چند روز پیش یک پیامک تبلیغاتی روی تلفن همراهم ارسال شد. پیامک، خبر از تخفیف 50 درصدی محصولات یکی از وب سایتهای آموزشی مورد علاقهام میداد. با خواندن متن تبلیغ به شدت خوشحال شدم اما زمانی که خواستم وارد لینک صفحه بشوم، ترسیدم! چرا؟ چون به جای یک لینک عادی، لینک بلندی را دیدم که نصفش از کاراکترهای ناشناخته ساخته شده بود.
البته که من از تخفیفها نگذشتم و با جستجو در وب به صفحه مورد نظرم رسیدم؛ اما بارها از خودم سوال کردم مگر چه میشد اگر نویسندگان این تبلیغ قبل از ارسال متن آن، به کمک یک کوتاه کننده لینک، لینکی با ظاهر خوب را برای مخاطبان ارسال میکردند؟ اصلا چه تعداد از مخاطبان به خاطر همین لینک حاضر نشدند به سایت بروند؟
البته مشکل لینکهای بهم ریخته صرفا مربوط به تبلیغات پیامکی نیست و آنها را دائما در تلگرام، لینکدین و بسیاری از سایتها و شبکههای اجتماعی دیگر هم میبینم.
با توجه به اهمیت ظاهر لینکها روی تجربه کاربران، در این مقاله میخواهم شما را با 10 سرویس کوتاه کننده لینک آشنا کنم تا هیچ موقع به چنین مشکلاتی برنخورید.
سرویس کوتاهکننده لینک چیست؟
لینکهای طولانی مثل یک آدم ژولیده میماند که سالها رنگ آرایشگاه را به خود ندیده است. کوتاهکننده لینک مانند یک آرایشگر ماهر، این لینک را تحویل میگیرد و یک URL تر و تمیز و کوتاه شده تحویل میدهد.
استفاده از این سرویسهای لینک کوتاه کن اینقدر ساده است که نیازی به توضیح و آموزش ندارد، فقط کافی است یکی از این سایتها را باز کنید، آدرس خود را در کادر مشخص شده بیندازید و آدرس جدید را بسازید.
چرا باید از لینک کوتاه استفاده کنیم؟
5 دلیل مهم وجود دارد که شما باید هنگام اشتراک گذاری لینکها از ادرس کوتاه شده آنها استفاده کنید.
- کوتاه کردن لینک به دلیل ظاهر بهتر: وقتی لینک طولانی و عجیب و غریبی در شبکههای اجتماعی بگذارید ممک است شبیه اسپم به نظر برسد و کاربران روی آن کلیک نکنند. کوتاه کنندههای لینک میتوانند لینکهای زشت و بدقواره را به یک لینک واضح و روشن تبدیل کنند.
- کوتاه کردن لینک برای گرفتن امار کلیک: لینکهای کوتاه به شما این امکان را میدهد که عملکرد لینکهای ایجاد شده را زیر نظر بگیرید؛ یعنی بدانید چند نفر روی لینک شما کلیک کردهاند؟ این افراد از چه دستگاهی استفاده کرده و از کدام مناطق جغرافیایی بوده اند؟
- کوتاه کردن لینک به دلیل محدودیت کاراکتر: بعضی از شبکههای اجتماعی محدودیت کاراکتر دارند؛ مثلاً برای توییتر و لینکدین، به ترتیب 280 و 600 کاراکتر در هر پست در اختیار دارید که یک لینک طولانی بسیاری از این کاراکترها را از شما میگیرد.
- امکان شخصیسازی لینک کوتاه: با کوتاه کردن لینک میتوانید لینک جدید را شخصی سازی کنید، از کلمات دلخواه استفاده کنید و حتی نام برند خود را به لینک اضافه کنید. با اضافه کردن نام برند، اسم خود را پیش چشم کاربر قرار میدهید و یک آگاهی از برند زیرپوستی هم ایجاد کردهاید.
- کوتاه کردن لینک و کاهش هزینه: فرض کنید میخواهید برای کاربران خود اس ام اس بفرستید که محصول جدیدی معرفی کنید یا آنها را از یک تخفیف مطلع کنید. اگر لینک شما طولانی باشد هم پیام شما ظاهر زشتی پیدا میکند و هم متن پیام طولانی میشود و شما باید هزینه بیشتری پرداخت کنید.
