گوگل طی رویداد «Search On» از بهینهسازیهای متعددی در الگوریتم جستجوی خود خبر داد که طی ماه آینده پیاده سازی خواهند شد. این تغییرات که به لطف هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی میسر شده به موتور جستجو اجازه میدهد آهنگها را تنها با زمزمه یا ادای ریتم پیدا کرده و بهتر از گذشته غلطهای املایی را در کلمات مورد جستجو پیدا کند.
یکی از طنزهای رایج در مورد موتور جستجوی گوگل این است که برخی کاربران با نوشتن عبارتی مثل «دا داا دادا» از آن میخواهند موزیک مورد نظرشان را پیدا کند، حالا اما گوگل این قابلیت را عملی کرده و به کاربر اجازه میدهد با ادای عبارتی مثل این یا حتی سوت زدن شانس پیدا کردن موزیکی که ذهنش را درگیر کرده اما متن یا اسم آنرا به یاد ندارد پیدا کند.
قابلیت دیگر به تشخیص بهتر جستجوهایی برمیگردد که با غلط املایی نوشته شدهاند. به گفته «کتی ادواردز»، معاون بخش مهندسی گوگل ۱۰ درصد جستجوهای گوگل به صورت نادرست نوشته میشوند که تا کنون با نمایش گزینه «آیا منظور شما این بود» عبارت درست به کاربر نشان میشد اما از ماه آینده با اضافه شدن الگوریتمی جدید که متکی بر شبکه عصبی با ۶۰۰ میلیون پارامتر است، قدرت تشخیص آن دو چندان خواهد شد.
تغییر دیگر به نمایش متنهای جداگانه از صفحات وب مربوط میشود. در این سیستم به جای نمایش کل صفحه تنها آن بخش از متن نمایش داده میشود که با عبارت جستجو شده مطابق است. گوگل همچنین با استفاده از هوش مصنوعی جستجوهای گسترده را به موضوعات محدودتر تقسیم میکند تا نتایج بهتری در اختیار کاربر قرار گیرد.
در نهایت باید به استفاده از بینایی کامپیوتری و تشخیص صدا اشاره کرد که امکان برچسب گذاری و تقسیم ویدیوها به بخشهای جداگانه را فراهم می سازند؛ در این صورت دیگر کاربر نیازی به تماشای کل ویدیو نداشته و تنها بخشهای مدنظرش را مشاهده خواهد کرد.