بهینه سازی وب سایت یا سئو یکی از اصول مهم و اساسی در دیجیتال مارکتینگ است. ایجاد یک وب سایت بدون سئو بازدهی نخواهد داشت. برای آنکه بتوانید سایت خود را به مخاطبان بیشتری معرفی کنید، اولین گام بهینه سازی وب سایت برای موتور های جستجو می باشد.
سئو چیست؟
SEO: Search Engine Optimization به معنای بهینه سازی وب سایت برای موتور های جستجو است. میلیون ها وب سایت در دنیای اینترنت در حال فعالیت هستند. نمایش این وب سایت ها برای جستجو کاربران توسط موتور های جستجو بر اساس رتبه آنها انجام می شود. گوگل و دیگر موتور های جستجو سعی دارند تا وب سایت های با کیفیت و مناسب را به کاربران خود نمایش دهند. به همین دلیل سایت ها را تشویق می کنند تا برای بازدید بیشتر بهینه شوند.
SEO عمل بهینه سازی یک وب سایت برای افزایش کیفیت ترافیک آن از نتایج ارگانیک موتور جستجو است. این تعریفی است که در اغلب مقالات برای سئو عنوان شده است.
بهینه سازی وب سایت ها نه تنها بازدید طبیعی سایت را افزایش می دهد بلکه باعث می شود کاربران و مخاطبان به بازدید از سایت علاقمند شوند.
اگر وب سایت شما برای جستجوی عبارات مرتبط در صفحه اول نتایج موتور های جستجو نشان داده نشود، به پتانسیل کامل خود نخواهد رسید. به معنای دیگر آن انتظاری که از سایت دارید، برآورده نخواهد شد.
اگر سایت یک کسب و کار از تمام جهات مناسب و با کیفیت باشد می تواند رضایت گوگل و دیگر موتور های جستجو را به دست آورد، آن زمان است که این سایت به یک منبع درآمد تبدیل می شود.
سوالات زیادی در ارتباط با سئو وجود دارد؛ سئو چگونه انجام می شود؟ خدمات سئو شامل چه مواردی است؟ موتور های جستجو چگونه وب سایت ها را رتبه بندی می کنند؟ و از این قبیل سوالات. در ادامه به بررسی این موارد خواهیم پرداخت.
موتور های جستجو چگونه عمل می کنند؟
موتورهای جستجو مانند کتابخانه هستند. اما به جای ذخیره نسخه های کتاب، نسخه هایی از صفحات سایت را ذخیره می کنند.
هنگامی که در موتور جستجو کلمه یا جمله ای را تایپ می کنید، موتور جستجو همه صفحات موجود در فهرست خود را جستجو می کند و سعی می کند مرتبط ترین نتایج را نمایش دهد.
برای این کار از یک برنامه رایانه ای به نام الگوریتم استفاده می کند.
کسی به طور دقیق نحوه کار این الگوریتم ها را نمی داند، و فقط بر اساس تجربه و عملکرد آنها فرضیاتی گفته شده است.
برای دستیابی کاربران به مفیدترین اطلاعات ، الگوریتم های جستجو عوامل مختلفی را بررسی می کنند ، از جمله کلمات جستجو ، ارتباط و قابلیت استفاده از صفحات ، تخصص منابع، مکان و تنظیمات وب سایت.
موتور های جستجوی متفاوتی وجود دارد اما کامل ترین و پربازدیدترین آنها گوگل است. به همین دلیل منبع تحقیقات ما این موتور جستجو می باشد. اما تمام موتورهای جستجو هدف یکسانی دارند: نشان دادن بهترین و مرتبط ترین نتایج به کاربران خود، پس اگر برای یک موتور جستجو وب سایت خود را بهینه کنید برای اغلب آنها رتبه بهتری کسب خواهید کرد.
اگر می خواهید ترافیک ارگانیک بیشتری به صفحات وب سایت خود به دست بیاورید ، باید الگوریتم Google را درک کرده و نکات مربوط به آن را رعایت کنید. اگر بازدیدهای ویدیویی بیشتری می خواهید ، باید همه چیز در مورد الگوریتم YouTube را رعایت کنید. پس ابتدا باید هدف خود را در این باره بدانید.
گوگل برای بهینه سازی وب سایت ها بیش از 200 فاکتور رتبه بندی دارد. کسی به طور دقیق این فاکتور های بهینه سازی را نمی داند. نکته قابل توجه این است که Google صفحات وب را رتبه بندی می کند نه وب سایت ها. به همین دلیل می توانید برای کلمات کلیدی و موضوعات مختلف با صفحات مختلف وبسایت رتبه بندی کنید.
