” دیجیتال مارکتینگ” یا بازاریابی دیجیتال اصطلاحی که بار ها آن را شنیده ایم بدون آنکه معنی و مفهوم دقیق آن را بدانیم. اما بسیاری از افراد می دانند که اصطلاح دیجیتال مارکتینگ با کسب و کار های آنلاین مرتبط است. در این مقاله مفصلا به بررسی این موضوع خواهیم پرداخت.
با توجه به دسترسی آسان به اینترنت، هر روز بر تعداد افرادی که به این فضا وارد می شوند افزوده می شود، هنوز هم افرادی هستند که با دنیای اینترنت آشنا نشده اند. بر اساس تحقیقات انجام گرفته در مرکز تحقیقات پیو Pew، استفاده ثابت از اینترنت در سه سال گذشته 5 درصد افزایش داشته است. در همین راستا نیز روش های خرید و برآورد نیاز های مردم تغییر کرده است. در نتیجه بازاریابی آفلاین یا سنتی به تنهایی مانند گذشته موثر نیست.
همانطور که می دانید در چند ماه اخیر به دلیل گسترش ویروس کرونا بسیاری از افراد کسب و کار خود را از داده اند، اغلب این مشاغل، به صورت سنتی فعالیت داشتند. اما در مقابل بسیاری از کسب و کار ها با درآمد بالا و فعال تر از قبل فعالیت دارند. پایان این بیماری مشخص نیست و نمی توان مانند گذشته زندگی کرد و به کسب و کار پرداخت. همچنین بر اساس گفته محققین در دوران بعد از کرونا، شکل و شیوه زندگی بسیار متفاوت تر از قبل خواهد بود. پس برای بهبود اوضاع زندگی و کسب و کار خود باید تغییراتی را به وجود آورد.
بازاریابی دیجیتال اصطلاحی است که در این روز ها بیشتر از قبل آن را می شنویم و به یکی از محبوب ترین واژه ها در چند سال اخیر تبدیل شده است. بازاریابی دیجیتال اکنون موضوع بسیاری از جلسات شرکت ها است و متخصصان این روش را برای رشد یک تجارت آنلاین online business توصیه می کنند.
بازاریابی به معنای برقراری ارتباط با مخاطبان یا مشتریان در یک مکان و زمان مناسب است. اما امروزه، بازاریابی بدان معناست که شما باید در جایی که مخاطب اغلب در آنجا وقت خود را می گذراند ملاقات کنید، یعنی در اینترنت.
بازاریابی دیجیتال در این دوره از اهمیت بالایی برخوردار است به طوری که در دوره های آموزشی به تدریس آن پرداخته می شود. زیرا تقاضای کاربران برای یادگیری بازاریابی دیجیتال و استفاده از آن برای بهبود فعالیت آنلاین کسب و کار خود، افزایش یافته است.
در این نوشته ما به بررسی بازاریابی دیجیتال، کانال های مختلف بازاریابی دیجیتال و استراتژی بازاریابی دیجیتال و همچنین راه اندازی یک کمپین بازاریابی خواهیم پرداخت.
تعریف بازاریابی دیجیتال
بازاریابی دیجیتال Digital marketing چیست؟
دیجیتال مارکتینگ اصطلاحی با معنای گسترده می باشد که هر کسی بر اساس یافته ها و آموزه های خود برای آن تعریفی ارائه می هد. اما به طور کلی، شامل کلیه کانال ها و روش های بازاریابی است که می توانید برای تبلیغ محصولات یا ارائه خدمات در بستر اینترنت استفاده نمایید.
علاوه بر این از طریق دیجیتال مارکتینگ می توان در دستگاه های الکترونیکی مانند رادیو تلویزیون، تلفن های همراه و بیلبورد های الکترونیکی فعالیت داشت که در ادامه به بررسی آنها می پردازیم.
