکردشان بصورت رایگان یا هزینه ای برای سیستم عامل های مختلف در دسترس هستند. همچنین لازم است سرور مورد نظر تکنولوژی مجازی سازی را پشتیبانی کند. برای ایجاد سرور مجازی بصورت Local (محلی) و یا Public (عمومی) یکسری راهکارهای خاص وجود دارد. برای مثال:
- برای هر کدام از سرورهای مجازی در سطح وب می بایست حداقل یک آی پی در نظر گرفت تا بتوان آن را در شبکه ثبت کرد.
- سیستم های مجازی ساز، بر اساس تعداد هسته های مجاز سی پی یو، مقدار مجاز رم، مقدار حجم هارد دیسک و… برای هر سرور مجازی بصورت اختصاصی یا اشتراکی قابل پیکربندی هستند.
منظور از منابع اختصاصی یا اشتراکی این است که هر سرور حق دسترسی به منابع را بصورت کاملا اختصاصی داشته باشد یا بتواند از منابع کلی بصورت اشتراکی استفاده نماید.
معمولا در حالت اشتراکی نمی توان کیفیت و کارایی بالایی را انتظار داشت. البته در نظر داشته باشید کانفیگ کردن سرور به تخصص نیاز دارد و باید آن را به شرکت میزبانی بسپارید چرا که کانفیگ اشتباه امنیت سرور را به خطر می اندازد. راستی جالب است که بدانید میزبان فا خدمات کانفیگ و مدیریت سرور مشترکین خود را بدون هزینه عهده دار می شود.
سرور مدیریت شده با کانفیگ خصوصی میزبان فا
همانطور که گفتیم، انواع مختلفی از مجازی ساز ها در نوع یکم هایپروایزر وجود دارد که یکی از آنها که شرکت میزبان فا از آن برای مجازی سازی در سرور های نسل 10 خود استفاده می کند VMware ESXi است که در نوع خود مجازی سازی است که بر روی لایه سخت افزاری عمل می کند و وظیفه ی کنترل منابع سخت افزاری را دارد.
مجازی سازی چیست؟
در جواب به این سوال باید بگویم که در واقع مجازی ساز، نرم افزاری است که بر روی یک سرور نصب می شود و بسیاری از منابع آن مانند رم و CPU، حافظه و … را به قسمت های جداگانه ای تقسیم می کند به گونه ای که گویی شما از سرور خود بسیاری بچه سرور، با همان کارایی را در اختیار دارید اما منابع آن کمی حدود تر شده است. مجازی سازی یا Virtualization یک تکنیک پرکاربرد مجازی سازی در کار با سرور ها است.
برای اینکه متوجه شویم این مجازی سازی چگونه انجام می شود؟ نیاز به نرم افزار مجازی سازی داریم که هایپروایزر (Hypervisor) نام دارند.
- هایپروایزر نوع یک یا bare-metal: این نوع هایپروایزر به صورت مستقیم به منابع سخت افزاری دسترسی دارد و روی سرور اجرا می شود.
- هایپروایزر نوع دو یا hosted: این هایپروایزر به صورت مستقیم بر روی سرور اجرا نمی شود و به عنوان برنامه ای بر سیستم اجرا می شود.
مجازی سازی در واقع نوعی بخش بندی یا پارتیشن بندی درون سرور است. مثلا KVM یک نوع مجازی ساز است و برای ساخت سرور مجازی مورد استفاده قرار میگیرد. (قبلا اشاره کردیم که مجازی ساز KVM چیست و چه کاربردی دارد) به صورت کلی هایپروایزر ها یا نرم افزارهای مجازی ساز به دو دسته تقسیم می شوند: در ادامه به چند مورد از تکنولوژی های مجازی سازی و سیسم عامل های مورد پشتیبانی آن اشاره خواهیم کرد.