سئو سایت چگونه عمل می کند؟
می توان گفت کار اصلی سئو نشان دادن محتوای سایت به عنوان بهترین نتیجه به موتور های جستجو است. بهینه سازی فاکتور های مختلفی دارد که با اعمال آنها می توان صفحات سایت را برای موتور های جستجو مناسب کرد.
بهینه سازی باعث می شود صفحات وب سایت از یک چهارچوب خاص نظم پیروی کنند. این عمل از چشم مخاطبان پوشیده نخواهد ماند. به این ترتیب سئو باعث محبوبیت سایت نیز نزد کاربران نیز می شود.
قانون نوشته شده ای برای بهینه سازی وب سایت ها وجود ندارد و تمامی فاکتور هایی که برای این کار اعمال می شود بر اساس فرضیات و تجربه افراد است. گوگل و دیگر موتور های جستجو فقط اشاره ای به فاکتور ها کرده اند.
خدمات سئو و بهینه سازی وب سایت
همانطور که در بالا عنوان شد، قوانین خاص و نوشته شده ای برای بهینه سازی وب سایت ها وجود ندارد و تمامی فاکتور هایی که برای این کار اعمال می شود بر اساس تجربه و فرضیه است.
بر اساس این مطلب اگر وب سایتی دارید به تنهایی نمی توانید آن را بهینه کنید. این کار بهتر است به کارشناس سئو سپرده شود. مقاله ها و آموزش هایی که در اینترنت برای سئو وجود دارند همیشه به طور کامل از بهینه سازی وب سایت سخن نمی گویند. در بسیاری از مواقع برای بهینه سازی، یک وب سایت باید به طور کامل بررسی شود. این کار فقط توسط یک سئو کار حرفه ای قابل انجام است.
همچنین قوانین سئو مدام در حال تغییر هستند. امکان دارد فاکتوری که امروز باعث بهبود رتبه شود، هفته دیگر نتیجه منفی داشته باشد. به همین دلیل کارشناسان سئو همیشه در حال بروزرسانی دانش و اطلاعات خود در این زمینه هستند.
شرکت طراحی سایت دارکوب درسال های اخیر توانسته پروژه های سئو را با موفقیت به مشتریان خود تحویل دهد. کارشناسان سئو شرکت طراحی سایت دارکوب با بیش از یک دهه فعالیت در این حوزه آماده ارائه خدمات بهینه سازی وب سایت به شما عزیزان هستند.
کارشناسان سئو ابتدا وب سایت شما را بررسی و از لحاظ مختلف آنالیز می کنند. سپس با توجه به موضوع و نوع سایت و همچنین حوزه کسب و کار شما کلمات کلیدی مناسبی انتخاب می کنند. از میان این لیست و همچنین کلمات انتخابی شما، چند کلمه کلیدی برای وب سایت و بهینه سازی انتخاب می شود. بهینه سازی بر اساس این کلمان انجام می گیرد. کلمات کلیدی همان عباراتی هستند که کاربر آنها را جستجو کرده و صفحات سایت بر اساس آنها در نتایج موتور های جستجو رتبه بندی می شوند.
خدمات اصلی که شرکت طراحی وب سایت دارکوب برای بهینه سازی وب سایت انجام می دهد، بک لینک سازی می باشد. تیم کارشناسان سئو شرکت دارکوب بک لینک سازی را به روش های طبیعی و کاملا مجاز انجام می دهند. این فرایند در بازه زمانی حدودی انجام می شود و در نهایت صفحات سایت به مرور زمان رتبه مناسب در صفحه اول گوگل به دست می آورند. جایگاهی که با تداوم برخی کارها همیشگی خواهد بود.
همچنین در حین انجام پروژه سئو خدمات زیر به صورت کاملا رایگان توسط تیم سئو و دیجیتال مارکتینگ ارائه می گردد:
- مشاوره رایگان در ارتباط با نحوه صحیح بازاریابی اینترنتی
- آموزش تولید محتوای مناسب و بهینه برای وب سایت
- انجام برخی فاکتور های بهینه سازی لازم در وب سایت که نیاز به اطلاعات هاست دارد.
