انواع طراحی سایت به روش های مختلف طراحی سایت در نگاه طراحی رابط کاربری و طراحی های بصری اشاره دارد. در یک تعریف کلی طراحی سایت یک کار هنرمندانه، خلاق و مهندسی شده است و در نتیجه علاوه بر آنکه یک سایت باید نیازهای مخاطب خود را بر طرف کند باید از نظر جلوه های بصری نیز زیبا و جذاب باشد. اما همه ما می دانیم که زیبایی شناسی در گروه ها و طیف های مختلف انسانی متفاوت است. چه بسا یک وبسایت از نظر گروهی از کاربران بسیار خوب و حرفه ای به نظر برسد اما در نگاه گروهی دیگر بسیار ابتدایی و نا مناسب ارزیابی شود. به همین دلیل است که طراحی سایت خوب وبسایت را بر اساس سلیقه خود طراحی نمی کند بلکه این طراحی را بر اساس شناخت کامل از مخاطبین سایت و آنچه که مدیرسایت تمایل دارد طراحی می کند.
برای مثال برای طراحی یک وبسایت فروشگاهی نمی توانید از عکس ها و گرافیک های بسیار نامنظم و شلوغ استفاده کنید چون اینکار باعث سردرگمی بازدیدکنندگان می شود و در نهایت آنها را از خرید منصرف خواهد کرد. بر اساس تجربیات طراحان سایت و آمارهایی که از کسب و کارهای مختلف اینترنتی بدست آورده ایم، اغلب سایت های طراحی شده در یکی از ۴ دسته زیر قرار می گیرند. این دسته بندی به شما کمک می کند که با طراح سایت خود یک تعامل سازنده داشته باشید و به او بفهمانید که دقیقا چه نوع سایتی را برای کسب و کارتان می خواهید طراحی کنید. در ادامه ۴ مورد از دسته بندی کلی در انواع طراحی سایت را برای شما توضیح می دهیم.
سایت های نا منظم
رها بودن طرح، کهنگی رنگ ها و فرم ها، عدم تقارن در کلیت طرح، محوشدن رنگ ها و طرح ها در یکدیگر و تفاوت های بسیار زیاد با مدل های قبلی. این موارد مهمترین خصوصیات سایت هایی هستند که در دنیای گرافیک به سایت های نا منظم مشهور شده اند. البته این طرح ها غالبا از قاعده نظم در بی نظمی پیروی می کنند و یک ساختار منظم در کلیت چنین طرح هایی قابل درک است که باعث جذب مخاطب می شود.
چنین طرح هایی برای هنرمندان، افراد خلاق، دوستداران طراحی های مدرن مناسب است در نتیجه اگر برای کسب و کار مهندسی خود نیاز به طراحی سایت دارید چنین طرح هایی مناسب شما نخواهد بود.
طراحی سایت خلوت
سایت های خلوت یکی دیگر از انواع طراحی سایت است. طرح های مینیمال و خلوت یکی از تاثیر گذار ترین طراحی های گرافیک به حساب می آید. فضای خالی چنین طرح هایی یک تنفس برای تفکر ایجاد می کند و در نتیجه منجر به یک کشش ناخودآگاه میان مخاطب می شود. استفاده از المان های بسیار ساده با تعداد کم، استفاده تنها از دو یا سه رنگ در کل طرح و ایجاد فرم های بسیار ساده و در عین حال مفهومی یک ظاهر خاص به طراحی چنین سایت هایی می دهد. پیام پنهان در چنین طرح هایی شور و شوق و اشتیاق در کنار ایجاد یک حس اعتماد برای مخاطب است.
چنین سایت هایی برای همه افراد جذاب است به جز کسانی که دوست ندارند حس تمایز با دیگران داشته باشند!
طراحی سایت پرالمان
شلوغ بودن طرح ها و تنوع رنگی، نگاه به تاریخچه و گذشته مفهومی طرح، استفاده از المان های مختلف جغرافیایی، تاریخی، فرهنگی و سنی برای القای یک مفهوم خاص در ذهن مخاطب از جمله خصوصیت های بارز چنین طراحی هایی است. برای مثال اگر شما سایتی می خواهید که به فرهنگ ایرانی اشاره داشته باشد انواع المان ها از تاریخ معماری ایران، طرح های لباس های و رنگ های مختلف دوره های تاریخی می تواند در طراحی سایت شما استفاده شود. پیام چنین طراحی هایی بسیار سر راست است و در نتیجه اگر به درستی طراحی شوند یک فضای بسیار گرم و پر انرژی برای ارتباط با مخاطب ایجاد می کند.
طراحی سایت ساده و استاندارد
در دسته بندی انواع طراحی سایت این طراحی شاید پر استفاده ترین نوع طراحی در سرتاسر جهان باشد. بیشتر سایت هایی که مشاهده می کنید از این نوع هستند. یک قالب استاندارد، ساده با رنگ های پیش فرض همگانی. هدری مستطیلی، منو در زیر آن و تمام اطلاعات در یک فرآیند مستقیم و خطی به مخاطب داده می شود. البته این طرح های ساده اگر به درستی و توسط طراحان حرفه ای ایجاد شوند می توانند زیبا و بسیار کاربردی باشند. شرکت ها، تجار، وکلا و مشاغلی که کسب و کاری جدی دارند معمولا از چنین سایت هایی استقبال می کنند و تمرکز خود را بر روی غنای محتوای سایت می گذارند تا از طریق چنین محتوایی مخاطب را به سمت بازدید بیشتر از سایت جذب کنند.
نکته پایانی
اگر در میان انواع طراحی سایت ۴ گانه که در بالا توضیح دادیم نوع طراحی سایت خود را انتخاب کرده اید در گام دوم باید تفاوت های طراحی سایت شرکتی و طراحی سایت فروشگاهی را نیز مطالعه کنید. کارشناسان ما در شرکت پیام آوا بعد از بررسی دقیق نوع کسب و کار و تعیین شاخصه های مهم مخاطبانتان بهترین نوع طراحی سایت را به شما پیشنهاد می دهیم.
نوشته انواع طراحی سایت بر اساس رابط کاربری اولین بار در طراحی سایت | طراحی وب سایت | شرکت طراحی سایت | بهترین شرکت طراحی سایت در تهران پدیدار شد.