سئو یا همان بهینه سازی موتور های جستجوگر عملی است که طی آن محتوای وب سایت به منظور هر چه بهتر دیده شدن وب سایت توسط موتور های جستجو و قرار گرفتن در رتبه های بالای صفحه ی نتایج موتور های جستجوگر، بهینه سازی می شوند.
سئو باعث می شود:
کیفیت ترافیک وب سایت شما افزایش پیدا کند
اگرچه وب سایت شما می تواند از سراسر دنیا بازدیدکننده جذب کند، اما منظور از ترافیک با کیفیت، بازدیدکنندگانی هستند که به محصولات و خدمات تجارت شما علاقه دارند.
به طور مثال، اگر وب سایت شما در مورد محصولات آرایشی بهداشتی می باشد، گوگل می تواند صد ها بازدیدکننده را به سمت وب سایت شما هدایت کند، اما شاید تعداد کمی از آنها به دنبال محصولات شما باشند. با تاکتیک های سئو می توانید وب سایت خود را بگونه ای بهینه سازی کنید تا مخاطبان هدف را نشانه بگیرید.
حجم ترافیک شما افزایش یابد
با قرار گرفتن در SERP کاربران هدف از وب سایت شما دیدن خواهند کرد و به دنبال آن حجم ترافیک شما افزایش خواهد یافت.
نتایج ارگانیک افزایش خواهد یافت
ترافیک ارگانیک بخشی است که شما برای آن مجبور به پرداخت هزینه ای نیستید. تبلیغات بخش قابل توجهی از SERP را تشکیل می دهد.
نحوه ی کار موتور های جستجوگر
برای درک بهتر سئو یا بهینه سازی موتور های جستجوگر بایستی نحوه ی کار موتور های جستجو را بدانید.
موتور های جستجوگر از سه بخش اصلی تشکیل شده اند:
خزنده ها
خزنده ها از الگوریتم های پیچیده ای تشکیل شده اند که محتوای وب سایت ها را بررسی می کنند.
فهرست بندی
موتور های جستجوگر محتوایی که بررسی کرده اند را بر اساس سؤالات کاربر ذخیره سازی و برای نمایش به کاربر فهرست بندی می کنند.
رتبه بندی
موتور های جستجو بر اساس سؤال و درخواست کاربر وب سایت ها از به ترتیب از مرتبط ترین آنها فهرست بندی و رتبه بندی می کنند.
سئو چگونه کار می کند؟
به طور خلاصه، گوگل یا هر موتور جستجوی دیگری دارای یک خزنده است که اطلاعات و محتوای مربوط به کاربر را در اینترنت جستجو و ذخیره می کند. خزنده ها این اطلاعات را به موتور های جستجوگر باز می گردانند. سپس این اطلاعات توسط یک الگوریتم با اطلاعات درخواست شده از طرف کاربر تطبیق داده می شود و به کاربر نمایش داده می شود.
سئو به موتور های جستجوگر می گوید که محتوای وب سایت شما بهترین محتوای مورد جستجو می باشد.
تمام موتور های جستجو می خواهند که بهترین و مرتبط ترین محتوا را به کاربر نشان دهند. اگر می خواهید بیشترین میزان ترافیک را داشته باشید بایستی الگوریتم های جستجو را درک کنید.
اگرچه تحت پوشش قرار دادن تمام موارد همه ی الگوریتم های جستجو عملاً غیر ممکن است.
موتور های جستجوگر هوشمند هستند و به علایق، نتایج جستجوی قبل، نتایج خاص و مکان و … اهمیتی نمی دهند.
احتمالاً هر کسی که وب سایتی دارد و یا می خواهد وب سایت جدیدی راه اندازی کند، به دنبال بهینه سازی آن برای موتور های جستجوگر نیز می باشد.
اما چگونه وب سایت خود را بهینه سازی کنیم؟
با چند تکنیک می توانید وب سایت خود را بهینه سازی کنید.
کلمات کلیدی
برای انتخاب کلمات کلیدی برای رتبه بندی وب سایت خود باید تصمیم بگیرید. کلمات کلیدی می توانند کوتاه و تشکیل شده از کمتر از 3 کلمه و یا بلند و متشکل از 3 تا 4 یا 5 کلمه باشند.