در گذشته کسب و کار ها برای معرفی و فروش از بازاریابی سنتی استفاده می کردند. هنوز هم برخی از مشاغل به این شیوه از تبلیغ دست می زنند. بازاریابی دیجیتال با بازاریابی سنتی تفاوت های عمده ای دارد. کمپین های دیجیتال مارکتینگ منحصراً از طریق کانال های دیجیتال اجرا می شوند. به این ترتیب بازاریاب امکان کنترل ، استفاده از ابزار و داده های بیشتری برای تجزیه و تحلیل اثر بخش بودن یک کمپین تبلیغاتی را دارد.
استراتژی بازاریابی دیجیتال چیست؟
منظور از استراتژی بازاریابی دیجیتال برنامه ریزی دقیق در مورد چگونگی استفاده از کانال های مختلف بازاریابی دیجیتال برای رسیدن به اهداف تجاری است.
طراحی استراتژی بازاریابی دیجیتال بسیار مهم است. در این طراحی باید انواع کانال ها، منابع درآمد، افراد، بودجه و زمان در نظر گرفته شود.
درد غیر این صورت اشتباه هات مختلفی صورت می گیرد. یک اشتباه رایج که توسط بسیاری از افراد و یا استارت آپ ها صورت می گیرد این است که آنها سعی می کنند کل برنامه را در یک بازه زمانی کوتاه اجرا کنند و در نهایت هیچ نتیجه ای نمی گیرند. دیگر اشتباه عدم مهارت لازم برای طراحی کمپین های بازاریابی دیجیتال است. همچنین بسیاری از افراد با توجه به مشاغل دیگر کمپین های نا متناسب با کسب و کار خود را انتخاب می کنند. که همه این موارد شکست کمپین و تلف شدن وقت و هزینه را در پی خواهد داشت.
نقش بازاریابی دیجیتال برای پیشرفت یک کسب و کار چیست؟
هنوز هم مشاغلی هستند که از بازاریابی سنتی برای به دست آوردن مشتری و ارتقا استفاده می کنند. اما باید گفت این نوع بازاریابی هزینه زیادی می خواهد و در کنار هزینه، زمان بازدهی تبلیغات بلند مدت خواهد بود. سرمایه گذاری در بازاریابی سنتی این روزها تقریبا منسوخ شده است. اما در مقابل بازاریابی دیجیتال که به صورت آنلاین صورت می گیرد بسیار پر بازده است و میدان های زیادی برای تبلیغات دارد. همچنین هزینه تبلیغات با استفاده از دیجیتال مارکتینگ در مقابل بازاریابی سنتی بسیار کمتر است. این نوع بازاریابی همیشه در دسترس می باشد.
بدون دیجیتال مارکتینگ کسب و کار ها چگونه اند؟
اگر هنوز به فکر استفاده بازاریابی دیجیتال نیستید باید گفت به زودی کسب و کار شما با مشکلات متعددی روبه رو خواهد شد. اینترنت را یک بازار بزرگ تصور کنید. هر کسب و کاری با توجه به استراتژی خود سهمی در این بازار بزرگ دارد این سهم همان مشتریان و مخاطبان هستند. اگر شما در این بازار حضور نداشته باشید سهم مشتریان آنلاین را از دست خواهید داد. مشتریانی که به زودی تعداد آنها از مشتریان حضوری بیشتر خواهد شد. علاوه بر این رقبای شما که در این فضا فعالیت می کنند مشتریان شما را به سمت خود جذب خواهند کرد. برای استفاده از این بستر فقط حضور کافی نیست بلکه باید حضور شما همراه با استراتژی باشد.
کانال های بازاریابی دیجیتال Digital marketing channels
کانال های دیجیتال مارکتینگ به کانال های بازاریابی آنلاین و کانال های بازاریابی آفلاین تقسیم می شوند. کسب و کار ها می توانند از کانال های دیجیتال مانند موتورهای جستجو ، رسانه های اجتماعی ، ایمیل و سایر وب سایت ها برای ارتباط با مشتریان فعلی و احتمالی استفاده نمایند.
