به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، علی باقری در مراسم هفتاد و هفتمین سالروز استقلال هند، طی سخنانی اظهار داشت: بی تردید مفهوم استقلال باارزش ترین واژه در هر کشوری است و برای هند از اهمیت و بار معنایی گسترده تری برخوردار است. استقلال واژه پر مفهومی است که در تمام ملت ها ارزش بالایی دارد، همه ملت ها به داشتن آن افتخار می کنند و برای داشتن آن حاضر به فداکاری هستند.
وی تصریح کرد: اگر امروز در اینجا به احترام سالروز استقلال هند جمع شده ایم تا این روز را به دولت دوست و مردم هند تبریک بگوییم، بر خود لازم می دانیم به یاد دیگر ملت ها که برای آزادی و سلطه اشغالگران مبارزه می کنند نیز باشیم و از مبارزات استقلال طلبانه آنان حمایت کنیم.
این دیپلمات ارشد کشورمان خاطرنشان کرد: اگر امروز تمامی مردم آزادی خواه دنیا به مبارزات استقلال طلبانه مردم فلسطین احترام می گذارند و نسل کشی و جنایت علیه بشریت و کودک کشی رژیم صهیونیستی را محکوم می کنند، ریشه در حس انسان دوستانه مردم دنیا دارد.
سرپرست وزارت امور خارجه کشورمان با اشاره به شهادت اسماعیل هنیه رئیس دفتر سابق سیاسی حماس گفت: ترور اسماعیل هنیه در تهران که مهمان رسمی ایران بود و برای شرکت در آیین ادای سوگند رئیس جمهور جدید ایران در تهران حضور داشت، قطعا جنایت نابخشودنی، نقض حاکمیت ملی و تمامیت ارضی ایران و ناقض ثبات و امنیت منطقه است که باید تمام دنیا آن را محکوم کرده و اقدامات بازدارنده ای را برای رژیم صهیونیستی انجام دهند.
باقری تاکید کرد: حق ذاتی و مشروع جمهوری اسلامی ایران در اقدام متقابل محفوظ بوده و ایران در استفاده از این حق تردیدی ندارد.
وی در ادامه ابراز داشت: بسیار خوشحالیم که دولت هند با دوراندیشی، خودمختاری راهبردی را به عنوان راهبرد خود انتخاب کرده و ایران از هند قدرتمند در جهان چند جانبه گرایی حمایت می کند و اعتقاد راسخ دارد رشد و توسعه اقتصادی هند موجب تقویت صلح و توسعه در منطقه خواهد شد.
وی همچنین بیان کرد: اشتراکات فرهنگی و تمدنی همواره پشتوانه مهم برای پیشبرد روابط دو کشور است؛ این مساله ناشی از تلاش های ایران و هند بوده بر همین اساس دولتمردان کنونی برای حفظ این اشتراکات مسئولیت تاریخی دارند، برهمین مبنا ایران به جایگاه مهم هند در سیاست خارجی خود تاکید داشته و بر منافع متقابل تاکید می کند. در این راستا حمایت های مقامات عالی دو کشور بر کسی پوشیده نیست و یکی از مصادیق آن انعقاد قرارداد بلند مدت بندر چابهار است که در اردیبهشت سال جاری به امضاء رسید.
این دیپلمات ارشد کشورمان ادامه داد: سیاست همسایگی ایران یک دکترین ایجابی و فراگیر است و تامین کننده منافع همه کشورهای منطقه می باشد. در واقع تلاش مشترک برای ثبات و امنیت منطقه ای و جلوگیری از تجاوز بیگانگان در امور منطقه از ارکان سیاست همسایگی است که پایداری و ثبات در منطقه را تضمین می کند.
وی افزود: از آنجایی که اقتصاد دو کشور مکمل یکدیگر بوده و وزارت خارجه های ایران و هند به عنوان روسای مشترک کمیسیون های اقتصادی لازم است با همت مضاعف به دنبال رفع موانع باشند.
باقری با بیان این که اقدامات یک جانبه آمریکا غیر قانونی و غیر مشروع است، گفت: خنثی سازی آن به نفع همه کشورها و نظام چند جانبه پساقطبی است، نباید فراموش کنیم غفلت از صیانت روابط می تواند بازارهای سنتی دو کشور را در اختیار رقبا قرار دهد. صیانت از محورهای سنتی و علاوه بر آن تلاش برای جستجوی مسیرهای جدید تضمین کننده روابط برد – برد و پایدار خواهد بود. همچنین همکاری چند جانبه در سازمان ها و نهادهایی مانند شانگهای و بریکس می تواند به رونق اقتصادی ایران و هند کمک کند.
سرپرست وزارت امور خارجه کشورمان در پایان ضمن تاکید بر آمادگی ایران برای توسعه بیش از پیش روابط، گفت: اطمینان دارم به همت دولتمردان دو کشور شاهد شکوفایی بیش از پیش روابط در تمامی حوزه ها به ویژه اقتصادی خواهیم بود.