سرور چیست ؟ در یک تعریف اولیه می توان گفت که سرور به مجموعه سخت افزارهایی گفته می شود که با اتصال به اینترنت وبسایت های مختلف را در فضای جهانی اینترنت به اشتراک می گذارند. سخت افزارهای پیشرفته به کار رفته در سرورها قاعدتا باید تنظیمات خاصی را نیز پشت سر گذاشته باشند تا بتوانند در به اشتراک گذاری وبسایت های خود به درستی عمل کنند. نام مخصوص، فضاها و نوع دیتا سنترآن، سیستم عامل نصب شده بر روی سرور و اشتراکی یا اختصاصی بودن سرور از جمله مهمترین موضوعات مربوط به این بحث است. برای مثال، یک وب سایت می تواند بر روی سروری قرار داشته باشد که سیستم عامل آن ویندوز سرور ۲۰۰۳ باشد، و وب سایت دیگری وجود داشته باشد که بر روی سروری با سیستم عامل لینوکس نصب شده باشد.
شاید مهمترین خصیصه سرورها قدرت پردازش سخت افزارهای کامپیوتری آنها باشد چرا که یک سرور باید در لحظه پاسخگوی دهها و یا شاید صدها و هزاران تقاضای کاربران بر روی اینترنت باشد. عدم انتخاب سرور مناسب می تواند منجر به افت شدید سرعت سایت شما و یا حتی قطع شدن موقت در زمان های پیک ترافیک شود.
دیتا سنتر چیست؟
در تعریف ساده از دیتا سنتر این چنین ذکر شده است: محلهای ویژهای در سراسر دنیا با نام دیتاسنتر یا همان مرکز داده، جهت نگهداری از سرور ها احداث میشوند که تمرکز آنها بر روی کیفیت شبکه، پشتیبانی قطعات و نرمافزارهای مورد نیاز است. این مراکز داده بصورت تخصصی، شرایط را برای استفاده از سرورها به دور از قطعی و مشکلات دیگر، فراهم میآورند. بنابراین “دیتاسنتر” محلی است که صدها و یا هزاران سرور را در رکها (Rack)، کیجها (Cage) و اتاقهای مختلف، جای میدهد. ساختمان دیتاسنتر از بخشهای مختلفی مانند اتاق کنترل، اتاق سرور، ژنراتورها، تاسیسات خنکسازی، انبار سخت افزار، اتاق UPS و Battery Backup، اتاق نگهداری از وسایل اطفای حریق و اتاق مدیریت شبکه تشکیل میشود. این بخشها با توجه به نیازها، طراحی و امکانات و زیرساخت برای هر مرکز داده، کاملا متفاوت خواهند بود.
سیستم عامل سرور
گفتیم که سرور یک کامپیوتر قدرتمند از نظر سخت افزاری است که پشتیبان نمایش وبسایت شما در فضای اینترنت است. واضح است که سخت افزارهای سرور ها نیز به مانند کامپیوتر های معمولی نیازمند یک سیستم عامل پردازش گر است. در یک دسته بندی کلی می توان سیستم عامل های سرور را به دسته های زیر تقسیم بندی کرد:
- لینوکس: تمامی توزیعات لینوکس مانند CentOS، Debian و…
- ویندوز: تمامی نسخههای مختلف ویندوز مانند Windows Server 2012، windows Server2016 یا نسخههای قدیمی ۲۰۰۸
- مجازیساز: نرمافزار مجازیسازVmware ESX و Hyper-v ، KVM و…
ویژگی های سرور
- انحصاریبودن منابع سختافزاری
- قابلیت افزایش و ارتقا سختافزار سرور
- اتصال دائمی به اینترنت
- سرعت عملکرد بسیار بالا
- قدرت پردازش و قدرت محاسباتی سریع
- امنیت بالا
- امکان پیادهسازی Raid نرمافزاری و سختافزاری، بر روی سرور
انواع سرور و کاربرد آن
تا اینجا برای شما توضیح دادیم که سرور چیست و ویژگی ها و سیستم عامل های سرورها در دیتا سنتر های دنیا را نیز به صورت عمومی توضیح دادیم. اما از نظر ارائه خدمات سرور به کاربران می توان سرورها را به دو دسته کلی سرورهای اشتراکی و اختصاصی نیز تقسیم کرد.
سرور اشتراکی: بر روی سرور اشتراکی با توجه به نوع کاربردی که دارد تعدادی وب سایت، دیتابیس یا میل دامین تعریف شدهاند که در لحظه، پاسخگوی درخواستهای متعددی از کاربران خواهند بود. همانطوریکه از نام یک سرور اشتراکی میتوان فهمید، منابع آن اعم از پردازنده، پهنای باند، فضای ذخیرهسازی و… طبق تعاریف مدیر سرور بین کاربران با اشتراک فضای سرور ایجاد میشود.
سرور اختصاصی مجازی: مقایس بزرگتر با منابع اختصاصیتر از یک سرویس اشتراکی است که از طریق “مجازیسازها” تقسیم منابع یک سرور اختصاصی میزبان به چند ماشین مجازی، صورت میپذیرد. با توجه به اختصاصی بودن منابع ماشینهای مجازی، تعداد وبسایتهایی که بر روی سرور میزبان ایجاد میشوند از وب سایتهای سرور اشتراکی کمتر خواهند بود.
سرور اختصاصی: شرکتهای بزرگ و وب سایتهای پربازدیدی مانند فروشگاههای آنلاین، نیاز به منابعی بیش از یک ماشین مجازی خواهند داشت. کاربران این دسته سرویسها، در پردازنده RAM، فضای دخیرهسازی اطلاعات، جایگاه قرارگیری در رک و پهنای باند بر روی یک سرور، کاملا اختصاصی میزبانی میشوند.
نکته پایانی
اطلاع از مفاهیم پایه مانند سرور چیست برای کاربران عادی اینترنت شاید زیاد هم جذاب نباشد اما وقتی شما تصمیم می گیرید برای کسب و کار خود اقدام به طراحی سایت کنید تا یک کسب و کار آنلاین برای خود راه بیندازید دانستن چنین نکاتی بسیار ضروری است. برای مثال در طراحی سایت فروشگاهی شما به دلیل آنکه ممکن است تعداد کاربرانتان در ساعاتی از شبانه روز به شدت افزایش یابد نیازمند یک سرور اختصاصی برای بالا بردن کیفیت سرعت و خدمات رسانی به مشتریان خواهید بود درحالی که در طراحی سایت شرکتی چنین نیازی مشاهده نمی شود.
شرکت طراحی سایت پیام آوا با بیش از ده سال تجربه در زمینه خدمات هاست، سرور، طراحی سایت، سئو سایت و تبلیغات گوگل مفتخر است که بیش از هزار طراحی سایت موفق در طول یک دهه اخیر برای هموطنان فارسی زبان در داخل و خارج از کشور با موفقیت به سرانجام رسانده است. اگر شما نیز تمایل دارید که حضوری قدرتمند در رقابت و تجارت آنلاین داشته باشید این امر را به کارشناسان خبره پیام آوا بسپارید.
نوشته سرور چیست ؟ اولین بار در طراحی سایت | طراحی وب سایت | شرکت طراحی سایت | بهترین شرکت طراحی سایت در تهران پدیدار شد.