تفاوت دو کانال در این است که کانال های بازاریابی آنلاین فقط مبتنی بر اینترنت هستند در حالی که کانال های بازاریابی آفلاین با دستگاه های دیجیتالی که لزوماً به اینترنت متصل نیستند ارتباط دارند.
کانال های بازاریابی آفلاین عبارتند از:
- TV Marketing : بازاریابی تلویزیونی
- SMS Marketing : بازاریابی پیامکی
- Radio Marketing : بازاریابی رادیویی
- Billboard Marketing : بازاریابی بیلبوردی
کانال های بازاریابی آنلاین عبارتند از:
- Website Marketing : بازاریابی از طریق وب سایت
- Search Engine Optimization (SEO) : بهینه سازی موتور های جستجو یا سئو
- Social Media Marketing : بازاربابی از طریق شبکه های اجتماعی
- Email Marketing : بازاریابی ایمیل
- Pay-Per-Click Advertizing : تبلیغات به ازای هر کلیک
- Video Marketing : بازاریابی ویدئو
- Mobile Marketing : بازاریابی موبایل
- Content Marketing : بازاریابی محتوا
- Affiliate Marketing : بازاریابی وابسته
- Native Advertising: تبلیغات بومی
کانال های بازاریابی آفلاین Offline Marketing Channels
کانال های آفلاین بازاریابی دیجیتال که در زیر شرح داده می شود همچنین برای بازاریابی دیجیتال مورد استفاده قرار می گیرند اما برای همه شرکت ها مناسب نیستند. به عنوان مثال ، برای یک تجارت کوچک که بودجه ای برای تبلیغ در بیلبوردهای تلویزیونی یا الکترونیکی ندارد مناسب نیستند. زیرا معمولا هزینه تبلیغات در کانال های بازاریابی آفلاین بالا است.
بازاریابی تلویزیونی TV Marketing
بسیاری از افراد بر این باورند که بازاریابی تلویزیونی منسوخ شده است، اما اینطور نیست، تلویزیون هم یک کانال بازاریابی است که کسب و کار ها می توانند در آینده خود با برنامه ریزی و استراتژی بازاریابی از آن برای ارتقا کسب و کار استفاده نمایند.
در حال حاضر ، تبلیغات تلویزیونی به طور کامل هدفمند نیست. زیرا بازاریاب ها فقط می توانند بر اساس آماری که از تعداد محدودی از مردم دارند فرضیات خود را ارائه دهند. به معنای دیگر اطلاعات آنها از مخاطبان کامل نیست.
البته با استفاده از Web TV این مسئله را می توان به طرز چشمگیری تغییر داد. از این طریق می توان مخاطب را بر اساس عوامل مختلفی هدف قرار داد و در مورد محتوای تولید شده آگاهانه تر تصمیم گرفت. این گزینه در ماه های اخیر در ایران در حال اجرا است. اما هنوز برای مردم شناخته شده نیست.
بازاریابی پیامکی SMS Marketing
SMS مارکتینگ با آنکه روش قدرتمندی در میان کانال های تبلیغاتی نیست اما می تواند گزینه ای برای ارتباط با مشتریان حتمی باشد. به این صورت که از طریق آن می توان اخبار فروش را به اطلاع مشتریان رساند. بازاریابی پیامکی برای فروشگاه های محلی در شهر های کوچک بسیار مناسب است.
بازاریابی رادیویی Radio Marketing
یکی دیگر از رسانه های دیجیتالی یا الکترونیکی رادیو می باشد. بسیاری از کسب و کار ها در گذشته با استفاده از تبلیغات رادیویی به شهرت رسیدند. اما امروزه استفاده از این ابزار صد در صد کارامد نیست و نمی توان روی آن سرمایه گذاری کرد.
