مدیریت وب سایت یک موضوع بسیار مهم در تجارت الکترونیک و کسب و کارهای مجازی است. به طور کلی فرآیند مدیریت یک وبسایت به دو بخش کلی تقسیم می شود.فرآیند طراحی و راه اندازی سایت و فرآیند مدیریت، نگهداری و پشتیبانی وبسایت. فرآیند نخست یک فرآیند کوتاه مدت و مقطعی است که در یک بازه زمانی شروع می شود و پایان خواهد یافت اما فرآیند دوم یک فرآیند طولانی مدت است که شما باید از مدل های روز مدیریت وب سایت برای موفقیت سایتتان بهره مند باشید. از نظر زمانی با پایان یافتن فرآیند اول، مرحله دوم خود به خود شروع می شود و شما باید برای بهبود کیفیت محتوایی و فنی وبسایت خود یک ماراتون طولانی مدت و یک رقابت مداوم با دیگر وبسایت ها را شروع کنید.
قاعدتا برای موفقیت یک وبسایت توجه به هر دو فرآیند مهم است. از سویی در مرحله طراحی وبسایت شما نیازمند یک تیم متخصص و با مهارت هستید تا با برنامه ریزی دقیق بهترین وبسایت را هم از نظر کاربردی بودن و هم از نظر زیبایی ظاهری برای شما طراحی کند. از سوی دیگر صرف داشتن یک وبسایت زیبا، کاربر پسند و جذاب موفقیت را برای شما به ارمغان نخواهد آورد و شما باید به تولید محتوای عالی، سرعت سایت، خدمات و ارتباط موثر با مشتریان و … نیز توجه ویژه داشته باشید.
قلمرو مدیریت وب سایت
اکثر مردم تصور می کنند که وقتی از مدیریت وب سایت صحبت می کنیم تنها منظور این است که مدیر وبسایت وظیفه ارسال اطلاعات و به روزرسانی آن را بر عهده دارد در حالی که در ساده ترین وبسایت ها نیز وظیفه مدیر وبسایت بسیار فراتر از این موضوعات است. برای مقایسه می توان مدیر یک وبسایت را با مدیر یک سازمان مقایسه کرد. مدیر یک سازمان نقش برنامه ریزی، تشکیل گروه های مختلف فنی و تحقیقاتی، تدوین استراتژی برای آینده سازمان، تبلیغات و درآمد زایی کل سازمان و همچنین بهبود عملکرد کلیت سازمان را برعهده دارد.
مدیروبسایت نیز تمام وظایف این چنین را در مقیاس های مختلف خواهد داشت. اگر وبسایت شما یک فروشگاه آنلاین بسیار بزرگ باشد این وظایف به مراتب گسترده تر می شود و اگر صرفا یک وبسایت شرکتی ساده داشته باشید مقیاس عملکرد شما در مدیریت چنین وبسایتی کمی کوچکتر می شود. بنابراین گاهی ممکن است وظایف مدیریت یک وبسایت را یک نفر بتواند به عهده بگیرد و گاهی نیز انجام تمام وظایف مدیریتی یک وبسایت به حدی ممکن است زیاد شود که شما برای انجام تمام موارد مدیریتی باید چندین تیم متخصص را فعال کنید.
مهمترین وظایف مدیریت وب سایت
- تدوین طرح نامه، اساس نامه، آیین نامه و چشم انداز وب سایت
در این طرح شما باید مسیر آینده وبسایت و جایگاه آن در بازار آنلاین را مشخص کنید. تعیین بازار هدف، مشخص کردن کانالهای اصلی تبلیغات و برندینگ، تعیین میزان بودجه و هزینه های لازم برای مدیریت سالانه وبسایت، مشخص بودن درآمد زایی حاصل از وبسایت از جمله موارد مهمی است که در این طرح باید مشخص شده باشد.
- برقراری امنیت وب سایت
امنیت وبسایت یک موضوع کاملا تخصصی و فنی مهندسی است. اگر مقیاس وبسایت شما کوچک باشد همان شرکتی که وبسایت شما را طراحی کرده است خدمات پشتیبانی را نیز به شما ارائه خواهد کرد تا امنیت وبسایت شما با خطر روبرو نشود. اما وبسایت های بزرگ و پرترافیک برای بحث امنیت نیازمند یک بخش کامل تخصصی و پرسنل مجزا هستند.
- کشف اشکالات وب سایت و برطرف نمودن آن
اشکالات کدنویسی، گرافیکی، ارورهایی که ممکن است در دوره هایی در وبسایت ایجاد شود از جمله مهمترین وظایف مدیریتی یک وبسایت است.
- سامان دهی کاربران و اعضای وب سایت
منظور دقیق از ساماندهی کاربران و اعضای وبسایت ارتباط موثر و پایدار با کاربران سایت است. یک سیستم هوشمند ارتباط با مشتری می تواند کل کسب و کار شما را متحول کند.
- پاسخ گویی به کاربران
پاسخگویی به صورت تیکت ها یا چت آنلاین یا مکالمه صوتی و تصویری به موقع یکی از مهمترین موضوعات در موفقیت وبسایت شما در ذهن کاربران و مشتریانتان است. در صورت عدم پاسخگویی به موقع کاربران وبسایت شما را ترک می کنند و بازگشت آنها نیازمند صرف هزینه های بسیار خواهد بود.
مسائل مشترک بیشتر وب سایت ها
در تمام وبسایت ها مسائلی ایجاد می شود که مشترک و تکراری است. شما هر سایت در هر شغلی و حرفه ای و با هر ابعاد و اندازه ای داشته باشید با ده مورد زیر برای مدیریت وب سایت روبرو می شوید. این موارد را جدی بگیرید و سعی کنید به طور مداوم برای این مباحث برنامه ریزی دقیق داشته باشید.
- سیاست و راهبرد وب سایت؛
- امور فنی (نرم افزار مدیریت محتوای وب سایت)؛
- انواع محتوا؛
- طراحی و گرافیک؛
- خدمات، امکانات و ابزارها؛ا
- امنیت؛
- زمان بندی، بودجه و مسائل مالی؛
- تبلیغات؛
- تعامل با موتورهای جستجو؛
- امور کاربران وب سایت
نکته پایانی
مدیریت یک وبسایت را باید هم سطح با مدیریت سازمان در نظر گرفت. سازمانی مجازی که هم دفتر کار شرکت شماست و هم ویترین محصولات و خدماتی که به مشتریان خود ارائه می دهید. طراحی سایت حرفه ای در گام اول می تواند امکانات مدیریتی بسیاری در اختیار شما قرار دهد در نتیجه برای آنکه در آینده با مشکل روبرو نشوید طراحی سایت خود را به شرکت های معتبری مانند پیام آوا واگذار کنید. ما در شرکت پیام آوا بعد از انجام پروژه طراحی سایت برای شما با پشتیبانی فنی و همچنین خدمات سئو سایت و تبلیغات گوگل نیز در کنار شما خواهیم ماند تا از این طریق پروسه موفقیت شما کوتاه تر شود.
نوشته فرآیند مدیریت وب سایت اولین بار در طراحی سایت | طراحی وب سایت | شرکت طراحی سایت | بهترین شرکت طراحی سایت در تهران پدیدار شد.