این روزها نرمافزارهای مختلفی در زمینه ایجاد و ویرایش فایلهای متنی وجود دارند که از مهمترین آنها میتوان به ورد (Word) اشاره نمود. در واقع میتوان گفت این نرمافزار از مهمترین و کاربردی ترین نرمافزارهای ایجاد فایل متنی محسوب میشود. البته تنها کاربرد این نرمافزارها ایجاد فایل متنی ساده نیست و میتوان در بسیاری از موارد از آنها استفاده کرد. این نرمافزار، دارای فرمتهای متعددی است. یکی از فرمتهایی که میتوان برای ذخیره فایلها در ورد از آن بهره برد فرمت PDF است. فایلهایی که با پسوند PDF ذخیره میشوند ویژگیها و شرایط خاص خود را دارند. البته برای ساخت پیدیاف میتوان از راههای دیگری نیز استفاده نمود اما نرمافزار ورد را میتوان سادهترین گزینه دانست. گاهی شرایط ایجاب میکند که یک فایل با پسوند PDF را به یک فایل مثلاً اکسل تبدیل کرد. در این صورت قطعاً شما به دنبال راهی خواهید بود که به راحتی این فایل را به یک فایل اکسل تبدیل کند. شما به آسانی از طریق تکنیکهایی قادر به تبدیل این فایلها خواهید بود. در این مطلب به صورت گام به گام مراحل تبدیل پی دی اف به اکسل را بررسی خواهیم کرد؛ با ما همراه باشید.
پی دی اف (PDF) چیست؟
اغلب برای ایجاد فایلهای PDF از نرمافزار ورد بهره گرفته میشود. فایل PDF برای ایجاد کتابهای الکترونیکی استفاده میشوند و برخلاف برخی از فرمتها سبب برهم خوردن فونت مطالب نخواهد شد و این موضوع استفاده از آن را توسط افراد مختلف دو چندان کرده است.
نرم افزار ورد (Word)
نرمافزار ورد را میتوان در بین نرمافزارهای آفیس یک برنامه کاربردی و محبوب دانست. این برنامه برنامههای مطلوبی برای پردازش کلمات در سیستم عامل ویندوز و مک میباشد. برنامههای که توانسته طی سالهای طولانی، محبوبیت خود را به عنوان یک برنامه واژه پرداز حفظ کند. همانطور که گفتیم این برنامه دارای فرمتهای مختلفی است که یکی از کاربردیترین آنها، PDF میباشد. بعد از ذخیره یک فایل با پسوند PDF، امکان ویرایش آن سخت خواهد بود و در واقع زمانی یک فایل PDF ایجاد میشود که قصد ویرایش آن را نداشته باشیم. به واسطه PDF شما این امکان را داشته تا یک فایل قابل خواندن توسط تمامی افراد را ایجاد کنید که نیازی به ویرایش ندارد. این در حالی است که در ورد دست شما و دیگر افراد برای ویرایش باز خواهد بود. به طور معمول افراد بعد از تکمیل یک فایل درست در زمان ارسال یا چاپ آن، آن را از طریق ذخیرهسازی دوباره به فایل PDF تبدیل خواهند نمود. زیرا فایل PDF دارای مزایای بسیاری است که یکی از آنها کیفیت بالایی چاپ میباشد.
نرم افزار اکسل (Excel)
نرمافزار اکسل را نیز میتوان همچون ورد، یک نرمافزار کاربردی و بسیار پراستفاده دانست. اکسل نیز همچون word یکی از نرمافزارهای آفیس است و یک برنامه عالی برای داشتن جدولهایی مختلف محسوب میشود. این نرمافزار از قدرت و انعطاف خیلی خوبی برخوردار است و بیش از 40 سال است که در بسیاری از کسبوکارها و شرکتهای بزرگ و کوچک به عنوان یک نرمافزار کاربردی مورداستفاده قرار میگیرد. اکسل را میتوان برنامهای صفحه گسترده برای جمعآوری، مرتبسازی و پردازش اطلاعات به شمار آورد. این نرمافزار، جزو برنامههایی است که در اکثر شرکتها کاربرد دارد و میتوان گفت یادگیری کار با آن برای هر فردی لازم است. در صورتی که تمایل دارید نرم افزار اکسل را به صورت اصولی بیاموزید پیشنهاد ما دریافت آموزش اکسل فرادرس است.