بازاریابی بیلبورد Billboard Marketing
بیلبورد ها هنوز هم مورد توجه مردم هستند و می توان آن را از کانال های بازاریابی آنلاین محسوب کرد. این روش با آنکه سنتی است اما اگر با روش های دیگر ادغام شود می تواند بازدهی خوبی داشته باشد.
کانال های بازاریابی آنلاین Online Marketing Channels
بازاریابی وب سایت Website Marketing
وب سایت ها بستر اصلی و مهم همه کمپین های بازاریابی دیجیتال هستند که به تنهایی یک کانال بسیار قدرتمند محسوب می شوند. علاوه بر این می توانند واسطه ای مهم برای اجرای سایر کمپین های بازاریابی آنلاین باشند.
همه سایت ها برای کسب و کارشان مناسب نیستند. به همین دلیل در ایجاد وب سایت برای کسب و کار باید دقت لازم و کافی را داشت. وب سایت ها باید یک نمایندگی فعال، در دسترس و آنلاین از یک کسب و کار باشند. تا جایی که مخاطب با استفاده از آن بتواند نیاز های خود به فعالیت شما را بر طرف نماید. به طور مثال بتواند به آسانی از سایت خرید یا از خدمات شما استفاده نماید.
در همین راستا پیشنهاد می شود به طراحی یک وب سایت مناسب در جهت ارتقای کسب و کارتان بپردازید. در این راه می توانید از شرکت طراحی سایت دارکوب یاری بگیرید. همانطور که گفته شد اولین قدم برای بازاریابی دیجیتال طراحی وب سایت است. متاسفانه این امر سبب شده است بسیاری از مدیران فقط وب سایت داشته باشند بدون آنکه از اصول بازایابی توسط سایت ها آگاه باشند.
بهینه سازی موتور جستجو Search Engine Optimization (SEO)
سئو به معنای بهینه سازی وب سایت برای نمایش در موتور های جستجو بخصوص گوگل می باشد. سئو از فرایند های مختلفی تشکیل شده است که به طور کلی عبارتند از:
• Technical SEO : سئو فنی
• On-Page SEO : سئو در صفحه
• Off-Page SEO : سئو خارج صفحه
تمام این فرایند ها خود دارای مراحل مختلفی است . سئو بسیار پیچیده و با گستردگی بالا می باشد که پرداختن به آنها نیاز به یک مقاله و نوشته جداگانه دارد که در آینده به بررسی کامل آن خواهیم پرداخت.
هدف اصلی از سئو کمک به وب سایت در کسب رتبه بندی بالاتر نتایج جستجو و دریافت ترافیک ارگانیک از موتورهای جستجو می باشد. به بیانی ساده تر سئو باعث می شود وب سایت شما بازدیدکننده بیشتری داشته باشد. سئو برای ارتقای وب سایت ها و افزایش مشتری امری ضروری و حائز اهمیت است.
تبلیغات پرداخت به ازای هر کلیک (PPC) Pay-Per-Click Advertizing
PPC روشی برای هدایت ترافیک به وب سایت شما با پرداخت هزینه نشر است. این هزینه با هر بار کلیک روی تبلیغ شما محاسبه می شود. یکی از مهمترین و انواع معمول PPC تبلیغات گوگل، است که به شما اجازه می دهد تا با پرداخت هزینه در صفحه نتایج موتور جستجوی گوگل رتبه بالایی به دست بیاورید. کانالهای دیگری که می توانید از PPC استفاده کنید عبارتند از:
تبلیغات پولی در فیس بوک: در اینجا ، کاربران می توانند برای سفارشی کردن یک ویدیو ، پست تصویری یا نمایش اسلایدی، مبلغی را پدرداخت نمایند.
کمپین های تبلیغات توییتر: کاربران می توانند برای قرار دادن مجموعه ای از پست ها یا نشان های پروفایل به اخبار خبری مخاطبان خاص مبلغی را پرداخت کنند.
پیام های اسپانسر شده در LinkedIn: کاربران می توانند بر اساس صنعت و پیشینه خود ، هزینه ارسال پیام برای ارسال مستقیم به کاربران خاص LinkedIn را پرداخت کنند.