- مدل مجازی سازی Virtuozzo
- مدل مجازی سازی OpenVZ
- مدل مجازی سازی VMware (انتخاب میزبان فا)
- مدل مجازی سازی Xen
- مدل مجازی سازی KVM
- و …
انواع سرور مجازی بر اساس کانفیگ و منابع پردازشی
سرورهای مجازی معمولا بر اساس سیستم عامل، مدل مجازی سازی و همچنین تکنولوژی آن دسته بندی می شوند. سرور ها در انواع مختلف و کانفیگ های مختلفی به کاربران ارائه می شوند که در زیر به انواع دسته بندی های سرور مجازی اشاره می شود:
- سرور مجازی لینوکس (با امکان نصب انواع سیستم عامل های توزیع لینوکس)
- سرور مجازی ویندوز (با امکان نصب اغلب سیستم عامل های ویندوز سرور)
- سرور مجازی اختصاصی (با منابع کاملا اختصاصی از قبیل CPU , RAM و … )
- سرور مجازی ابری (با ساختاری متفاوت و کاملاً ابری به منظور بالا رفتن سطح کارایی، پایداری، امنیت و…
راستی حتما سرورهای مجازی با نام کشورهای مختلف را هم در دنیای وب دیده اید؟! مثلا سرور مجازی ایران یا… این همان سرور مجازی معمولی است که در لوکیشن نام برده مستقر شده. دسته بندی های دیگری نیز وجود دارند که به مهمترین و پرکاربردترین ها اشاره شد.
سوالات متداول درباره سرور vps و انواع آن
اگر فکر می کنید هنوز سوالاتی از قبیل موارد زیر را در ذهنتان دارید، همچنان همراه من باشید تا با هم به جواب قطعی برسیم…
- سرور مجازی چیست؟ vps چیست و به چه دردی میخوره؟
- بخشی از سرور اختصاصی است که توسط نرم افزار مجازی ساز به قسمت های کوچکتری تبدیل شده که هر کدان حکم سروری جداگانه را دارند. vps به اختصار از کلمه ی Virtual Private Server گرفته شده است و مخصوص میزبانی از سایت های پر بازدید یا کسب و کارهای بسیار مهم و حساس است.
- انواع سرور مجازی کدام است؟
سرور مجازی ها بسته به نوع سیستم عامل و منابع تقسیم بندی می شوند مانند: سرور مجازی لینوکس، ویندوز، ابری و اختصاصی و… - هاست بهتر است یا سرور مجازی؟
قطعا سرور مجازی از منابع بسیار بالاتری نسبت به هاست برخوردار است و به تبع هزینه آن نسبت به هاست بالاتر است اما براساس نیاز سایت خود که به چه میزان منابع پردازشی نیاز دارد می توانید انتخاب شایسته ای داشته باشید. - تفاوت سرور اختصاصی و سرور مجازی چیست؟
سرور اختصاصی یک سرور فیزیکی است که با تمام منابع فقط به یک کاربر اختصاص داده می شود و هزینه ی بالاتری نسبت به سرور مجازی دارد و البته اگر با مجازی ساز به سرور های کوچکتری (vps) تبدیل شود منابع اصلی سرور را در اختیار کاربران بیشتری قرار می دهد اما این منابع محدود تر هستند و هزینه ی کمتری به نسبت سرور اختصاصی دارند.
سرور مجازی چیست و چه کاربردی دارد؟ چه زمانی باید سایت خود را به سرور مجازی منتقل کنم؟ اصلا این سرویس با سروراختصاصی یا هاست چه فرقی دارد؟ همه این ها سوالاتی است که در بدو ورود به دنیای هاستینگ و حین پیشرفت کسب و کارهای آنلاین با آن ها مواجه خواهید شد. باید بگوییم سرور مجازی قدرتی فراتر از یک سرویس هاست دارد و برای کسب و کارهایی که حالا رشد کرده و بازدیدکننده های زیادی دارند، مناسب است. سرور مجازی به کمک مجازی سازها روی یک سرور اختصاصی ایجاد می شود. پس حالا که با سرور مجازی آشنا شدید و مزایای خاصی که میزبان فا می تواند بر روی این سرور در اختیار شما قرار دهد را متوجه شده اید باسد بگویم صبر نکنید و تصمیم خود را برای داشتن سایتی پر باردید با امنیت و سرعت بالا بگیرید. این رو همیشه یادت باشه سرور مجازی میزبان فا مخصوص میزبانی سایت های پربازدید با پیکربندی اختصاصی و فوق بهینه…
نوشته سرور مجازی چیست و چه کاربردی دارد؟ اولین بار در پایگاه دانش میزبانفا پدیدار شد.