- مشاوره رایگان در خصوص مدیریت شبکه های اجتماعی مربوط به کسب و کار
- همگام سازی گوگل وب مستر تولز و بررسی های لازم
- ارائه راهکارهای مختلف در جهت بهبود رتبه سایت
- معرفی وب سایت های مرتبط، مناسب برای بازاریابی اینترنتی و تبلیغات
- بررسی امنیت وب سایت که بسیار مهم می باشد.
- اصلاح جزئی ساختار صفحات وب سایت با توجه به اصول SEO
- ارزیابی مشکلات مربوط به سرور و هاستینگ سایت
- ارائه عبارات کلیدی مناسب و مربوط به وب سایت
- اصلاح عناوین صفحات وب سایت و بهینه سازی آنها
- آنالیز سرعت صفحات وب سایت
خدمات سئو شامل دو بخش هستند، که هر کدام از این دو دسته فاکتور های مختلفی را شامل می شوند که در ادامه به بررسی آنها خواهیم پرداخت.
- سئو داخل صفحه SEO On page: فاکتور هایی از سئو که فقط شامل موارد داخل صفحات سایت هستند. مانند تولید محتوا، بهینه سازی کد ها و …
- سئو خارج صفحه SEO Off page: فاکتور هایی از سئو که به داخل سایت مرتبط نیست و شامل تبلیغات و بازاریابی های خارجی سایت، بک لینک سازی می شود.
تولید محتوا
مهمترین اصل هر سایت محتوای آن است. همان مواردی که کاربران برای بازدید از آنها به سایت مراجعه می کنند.
محتوای سایت اگر مناسب نباشد کاربران به سرعت وب سایت را ترک خواهند کرد و این امر یک امتیاز منفی از سوی موتور های جستجو دارد. محتوای سایت شامل: تصاویر، مقاله ها و نوشته ها، ویدئو ها، اینفوگرافیک ها و … می شود. در تولید محتوا باید به موارد زیر دقت نمود:
محتوای تکراری و کپی از سوی موتور های جستجو جریمه می شود. همچنین این کار از دید کاربران خوشایند نیست.
- محتوا باید به روز و جدید باشد در این صورت است که نظر مخاطب را به خود جلب می کند.
- تولید محتوا باید با برنامه و استراتژی باشد.
- تولید محتوا باید با موضوع سایت مرتبط باشد.
- محتوایی که تولید می کنید باید جذاب و اغلب آموزشی باشد.
- محتوای رقبای خود را همیشه بررسی کنید.
- از عناوین جذاب استفاده کنید.
- چگالی کلمات کلیدی در متن را رعایت نمایید.
- در متن مقاله ها از لینک های خارجی و داخلی استفاده کنید.
- تولید محتوای بهینه علاوه بر موارد بالا قوانین دیگری نیز دارد که کارشناسان تولید محتوا در شرکت طراحی سایت دارکوب به بررسی و اعمال آنها می پردازند.
بهینه سازی تگ های HTML
تگ ها یا برچسب های HTML تاثیر به سزایی در بهینه سازی وب سایت دارند. این تگ ها عبارتند از:
- تگ های متا (Meta Tags): تگ هایی که حاوی اطلاعات برای موتور های جستجو است. برای تنظیم و معرفی سایت به موتور جستجو استفاده می شود.
- تگ های عنوان (Title Tags): مربوز به عنوان هر صفحه است و معمولا همان عبارتی می باشد که کاربر آن را جستجو کرده
- تگ p: برای نوشتن مطالب در صفحه
- open protocol tag: تگ هایی که به معرفی صفحه و اطلاعات آن می پردازند. ( شامل sitename و url و description و image)
- تگ های a: برای لینک سازی استفاده می شود و شامل ( لینک سازی درون صفحه ای، لینک سازی داخلی و لینک سازی خارجی است.)
- تگ های H یا تگ تیتر: تگ های مربوط به تیتر های داخل مقاله می شود و از H1 تاH6 است.
- تگ های لیست ul , ol
- تگ strong یا b: اصطلاحا همان بولد کردن کلمات می باشد.
- تگ Alt: برای نامگذاری تصاویر می باشد. با این تگ تصاویر نیز بهینه می شوند.
بهینه سازی کد های سایت
یکی از فاکتور های فنی و سئو داخلی سایت بهینه سازی کد های دستوری می باشد که حتما باید توسط برنامه نویس انجام شود. بهینه سازی کد ها به شکل زیر است:
- فشرده سازی فایل ها
- حذف فضای خالی میان کد ها
- یکپارچه سازی فایل ها
این کار اگر به اشتباه انجام شود، می تواند در سایت مشکلات متعددی ایجاد نماید.