کمپین های PPC می توانند کاربران را بر اساس مشخصات دموگرافیک (سن ، جنسیت و غیره) یا حتی علایق خاص یا موقعیت مکانی آنها تقسیم بندی کنند. و آنها را به سمت کسب و کار شما هدایت نمایند.
هر بار که کاربر روی تبلیغات شما کلیک می کند ، هزینه ای را به ارائه دهنده آن پرداخت می کنید (و بنابراین به آن اصطلاح پرداخت به ازای هر کلیک می گویند).
بازاریابی محتوا Content Marketing
روزانه میلیون ها صفحه در دنیای اینترنت حاوی محتوا منتشر می شوند. این صفحات شامل محتوای متنی، ویدئو و فیلم، عکس و … هستند. در حقیقت کاربران با هدف دیدن این محتوا به صفحات اینترنت مراجعه می کنند. پس بهترین راه جذب مخاطب محتوا است. برای بازاریابی محتوا باید کمپینی با هدف مشخص تشکیل داد. محتوا در ابتدا باید در وب سایت منتشر شود و سپس در شبکه های اجتماعی اشتراک گذاشته شود. البته در بازاریابی ایمیلی می توان از این محتوا استفاده نمود.
ابزار اصلی بازاریابی محتوا عبارتند از:
• Blogs: وبلاگ ها
• eBooks: کتاب های الکترونیکی
• Online Courses: دوره های آنلاین
• Infographics: اینفوگرافیک ها
• Podcasts: فایل های صوتی دیجیتال
• Webinars: سمینار های اینترنتی
بازاریابی ایمیلی Email Marketing
هنوز هم بازاریابی از طریق ایمیل یکی از موثر ترین روش های بازاریابی است. ایمیل مارکتینگ با ارسال صد های پیام هرز به ایمیل مخاطبان تفاوت زیادی دارد. ایمیل مارکتینگ یکی از راه های ارتباط با مشتریان حتمی است. یعنی کسانی که از محصولات و یا خدمات کسب و کار شما استفاده نموده اند یا قصد استفاده دارند. با استفاده از این بازاریابی می توان خبر های مربوط به کسب و کار را به اطلاع آنها رساند. اما چگونه باید ایمیل آنها را به دست آورد؟ با استفاده از ترفند CTA مخاطب را ترغیب به ثبت ایمیلش می کنید.
اما این روش نباید به نحوی باشد که مخاطب را کلافه کند. بسیاری از کسب و کار ها با شیوه نادرست مشتریان خود را از دست می دهند. ایمیل مشتریان باید صرفا برای اسال خبر های مهم مربوط به کسب و کارتان باشد. مانند: فروش ویژه، تخفیف ها، نقل مکان و …
بازاریابی از طریق رسانه های اجتماعی Social Media Marketing
نقش مهم شبکه های اجتماعی بر زندگی روزانه مردم بر هیچ کس پوشیده نیست. در این شبکه ها مردم هر روز محتواهای گوناگونی را به اشتراک می گذارند. بازاریابان به راحتی می توانند از این طریق رفتار کاربران را شناسایی کنند و مشتریان هدف به دست بیاورند. بازاریابی محتوا و تبلیغات پولی می توانند در شبکه های اجتماعی ادغام شوند.
در ابتدا باید نام تجاری خود را به اطلاع کاربران برسانید. با استفاده از تبلیغات باید آنها را با کسب و خود آشنا کنید. هدف از این کار جذب مخاطب است نه مشتری.
قدم بعدی تبدیل مخاطب به مشتری است. باید مخاطب را ترغیب به استفاده از کسب و کار خود کنید. اگر در این مرحله موفق شوید بدون شک جمعیت زیادی از مشتریان را به دست آورده اید. اما این پایان کار نیست.
