به گزارش ایسنا، این خلاصه، نگاهی کلی به نکات اصلی گزارش مککنزی درباره هوش مصنوعی مولد و آینده کار در آمریکا را ارائه میدهد.
به نقل از بنیاد ملی علم ایران، نکات برجسته گزارش به این شرح است:
۱- تغییرات شغلی در دوران همهگیری
– بین سالهای ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۲، بازار کار آمریکا شاهد ۸.۶ میلیون تغییر شغلی بود که ۵۰درصد بیشتر از دوره سهساله قبل از آن است. – بسیاری از این تغییرات شامل ترک مشاغل خدمات غذایی، فروش حضوری و پشتیبانی اداری بود.
۲- تأثیر هوش مصنوعی مولد تا سال ۲۰۳۰
– تا سال ۲۰۳۰، فعالیتهایی که تا ۳۰درصد از ساعات کار در اقتصاد آمریکا را تشکیل میدهند، میتوانند خودکار شوند که این روند با هوش مصنوعی مولد، تسریع خواهد شد.
– هوش مصنوعی مولد بیشتر باعث بهبود کار حرفهایها در حوزههای STEM، خلاقیت، کسبوکار و حقوق خواهد شد، تا اینکه تعداد زیادی از مشاغل را حذف کند.
۳- سرمایهگذاریهای متمرکز و تغییرات ساختاری
– سرمایهگذاریهای متمرکز به منظور مقابله با تغییرات اقلیمی و توسعه زیرساختها تقاضای کار را تغییر خواهد داد.
– انتقال به اقتصاد خالص صفر (Net-Zero) اشتغال را از صنایع نفت، گاز و خودروسازی به صنایع سبز منتقل خواهد کرد که در نهایت منجر به افزایش خالص اشتغال خواهد شد.
۴- ضرورت توسعه مهارتها
– تا سال ۲۰۳۰ ممکن است ۱۲ میلیون تغییر شغلی اضافی لازم باشد.
– کارگران در مشاغل با دستمزد پایین تا ۱۴ برابر بیشتر از افرادی که در مشاغل با دستمزد بالا کار میکنند، نیاز به تغییر شغل دارند. ۵- نیاز به رویکردهای جدید در استخدام
– کارفرمایان باید به جای تمرکز بر مدرک تحصیلی، بر مهارتها و قابلیتهای کارکنان تمرکز کنند.
– کارفرمایان میتوانند از جمعیتهای نادیده گرفته شده مانند کارگران روستایی و افراد دارای معلولیت جذب نیرو کنند.
۶- افزایش تقاضا برای مشاغل مراقبتی
– به دلیل افزایش جمعیت سالخورده، تقاضا برای کارگران حوزه بهداشت و درمان افزایش خواهد یافت.
به نقل از بنیاد ملی علم ایران، بازار کار آمریکا با تغییرات سریع مواجه است و نیاز به تطبیق با شرایط جدید دارد. هوش مصنوعی مولد میتواند بهرهوری کار را افزایش دهد و به رشد اقتصادی کمک کند، اما نیازمند مدیریت صحیح انتقال شغلی و رفع مخاطرات مرتبط است. کارفرمایان و سیاستگذاران باید بر توسعه مهارتها و ایجاد محیطهای کاری فراگیر تمرکز کنند تا بتوانند از این تحولات به نحو احسن بهرهبرداری کنند.
انتهای پیام