دو قرن اخیر شاهد تغییر در دنیای کسب و کار بوده ایم. استقلال، آزادی و موفقیت آرمان صاحبان کسب وکارها بوده است. کارآفرینی یکی از نمونه های موفق این تغییر رویکرد است. جهان تحت تاثیر کارآفرینان موفق که از خاکستر خود ققنوس وار طلوع می کنند قرار گرفته است. نتیجه آن ظهور میلیون ها نفر است که به امید موفقیت کسب و کار خود را راه اندازی می کنند. اما متاسفانه تنها تعداد معدودی از آن ها موفق می شوند. سرگذشت استیو جابز الهام بخش بسیاری از کارآفرینان جوان است. در این مقاله و مقاله بعد می کوشیم شما را با ۱۰ قانون طلایی موفقیت در حوزه کسب و کار و به ویژه استارت آپ های موفق آشنا کنیم.
۱- پول همه چیز نیست،نخست باید پیروز شوید
اگر می خواهید مثل بیل گیتس یک حساب بانکی ۶۰ میلیارد دلاری داشته باشید، نخست باید یک کسب وکار موفق راه اندازی کنید. کسب و کار شما باید مفید باشد و نیازی از جامعه را برطرف کند، بنابر این اگر از شما در خصوص هدف از راه اندازی استارت آپ شخصی تان می پرسند و شما هدفتان را کسب درآمد می دانید قطعا موفق نخواهید شد.
“پول همه چیز نیست، هدف بالاتر است” یک گفته قدیمی مفید است که باید سرمشق شما باشد.
یک کارآفرین موفق نگاه انتقادی به وضعیت موجود دارد و آن را با فروتنی تحلیل می کند تا برای مشکلات راهکاری بیابد.
یک هدف درونی و اشتیاق برای تغییر موتور محرک اغلب کارآفرینان موفق است.
پول هرگز هدف آن ها نبوده بلکه نتیجه تلاش و زحمات آن ها بوده است. تلاش برای کسب پول ممکن است به دلسردی و بی انگیزگی شما منجر شود.
۲- در جستجوی بهترین ها باشید
گفته دکتر بن کارسون در این خصوص می تواند راهگشا باشد او همواره تاکید دارد: “بزرگ بیندیشید و بزرگ آرزو کنید. ”
تازمانی که در پی دستیابی به سطح متوسط باشید نمی توانید تغییر بزرگی در زندگی خود و سایرین ایجاد کنید. افرادی که به موفقیت های بزرگ می رسند معمولا اهداف و آرزوهایی بالاتر از خواست عموم مردم دارند.
آن ها برای دستیابی به اهداف خود هیچ محدودیتی را نمی پذیرند و همیشه بهترین تلاش خود را برای دستیابی به موفقیت به کار می برند.
در ابتدای کار همواره رقبای سرسختی دارید اما باور به اینکه می توانید می تواند در موفقیت و تلاش شما تاثیر گذار باشد.
۳- واقع بین باشید
داشتن رویای بزرگ می تواند موتور محرک خوبی باشد اما اگر با واقع گرایی همراه نباشد می تواند تهدیدی برای موفقیت شما باشد.
بین کسی که می خواهد با قایق سراسر دریاهای جهان را بگردد با کسی که می خواهد با دوچرخه در میان اقیانوس ها سفر کند تفاوت بسیاری است.
اولی یک رویای واقع بینانه دارد و رویای دومی یک رویای پوچ است. اهداف شما همواره باید قابل اندازه گیری، قابل دستیابی، واقع بینانه و دارای محدوده زمانی باشد.
۴- پذیرفتن تغییر و انعطاف پذیری
پذیرش تغییرات و انعطاف پذیری یک اصل مهم برای یک کارآفرین موفق است.
اگرچه همرنگ جماعت شدن یک صفت ناپسند است، اما یک کارآفرین موفق باید انعطاف پذیری بالایی داشته باشد و بتواند برای هرگونه تغییری برنامه جدیدی تدوین کند.
این ویژگی نه تنها در دفع تهدیدات و خطرهای احتمالی بسیار موثر است بلکه می تواند در مسیر پیروزی هم راهگشا باشد.
استارت آپ ها در صورتی که هوشیار نباشند و نتوانند با تغییرات محیط کار مطابقت پیدا کنند ممکن است به سرعت نابود شوند.
روش های منعطف و پایدار همواره مکانیسم های خوبی برای پذیرش تغییرات محیط و بازار کار است.
کارآفرینان موفق همواره از بدترین شرایط بازار و تغییرات محیطی نهایت استفاده را جهت تحقق اهداف خود می برند.
آن ها قادرند بهترین چشم انداز را از هرج و مرج ها بدست آورند در حالیکه سایرین مشغول شکایت هستند.
۵- انضباط و مدیریت زمان
ممکن است شما استعداد و توانمندی زیادی داشته باشید اما هیچ موفقیتی بدون انضباط و مدیریت زمان حاصل نمی شود.
بسیاری از ما ایده های بزرگی در زمینه کسب و کار خودمان داریم، برخی هم برای تحقق ایده های خود تلاش می کنند اما تنها تعداد معدودی در راه رسیدن به موفقیت نظم و مدیریت زمان را رعایت می کنند و در مسیر تغییر و پیشرفت استمرار می ورزند.
راه اندازی استارت آپ و دستیابی به موفقیت مسئولیتی است که شما را همواره مجبور به قربانی کردن چندین خواست کوچک شخصی می کند.
دارایی باورنکردنی راه اندازی کسب و کار مدیریت زمان است. مدیریت زمان توانمندی دستیابی به اهداف کوچک است که در دراز مدت به اهداف بزرگ می انجامد.
نگهداری زمان یا به عبارتی صرفه جویی در زمان باید بخش مهمی از فعالیت های هر استارت آپ فعالی باشد.
افرادی که حساب زمان خود را نگه می دارند به زودی درک خواهند کرد مدیریت زمان یک راهکار عالی جهت رهایی از سوء برداشت ها و ناتوانی هایی است که در طول زندگی به سراغ ما می آید.
تا این جا شما را با ۵ قانون طلایی که استارت آپ های موفق از آن پیروی می کنند آشنا کردیم در گزارش بعد شما را با ۵ راهکاردیگر آشنا می کنیم.
نوشته ۱۰ قانون طلایی که استارت آپ های موفق از آن پیروی می کنند(بخش اول) اولین بار در داده پردازان راستین. پدیدار شد.