قدم آخر تثبیت مشتری است. باید تدابیری را بی اندیشید که مشتریان با یکبار خرید از شما مشتری همیشگی شوند. به این ترتیب آنها کسب و کار شما را به دیگران معرفی خواهد نمود.
البته در این روز ها و حتی در سال های اخیر شبکه های اجتماعی به کانالی برای فروش محصولات و ارائه خدمات تبدیل شده اند. در این روز های کرونایی که بسیاری از نقاط در جهان در قرنطینه به سر می برند مردم نیاز های خود را از طریق خرید های آنلاین بر آورده می کنند. بسیاری از فروشگاه ها در شبکه های اجتماعی حساب کاربری دارند و تبدیل به فروشگاه های آنلاین شده اند.
بازاریابی وابسته Affiliate Marketing
این نوعی تبلیغات مبتنی بر عملکرد است که در آن برای دریافت محصولات یا خدمات شخص دیگری در وب سایت خود کمیسیون دریافت می کنید.این نوع بازاریابی یکی از قدیمی ترین روش های بازاریابی است که با افزایش استفاده از اینترنت رشد کرده است.
به معنای دیگر با استفاده از بازاریابی وابسته کسب و کار های دیگر را تبلیغ می کنید و در ازای آن کمسیون دریافت خواهید کرد.
بسیاری از کمپانی های معروف جدا از وب سایت های خود، سایت های برای تبلیغات دارند همچنین آنها سالیانه مبالغ زیادی را بابت بازاریابی وابسته توسط شرکت های دیگر پرداخت می کنند.
با برنامه ریزی دقیق و استراتژی مناسب می توانید وب سایت های هدف را به نمایندگی خود تبدیل نمایید. در این صورت هزینه هایی که بابت کمیسیون پرداخت می کنید چند برابر با جذب مشتری به شما بر خواهد گشت.
بازاریابی موبایل Mobile Marketing
این نوع بازاریابی برای اغلب کسب و کار ها مفید است اما هنوز نتوانسته ه صورت صد در صدی بازدهی داشته باشد. بر اساس بازاریابی موبایلی تبلیغات کسب و کار شما با پرداخت هزینه به شرکت های مختلف در اپلیکیشن های آنلاین نمایش داده می شود.
البته بسیاری از افراد این نوع تبلیغات را آزار دهنده می دانند اما می توان با استراتژی مناسب بازدهی خوبی بدست آورد. نوع دیگر بازاریابی موبایل مربوط به اشتراک گذاری اپلیکیشن ها است. اگر کسب و کار شما دارای اپلیکیشن باشد می توانید آن را با پرداخت هزینه در فروشگاه های اپلیکیشن به اشتراک بگذارید. اپ استور و گوگل پلی دو فروشگاه بزرگ اپلیکیشن هستند.
بازاریابی ویدیویی Video Marketing
یکی از روش های جدید برای تبلیغات ساخت ویدئو و کلیپ ها است. این روش امروزه از محبوبیت بالایی برخوردار است. و می توان گفت جزء اصلی کمپین های تبلیغاتی می باشد.
یکی از پلتفرم هایی که می توان در آن ویدئو به اشتراک گذاشت یوتیوب می باشد. این شبکه بعد از گوگل دومین موتور جستجو محبوب است. بسیاری از افراد برای وقت گذرانی به یوتیوب مراجعه می کنند. حتی برخی قبل از خرید یا استفاده از خدماتی خاص در این شبکه به جستجو می پردازند.
این شبکه نیز از آن دسته از رسانه هایی می باشد که با کلیک یا بازدید در آن می توان پول به دست آورد. بسیاری از اشخاص معروف و کمپانی های بزرگ با اشتراک گذاری ویدئو در این فضا نه تنها به بازاریابی دیجیتال می پردازند بلکه با هر بازدید مبلغی به حساب آنها واریز خواهد شد.
بسیاری از پلتفرمهای دیگر مانند Facebook Videos ، Instagram ، Vimeo وجود دارد که می توانید از آنها برای اجرای یک کمپین بازاریابی ویدیویی استفاده نمایید.