- مجموعه آموزش اکسل — کلیک کنید
دلایل اهمیت فایل PDF
این روزها فایلهای در زمینههای مختلفی کاربرد دارند. از دلایل اهمیت استفاده از فایلهای PDF میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
PDF فایلی جهانی
بعد از ایجاد فایلی با پسوند Doc، افراد دیگر برای باز کردن آن باید حتماً همان نرمافزار و همان فونت مورداستفاده برای ساخت فایل را در اختیار داشته باشند. در غیر این صورت فرمت را باید به فرمت دیگری تبدیل کنند که این کار باعث خرابی فایل خواهد شد. در حالی که در فایلهای PDF مشکلات این چنینی وجود نخواهد داشت.
PDF فایلی ایمن
معمولاً اکثر نرمافزارها صرفاً برای فایلهای خود، قفلی معمولی در نظر میگیرند این در حالی است که pdf اینگونه نیست. در pdf شما این امکان را داشته تا برای هر بخش رمزگذاری انجام دهید و دسترسی افراد به فایل را مشخص نمایید. برای مثال میتوانید شرایطی را فراهم کنید که یک فرد امکان ویرایش یا حتی پرینت فایل را نداشته باشد. همچنین شما قادر خواهید بود که امکان دسترسی مجاز به کلیه بخشهای PDF را فراهم کنید.
PDF فایلی قابل جستجو
فایلهای PDF این امکان را خواهند داد تا محتوای موردنظر خود را به آسانی، جستجو و پیدا کنید.
PDF فایلی با کارکرد آسان
در هر جایگاه شغلی، شما میتوانید با ایجاد فایلهای PDF میتوانید به امور مختلف رسیدگی کرده و به نیازهای خود پاسخ دهید. طراحی خاص فایلهای PDF باعث شده هر فردی به راحتی امکان استفاده از آن را داشته باشد.
PDF فایلی چندکاربردی
فایلهای متنی صرفاً برای ایجاد متن نیستند. در واقع شما میتوانید در یک فایل pdf حتی یک فایل صوتی را نیز جایگذاری کنید.
ویرایش فایل PDF
فایلهای pdf در کنار مزایایی که دارند متأسفانه امکان ویرایش را به افراد نخواهند داد. در واقع بعد از ذخیره یک فایل با پسوند pdf نمیتوان دیگر آن را به راحتی تغییر داد. فایل PDF را میتوان همچون یک کتاب چاپ شده دانست. شما این امکان را نخواهید داشت که یک جمله به جملات دیگر یک صفحه از کتاب، با همان فونت و اندازه اضافه کنید. فایل pdf نیز به همین شکل است. تمامی این موارد به دلیل حفظ امنیت یک فایل میباشد. لذا باید برای ویرایش فایل PDF دیگر روشها را امتحان کرد. در واقع به این شکل نیست که به هیچ عنوان امکان تغییر یک فایل PDF برای شما وجود نداشته باشد.
اهمیت ویرایش فایل متنی پی دی اف
با توجه به موارد ذکر شده در بخش بالا، خیلی از افراد ترجیح میدهند که فایلهای خود را در قالب PDF داشته باشند. اما از آن جایی که فایلهای PDF، امکانات ویرایش را بعد از ذخیرهسازی فایل، به افراد نخواهند داد نیاز است که فایلهای خود را به شکلی ویرایش کرد. این موضوع باعث میشود افراد بسته به نیاز خود، از نرمافزاری مناسب برای ویرایش استفاده کنند. روشهای مختلفی برای امکان ویرایش فایلهای متنی وجود خواهد داشت که در ادامه با مهمترین آنها آشنا میشویم.