لینک سازی Link Building
Link Building یکی از مهمترین و مورد بحث ترین کارهای SEO است. این کار اگر به درستی انجام شود ترافیک بالایی برای سایت شما به همراه خواهد داشت. گرفتن لینک کمی دشوار است و از راه های مختلف قابل انجام می باشد. متاسفانه برخی از افراد در انجام لینک سازی از روش های نادرست استفاده می کنند که این کار نتیجه منفی برای سایت آنها در پی دارد.
در این باره توجه به نکات زیر مهم است:
- لینک داخلی: حتما از لینک های داخلی در صفحات سایت استفاده کنید. خزنده های گوگل در بررسی صفحات از پیوند های داخلی نیز بازدید می کنند.
- پیوندهای داخلی nofollow: پیوندهای داخلی با برچسب های nofollow توسط Google خزیده نمی شوند.
- صفحات Noindexed: با استفاده از متا تگ noindex یا هدر HTTP می توانید صفحات را از فهرست Google حذف کنید. اگر سایر
- صفحات سایت شما فقط دارای لینک های داخلی از صفحات noindexed هستند ،احتمال دارد Google آنها را پیدا نکند.
- Blocks in robots.txt: Robots.txt یک فایل متنی است که به Google می گوید از کجا می تواند یا نمی تواند در وب سایت شما حضور داشته باشد. اگر صفحات در این فایل متنی مسدود شده باشد، خزنده های گوگل امکان بازدید از آن صفحات را نخواهند داشت.
رابط کاربری آسان با موبایل ( سازگاری با موبایل یا Responsive)
بر اساس آمار ها 63٪ از جستجوهای Google از طریق دستگاه های تلفن همراه انجام می شود و این تعداد هر ساله در حال افزایش است. به همین دلیل گوگل وب سایت های mobile-friendly را افزایش رتبه می دهد.
وب سایت شما باید با موبایل سازگار باشد. در غیر اینصورت ترافیکی از جستجوی کاربران تلفن همراه به دست نخواهید آورد. به عبارت دیگر ، هنگام بارگیری نسخه desktop سایت در تلفن همراه ، اکثر افراد دکمه بازگشت را می زنند.
صفحه سرعت Pagespeed
Pagespeed سرعت بارگیری صفحات سایت است. این سرعت یک عامل رتبه بندی هم در نسخه desktop و هم در تلفن همراه است. اگر بارگذاری صفحات یک سایت کند باشد، کاربر به سرعت سایت را ترک کرده و به سراغ صفحات دیگر می رود.
برای تست سرعت سایت می توانید Google’s Pagespeed Insights tool استفاده نمایید. یکی از اصلی ترین کارهایی که کارشناسان سئو در شرکت طراحی وب سایت دارکوب انجام می دهند بررسی سرعت سایت و بهبود آن می باشد.
عواملی همچون؛ کد های دستوری اشتباه، حجم بالای محتوا، فضای خالی بین کد ها و … بر روی سرعت سایت تاثیر می گذارند.
Backlinks
الگوریتم رتبه بندی Google بر اساس معیاری به نام PageRank است. به زبان ساده ، الگوریتم رتبه بندی این بک لینک ها را به عنوان آرا تفسیر می کند. به طور کلی ، صفحات با آرا بیشتر تمایل به رتبه بالاتری دارند.
برای دریافت لینک باید محتوای قوی و با کیفیتی داشته باشید. بسیاری از سایت ها در ازای دریافت هزینه به صفحات سایت شما لینک می دهند. برای به دست آوردن لینک روش های مختلفی وجود دارد. در انجام بک لینک سازی توجه به نکات زیر مهم است:
- بک لینک ها باید در سایت های مرتبط باشند.
- در مدت زمان کوتاه تعداد زیادی لینک دریافت نکنید.
- از خرید لینک های گروهی بپرهیزید. این کار نتیجه منفی و پنالتی برای سایت در پی دارد.
- بک لینک ها باید به تمامی صفحات باشند نه فقط صفحه اصلی سایت
- برای بک لینک از سایت های معتبر با رتبه مناسب و با ترافیک بالا استفاده نمایید.
تمامی موارد گفته شده در بالا باید توسط افراد متخصص و آشنا به سئو انجام شوند. خوشبختانه در این باره می توانید به شرکت طراحی وب سایت دارکوب مراجعه نمایید. در ارتباط با خدمات سئو، در یک دهه گذشته شرکت طراحی سایت دارکوب نامی آشنا و شناخته شده است.