ادغام ویدئو با سئو، بازاریابی محتوا و بازاریابی شبکه های اجتماعی بهترین کار برای طراحی یک کمپین دیجیتال مارتینگ است.
اجرای کمپین های ویدئویی مستقل می تواند هزینه بر باشد و همیشه بازدهی مثبت در سرمایه گذاری ایجاد نمی کند ، اما هنگامی که از یک فیلم به عنوان بخشی از سایر کمپین های شما استفاده می شود ، احتمال بازگشت سرمایه بسیار بالا است.
تبلیغات بومی Native Advertising
تبلیغات بومی به تبلیغاتی اطلاق می شود که در درجه اول هدایت محتوا باشد و در کنار سایر مطالب غیرپرداختی در یک پلتفرم نمایش داده شود. پست های مورد حمایت BuzzFeed مثال خوبی برای این نوع تبلیغات است ، اما بسیاری از مردم تبلیغات در شبکه های اجتماعی را نیز “بومی” می دانند – به عنوان مثال تبلیغات فیس بوک و تبلیغات اینستاگرام.
کانال هایی که در بالا توضیح داده شد مهمترین مولفه های بازاریابی دیجیتال آفلاین هستند. آنها کانال هایی می باشند که می توانند از طریق بستر اینترنت اجرا شوند و در بسیاری از موارد ، تنها کانالهایی هستند که باید برای حضور آنلاین قوی در بازار استفاده کرد.
طراحی یک استراتژی بازاریابی دیجیتال
باید بدانید طراحی هر استراتژی بازاریابی منحصر به فرد است یعنی هر کسب و کاری استراتژی تبلیغات خود را دارد و نمی توان از یک طرح برای چند تجارت استفاده نمود. در بسیاری از مواقع استراتژی با شکست مواجه خواهد شد. برای طراحی استراتژی دیجیتال مارکتینگ طی مراحل زیر معمولا توصیه می شود.
مرحله 1: وب سایت : در قدم اول باید یک وب سایت طراحی نمود. وب سایتی سازگار با موبایل و یا صفحات سریع.
مرحله 2: سئو : گام مهم بعدی بهینه سازی وب سایت است.
مرحله 3: بازاریابی محتوا: ابتدا کلمات کلیدی مناسب کسب و کار خود را شناسایی کنید و سپس بر اساس آنها محتوا تولید نمایید. برای تولید محتوا باید به طور دقیق برنامه ریزی داشته باشید. محتوا می تواند فیلم و عکس و مقاله باشد. قدم بعدی در این مرحله به اشتراک گذاری محتوای سایت در کانال های بازاریابی دیگر است.
مرحله 4: بازاریابی در شبکه های اجتماعی: برای کسب و کار خود در شبکه های اجتماعی پر بازدید، حساب کاربری ایجاد نموده و به تولید محتوا در راستای معرفی و فروش محصولات و ارائه خدمات خود بپردازید. برای تبلیغات در این محیط باید به صفحات افراد معروف نظیر بلاگر ها، سلبریتی ها و اینفلوئنسر مراجعه نمایید.
مرحله 5: بازاریابی از طریق ایمیل : شروع به ساخت یک لیست ایمیل با استفاده از چندین CTA: Call to action در وب سایت و کانال های رسانه های اجتماعی خود کنید. منظور از call to action دعوت به عمل است. یعنی از مخاطب بخواهید عملی را برای شما انجام دهد که این کار با ترفند های مختلفی قابل انجام می باشد. در این جا هدف ثبت نام افراد در خبرنامه است که باید از تکنیک CTA استفاده نمایید. مثلا با ارسال مطالب آموزشی رایگان، ثبت نام در دوره های آموزشی رایگان و … مخاطب را ترغیب به ثبت نام در خبرنامه و به اشترک گذاری ایمیل کنید.