سه روش رایج برای ویرایش فایل متنی پی دی اف
فایلهای PDF بعد از ایجاد و ساخت به یک فایل فقط خواندنی تبدیل خواهند شد که امکان ویرایش آنها در قالب فایل pdf وجود نخواهد داشت. از این رو نیاز است که آن را به یک فایل دیگر تبدیل نمود. در ادامه روشهای ویرایش فایل متنی PDF را با هم مورد بررسی قرار خواهیم داد.
ویرایش pdf با word
یکی از راههای ویرایش فایل متنی با قالب pdf کمک گرفتن از نرمافزار ورد است. برای این کار کافی است فایل خود را در word باز کنید و ویرایش و تغییرات موردنظر را بر روی آن اعمال کنید.
ویرایش pdf با اکسل
شما همچنین میتوانید برای تبدیل پی دی اف به اکسلاز نرم افزار اکسل کمک بگیرید. اکسل به واسطه ویژگیهایی که داشته میتواند شرایط مطلوبی را برای تغییر یک فایل PDF در اختیار شما قرار دهد.
ویرایش pdf با Foxit Reader
برای خواندن و ویرایش PDF همچنین میتوانید از نرمافزار Foxit Reader کمک بگیرید. این نرمافزار نیز به شما امکان ویرایش فایلهای PDF را خواهد داد. به کمک این برنامه در صورت نصب افزونه آن بر روی فایرفاکس یا گوگل کروم، شما قادر به مشاهده فایل خود در مرورگر خواهید بود.
- آموزش ویرایش فایل های پی دی اف PDF با PDF–XChange Editor — کلیک کنید
7 روش تبدیل پی دی اف به اکسل
به هر دلیلی گاهی نیاز است که برای ویرایش هر چه راحتتر یک فایل با پسوند pdf آن را به فایل اکسل تبدیل کرد. یکی از دغدغه افراد در تبدیل فایلها، به هم ریختگی متن و فونت است. در ادامه 7 روش برای تبدیل آسان فایل pdf به Exel آورده شده است که به هیچ عنوان این مشکل را به همراه نخواهند داشت:
تبدیل پی دی اف به اکسل با استفاده از سرویس آنلاین SmallPDF
یکی از سرویسهای آنلاین برای تبدیل فایل pdf به اکسل، سرویس آنلاین SmallPDF است. به کمک این سرویس شما به راحتی این امکان را خواهید داشت تا این دو فایل را به یکدیگر تبدیل کنید. در واقع این برنامه برای تبدیل اکسل به PDF نیز کاربردی است. برای استفاده از این سرویس کافی است که فایل خود را بر روی قسمت سبز رنگ سایت کشیده یا روی آیکن پوشه کلیک کنید و فایل را از سیستم خود پیدا و انتخاب نمایید. شما همچنین میتوانید فایل را از راههایی چون سرویس ابری نظیر گوگل درایو و دراپ باکس نیز اضافه کنید. بعد از آن که آپلود فایل به اتمام رسید شما میتوانید فایل خود را در قالب یک فایل اکسل تحویل بگیرید.
تبدیل پی دی اف به اکسل با کمک گرفتن از ابزار PDF to Excel
برای تبدیل pdf به اکسل شما میتوانید از ابزار PDF to Excel نیز کمک بگیرید. کافی است از طریق کلیک بر روی دکمه Choose File یا سرویسهای میزبانی ابری گوناگون، فایل موردنظر را انتخاب کنید. بعد از انتخاب روی دکمه Convert کلیک کنید. این سرویس آنلاین و رایگان میباشد اما در هر بار تنها میتوان یک سند را بارگذاری کرد و حجم فایل موردنظر نباید از 25 مگابایت بیشتر باشد.
