پروژه امپ Accelerated Mobile Pages که به اختصار AMP نیز گفته می شود یک پروژه متن باز است که در سال 2015 توسط گوگل معرفی گردید و هدف آن پایین آوردن پهنای باند لازم جهت بارگذاری یک صفحه و بالا بردن سرعت رندر صفحه برای کاربران موبایلی است. به عبارت دیگر، تمرکز AMP بر افزایش سرعت بارگذاری صفحه در دستگاه های موبایل است.
همانطور که در تصویر بالا مشاهده می کنید نماد امپ به صورت یک دایره است که علامت برق به معنی سرعت در میان آن وجود دارد.
پروژه امپ از همان ابتدا با استقبال گسترده سایت های با ترافیک بالا مانند توئیتر، لینکداین، پینترست، گاردین، تایمز، بی بی سی و بسیاری دیگر از وب سایت های خبری مطرح مواجه شد. میزان استقبال از این پروژه به اندازه ای بود که واژه امپلیفای (AMPlify) به معنی امپ کردن نیز به وجود آمد.
صفحاتی که به صورت امپ طراحی شده باشند، amphtml نام دارد. طبق اعام رسمی گوگل در ماه اکتبر سال 2017 تعداد بیش از 4 میلیارد صفحه amphtml از بیش از ۲۵ میلیون دامین در Google’s AMP Cache وجود دارد و حذوذ 4 میلیون صفحه امپ جدید در هر هفته به آن اضافه می گردد. همواره استاندارد های AMP Project در حال تکمیل و بهبود و بروز شدن است.
مزیت صفحات AMP
- صفحات AMP بسیار سبک تر از صفحات عادی هستند و بر روی موبایل با سرعت زیادی بارگذاری می شوند و با توجه به افزایش تعداد استفاده کنندگان از دستگاه های همراه برای کاوش در اینترنت، پروژه AMP یک امر ضروری است.
- علاوه بر کم حجم و سریع بودن صفحات امپ، گوگل سرور کش اختصاصی برای صفحات AMP با نام AMP Cache Server در نظر گرفته که صفحات امپ را برروی آن کش می کند و در SERP از آن ها استفاده می کند و در نتیجه باز هم سرعت بارگذاری صفحات بیشتر می شود.
- سرعت بارگذاری صفحات امپ ۴۰۰ در صد بالاتر از صفحات نرمال است. به عبارت دیگر به طور میانگین صفحات amphtml با سرعت چهار برابر نسبت به صفحات عادی بارگذاری می شوند.
- صفحات امپ نسبت به صفحات عادی، نیاز به 10برابر پهنای باند کم تر جهت بارگذاری صفحه دارند.
- افزایش نسبت کلیک به نمایش در صفحه جستجو یا CTR
- افزایش تعداد بازدید صفحات
مطلب قبلی:الگوریتم Ranke Brain گوگل
مطلب بعدی:تاثیر AMP بر رنکینگ سایت