مرحله 6: تبلیغات به ازای هر کلیک: یک کمپین AdWords راه اندازی کنید. برای این کار نیاز به کلمات کلیدی دارید. تبلیغات در گوگل بهترین گزینه است.
مرحله 7: بازاریابی ویدیویی: برای ساخت کلیپ از محصولات و خدمات خود نیاز به یک تیم حرفه ای دارید. با استفاده از محتوای متنی یک ویدئو مناسب بسازید. ویدئو خود را می توانید در یوتیوب یا دیگر شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید. برای هر ویدیو یک پست وبلاگ در وب سایت خود ایجاد کنید و فیلم را با محتوای متنی به اشتراک بگذارید.
مرحله 8: بازاریابی موبایل: برای طراحی یک اپلیکیشن مخصوص تلفن های همراه برنامه ریزی کنید که کاربران می توانند آن را از App Store ها بارگیری کنند که شامل آخرین اخبار و روش های دسترسی افراد به شما از طریق برنامه شما باشد. این مرحله مناسب کسب و کار هایی است که قابلیت پیاده سازی اپلیکیشن برای موبایل ها دارند. مانند فروشگاه هایی چون آمازون، دیجی کالا و …
مرحله 9: بررسی و تجزیه و تحلیل نتایج: با استفاده از Google Analytics می توانید میزان اثر بخش بودن کمپین های آنلاین را بررسی نمایید. در ادامه به تهیه یک لیست از هزینه ها، کانال های تبلیغاتی، وقت، تعداد بازدید ها و موارد دیگر بپردازید.
برگزاری مسابقات در شبکه های اجتماعی
یکی از مواردی که در سال های اخیر توانسته است بسیاری از مخاطبان را به مشتری تبدیل کند برگزاری کمپین های مسابقه است. البته این مبحث بیشتر برای افزایش بازدید کننده شبکه های اجتماعی است. اما می توان با تدابیری آن را تبدیل یکی از کانال های بازاریابی نمود.
فعالیت در شبکه های اجتماعی این روز ها برای بسیاری از کسب و کار ها حیاتی است. صاحبان مشاغل به راحتی می توانند از این طریق مشتریان زیادی به دست بیاورند. برای آنکه بتوانید دنبال کنند های خود در شبکه های اجتماعی را افزایش دهید، به فکر برگزاری مسابقه باشید. با اهدای چند جایزه کوچک یا ارائه خدمات رایگان می توانید بازدید کنندگان خود را افزایش دهید. با افزایش مخاطبان به معرفی کسب و کار بپردازید و از آنها دعوت کنید از وب سایت شما بازدید کنند.
البته شما می توانید این مسابقه ها را در وب سایت خود نیز برگزار نمایید.
موارد ذکر شده تنها بخشی از استراتژی دیجیتال مارکتینگ است. شما باید با توجه به بودجه و وسعت کسب و کار خود به طراحی این استراتژی بپردازید. دقت کنید لازم نیست از همان ابتدا کمپین های بزرگ راه اندازی کنید. موارد فوق به برنامه و بودجه زیادی نیاز دارد.
آنچه شما باید انجام دهید این است که استراتژی را گام به گام را دنبال کنید نه به صورت همزمان و سریع. بهترین کار شروع از ایجاد یک وب سایت ، سئو و بازاریابی محتوا است. از این طریق می توانید به راحتی مشتریان زیادی به دست بیاورید و در بین مردم شناخته شوید.
پس از موفقیت در اولین مرحله، باید آن را به صورت دائمی انجام دهید تا به تدریج با افزایش مخاطب و درآمد مواجه شوید. سپس می توانید ابزارهای دیگر را به ترکیب فوق اضافه کنید. به بیانی دیگر تولید محتوا و سئو روی وب سایت شرکت باید به یک کار دائم تبدیل شود. می توانید این کار را به یک شرکت مرتبط نظیر شرکت طراحی سایت دارکوب بسپارید یا افراد خبره استخدام کنید.