عینکهای ریبن متا یک دوربین در جلو دارند که نهتنها هنگام عکسگرفتن فعال میشوند، بلکه حین استفاده از دستورات هوش مصنوعی برای مشاهده محیط نیز تصویربرداری میکنند؛ یعنی عینکهای هوشمند تعداد زیادی عکس جمعآوری میکنند. بااینحال متا تعهد نمیکند این تصاویر را خصوصی نگه دارد؛ همچنین مشخص نیست از این تصاویر برای آموزش مدلهای هوش مصنوعی استفاده میکند یا خیر.
خبرنگار رسانه تککرانچ اخیراً از متا پرسیده قصد دارد مدلهای هوش مصنوعی را از طریق تصاویر کاربران Ray-Ban Meta آموزش دهد یا خیر؟ اما این شرکت پاسخ واضحی نداده است.
طفرهرفتن متا از پاسخ به استفاده از دادههای کاربران عینک ریبن
«آنوج کومار»، مدیر ارشدی که در متا روی ابزارهای پوشیدنی هوش مصنوعی کار میکند، در مصاحبهای با TechCrunch دراینباره گفت:
«ما علنی درباره این مسئله صحبت نمیکنیم.»
«میمی هاگینز»، سخنگوی متا نیز که در این گفتوگو حضور داشت، در تکمیل حرفهای کومار بدون تأیید یا رد این مسئله گفت:
«این موضوع چیزی نیست که ما آن را با سازمانها و منابع خارج از شرکت به اشتراک بگذاریم.»
یکی از دلایل نگرانکننده بودن این مسئله ویژگی جدید هوش مصنوعی Ray-Ban Meta است که عکسهای زیادی میگیرد. اخیراً گزارش شد متا قصد دارد ویژگی ویدیویی جدیدی هم برای عینک ریبن عرضه کند. هنگامی که این ویژگی فعال شود، عینک هوشمند مجموعهای از تصاویر (در اصل، ویدیوی زنده) را به مدل هوش مصنوعی چندوجهی میدهد تا باتوجهبه محیط پیرامون کاربر، بتواند به او پاسخ بدهد.
استفاده از عینک Ray-Ban متا به این معنی است که شما دوربین روی صورت خود قرار دادهاید و بسیاری از اطرافیان شما ممکن است با دیدن این عینک احساس کنند حریم خصوصیشان نادیده گرفته شده.
متا قبلاً اعلام کرده مدلهای هوش مصنوعی خود را با پستهای عمومی اینستاگرام و فیسبوک آموزش میدهد. این شرکت باور دارد اینها «دادههای در دسترس عموم» هستند. این شرکت و سایر شرکتهای فناوری تعریف بسیار گستردهای از اینکه چه چیزی برای آموزش هوش مصنوعی در دسترس عموم است و چه چیزی نیست، ارائه کردهاند.
باوجوداین، جهانی که کاربر از طریق عینک هوشمند به آن نگاه میکند، «در دسترس عموم» نیست اما نمیتوانیم با اطمینان بگوییم متا مدلهای هوش مصنوعی خودش را از طریق فیلمها و عکسهایی که عینکهای ریبن گرفته آموزش میدهد یا خیر.