تبدیل پی دی اف به اکسل با Love PDF I
برای آن که بدون به هم ریختگی، فایل PDF را به اکسل تبدیل کنید سایت Love PDF I نیز میتواند بسیار کاربردی باشد. این سایت دارای محیطی کاملاً ساده و در عین حال پیشرفته است. کافی است روی دکمه Select PDF File کلیک کنید و فایلهای خود را انتخاب کرده یا آنها را کشیده و در آن محل رها کنید. البته از طریق گوگل درایو و دراپ باکس نیز این امکان برای شما وجود خواهد داشت. این سرویس نیز یک سرویس رایگان و دارای ثبت نامی آزاد است. این برنامه دارای نسخه دسکتاپ و موبایلی میباشد.
تبدیل پی دی اف به اکسل با سایت Simply PDF
سایت Simply PDF نیز یک سایت عالی برای تبدیل PDF به اکسل است. بعد از آن که فایلهای خود را انتخاب کردید میتوانید برای تنظیمات بیشتر گزینه Show More Options را انتخاب نمایید. در نهایت میتوانید روی Convert کلیک کنید تا فرمت فایلهای شما تبدیل شود.
تبدیل پی دی اف به اکسل با سرویس Soda PDF Online
این سایت هم دارای عملکردی شبیه به دیگر سایتهای مشابه است. البته این سایت در کنار سایر ویژگیها، قادر به رمزگذاری اطلاعات میان مرورگر شما و سرویس است و از این رو امنیت بیشتری را برای فایلهای شما به وجود خواهد آورد. شما همچنین برای این کار میتوانید از هر دستگاهی استفاده کنید.
تبدیل پی دی اف به اکسل با سایت Convert PDF to Excel
سایت Convert PDF to Excel یکی دیگر از سرویسهایی است که میتوانید به کمک آن فایلهای خود را با فرمت اکسل داشته باشید. این سایت نیز رایگان است و شما میتوانید بدون ثبت نام و دیگر پروسهها، فایل موردنظر خود را به یک فایل اکسل تبدیل کنید. این سایت برای امنیت هر چه بیشتر فایلها، به طور خودکار بعد از 6 ساعت آنها را از روی سرور پاک میکند.
تبدیل پی دی اف به اکسل با برنامه Adobe Acrobat DC
این برنامه یکی از برنامههایی است که شما به واسطه آن قادر به تبدیل یک فایل PDF به اکسل خواهید بود. برنامه Adobe Acrobat DC برای فایلهای حجیم یا با تعداد زیاد کاربرد دارد. برای تبدیل در این برنامه میتوانید به ترتیب زیر عمل کنید:
- از داخل برنامه، تب Tools را انتخاب کنید؛
- بر روی دکمه Export PDF کلیک کنید؛
- بر روی Select a file بزنید و فایل خود را انتخاب نمایید؛
- روی Spreadsheet در لیست تنظیمات خروجی بزنید و فرمت اکسل موردنظر خود انتخاب کنید؛
- در صورت نیاز به تنظیمات بیشتر، آیکون چرخنده را انتخاب نمایید؛
- با انتخاب دکمه Export تبدیل فرمت فایل را انجام دهید و محل ذخیرهسازی فایل خود را تعیین کنید.
حرف آخر در مورد تبدیل پی دی اف به اکسل
نرمافزارهایی چون ورد این روزها جزو رایجترین نرمافزارها برای داشتن یک فایل متنی محسوب میشود. یکی از کاربردیترین فرمتهای این نرمافزار، فرمت PDF است. اما گاهی این وسط به دلیل عدم امکان ویرایش فایلهای PDF نیاز است که فایل PDF را به یک فایل دیگر تبدیل کرد. لذا بایستی بتوان فایل PDF را با روشی آسان به دیگر فایلها تبدیل نمود. در این مطلب سعی شد روشهای مختلفی برای تبدیل PDF به اکسل معرفی شوند. تمامی این روشها رایگان و آسان هستند. شما به کمک این روشها به راحتی قادر خواهید بود که فایلهای خود را به فرمت اکسل درآورید. با فرادرس میتوانید از انواع آموزشهای عالی در زمینههای مختلف با بهترین کیفیت بهره ببرید.
- آموزش اکسل Microsoft Excel 2019 – مقدماتی — کلیک کنید