استفاده از کلمات کلیدی کوتاه ممکن است چندان مناسب نباشد. زیرا ممکن است مشاغل زیادی باشند که از آن کلمات استفاده کرده اند. در این حالت یافتن شما توسط موتور های جستجوگر از میان هزارن وب سایتی که همان کلمات کلیدی را دارند، سخت است. استفاده از کلمات کلیدی بلند می تواند گزینه ی بهتری باشد.
بهبود برچسب های متا
برچسب ها و توضیحات متا به طور خلاصه به موتور های جستجوگر می گوید که وب سایت شما در چه موردی می باشد. استفاده از برچسب های متا می تواند به بهبود رتبه بندی شما کمک کند. اگر وب سایت شما از پلتفرم وردپرس استفاده می کند می توانید برای استفاده ی بهتر از برچسب های متا، پلاگین Yoast را بارگذاری کنید.
بک لینک ها
الگوریتم رتبه بندی گوگل بک لینک ها به مثابه ی رأی های مثبتی برای یک وب سایت در نظر می گیرد. به این معنی که هر چه تعداد بک لینک های وب سایت شما بیشتر باشد، انگار که تعداد رأی های مثبت بیشتری جمع کرده است. الگوریتم گوگل این صفحات را با رتبه های بالاتری رتبه بندی می کند. البته ارزشمندی بک لینک ها فقط به تعداد آنها محدود نمی شود. یعنی اگر وب سایت معتبری به وب سایت شما لینک بزند، موتور های جستجوگر وب سایت شما را معتبر و قابل اعتماد می یابند.
در واقع می توان گفت که بک لینک ها وزن دارند و همه ی آنها با هم برابر نیستند.
یک لینک هایی از صفحات معتبر می توانند باعث قوی تر شدن وب سایت شما شوند.
به همین دلیل بایستی برای بک لینک ها اولویت قائل شوید و بک لینک های از صفحات معتبر را در اولویت قرار دهید.
موبایل دوستانه بودن
طبق گزارشات، 63% از جستجوهای گوگل از طریق تلفن های همراه انجام می شود. این آمار رو به افزایش نیز می باشد.
گوگل در سال 2016 اعلام کرد که برای وب سایت های ریسپانسیو ارزش قائل است و آنها را در اولویت قرار می دهد.
طبق مطالعات، از هر 10 نفر 8 نفر با وب سایت هایی که محتوای آنها به خوبی در دستگاه های تلفن همراه نمایش داده نمی شود، ارتباط برقرار نمی کنند.
این موضوع مهم است. زیرا گوگل به رضایت کاربران اهمیت می دهد و صفحاتی که برای موبایل بهینه سازی نشده اند، باعث نارضایتی کاربران می شود. در چنین شرایطی حتی اگر وب سایت شما رتبه ی خوبی هم داشته باشد، افراد کمتری تمایل به استفاده از وب سایت شما خواهند داشت.
رسانه های اجتماعی خود را قدرتمند کنید
رسانه های اجتماعی یکی از بهترین کانال های ارتبطی شما و کاربرانتان می باشد. با بازاریابی در رسانه های اجتماعی می توانید سئوی سایت خود را نیز بهبود ببخشید. با ارسال پست به طور مرتب در یکی از رسانه های اجتماعی به طور مثال فیسبوک یا اینستاگرام و جذب کاربران، می توانید آنها را به وب سایت خود دعوت کنید و بازدید از وب سایتتان را افزایش دهید.
سرعت صفحه
سرعت صفحه یک عامل رتبه بندی صفحه ی شما (چه در مورد نسخه ی دسکتاپی و چه در مورد نسخه ی تلفن همراه) می باشد.
همانطور که قبلاً اشاره کردیم رضایت کاربران برای گوگل مهم است. غالب کاربران از وب سایت های کند ناراضی هستند. همین موضوع می تواند باعث کاهش رتبه ی شما شود.
نتیجه
مبحث سئو بسیار گسترده است و فاکتور های زیادی در بهینه سازی و افزایش رتبه ی سایت دخیل هستند. ما در اینجا فقط به چند مورد از آنها پرداختیم.
با واگذاری سئوی سایت خود به شرکت های فعال در این حوزه مانند دارکوب، رتبه ی وب سایت خود را به بالاترین رده ارتقاء دهید.