خب حالا که مزایای مهم این سرویسها را شناختید، وقت آن است که چندتا از بهترین کوتاه کننده لینک خارجی و ایرانی آنها را با هم مرور کنیم.
کسب درآمد از کوتاهکننده لینک
بعضی از سرویسهای کوتاهکننده لینک امکانی را ایجاد کردهاند که علاوه استفاده از مزایای کوتاه کردن لینکها، بتوانید از طریق لینک کوتاه درآمد هم کسب کنید. چطوری؟
برای شروع کسب درآمد اول باید به صورت رایگان در سرویس کوتاه کننده لینک ثبتنام کنید. سپس پیوندهای خود را کوتاه کرده و آن ها را به اشتراک بگذارید؛ سپس سرویس در ازای هر کلیک روی لینک، مبلغی را به شما پرداخت میکند.
شما هنگام کوتاه کردن لینک میتوانید 2 روش مستقیم و درآمدرا را انتخاب کنید. در صورت انتخاب لینک مستقیم، هیچ هزینهای به شما پرداخت نمیشود و کاربری که روی لینک شما کلیک میکند مستقیم به صفحه موردنظر شما میرود. در صورت انتخاب روش درآمدزا، بازدیدکننده ابتدا چند ثانیه تبلیغ مشاهده میکند و سپس به لینک اصلی منتقل میشود و هزینه که اعلام شده به حساب کاربری شما واریز خواهد شد. ریزی و وان دا و تواَد سه سرویس ایرانی هستند که امکان کسب درآمد دارند.
سرویسهای خارجی کوتاهکننده لینک
در این قسمت با 7 تا از معروفترین سایتهای خارجی که در زمینه کوتاه کردن لینک و ردیابی لینکها خدمات ارائه میدهند، آشنا میشویم:
goo.gl
بله درست است، این سرویس دیگر کار نمیکند. برای مدت زمان طولانی ابزار شماره یک کوتاه کردن لینک در دست گوگل بود، اما چه میشود کرد که همه چیزهای خوب یک روز به پایان میرسد. این سرویس در مارس 2019 به صورت رسمی فعالیتش متوقف شد. البته گوگل اعلام کرد لینکهایی که قبلاً با این سرویس ساخته شدهاند همچنان بدون خطا به کار خود ادامه میدهند و به صفحه مقصد هدایت میشوند.
بجز گوگل صدها سرویس کوتاهکننده لینک دیگر وجود دارد که واقعاً هم خوب کار میکنند که در ادامه معرفی خواهیم کرد.
Bitly
یکی از محبوبترین سرویسهای کوتاه کننده لینک bitly است که شاید ما فقط برای کم کردن کاراکترهای لینک از آن استفاده کرده باشیم ولی این سرویس یک پلتفرم کامل برای لینکهاست.
مثلا معیار عملکرد لینکها مثل نرخ کلیک، آمار کانالها و اطلاعات جغرافیایی افرادی که رو لینکها کلیک کردهاند را نشان میدهد. علاوه بر این bitly لینکهای برند را پیشنهاد میدهد و با نرمافزارهای مدیریت شبکههای اجتماعی ادغام میشود.
TinyURL
استفاده از این لینک کوتاه کن، خیلی ساده است. کافی است لینک موردنظر را وارد کنید و یک لینک کوتاه تر و تمیز با کلمهای که خودتان برای ادامه لینک وارد کردهاید تحویل بگیرید.
وقتی شما اطلاعات لینکتان را در قسمت مشخص شده وارد میکنید، سه url به شما نشان داده میشود: لینک طولانی، لینک کوتاه شده و لینک سومی که میتواند به عنوان پیشنمایش وب استفاده شود.
Rebrandly
ریبرندلی یکی دیگر از سرویسهای کوتاهکننده لینک است که شبیه سرویسهای قبلی است میتواند با 50 پلتفرم دیگر یکپارچه شود.
ریبرندلی باور دارد که یک برند (چه محصول باشد و چه شخص) با شخصیسازی کردن لینکشان ارزش بیشتری در وب بدست میآورند.
SmallSeoTools
این سایت ابزارهای زیادی دارد که یکی از آنها کوتاه کننده لینک است. خیلی سریع لینک را فشرده میکند، رایگان است و هیچ آپشن اضافهای ندارد.
ShortURL.at
ShortURL.at مانند بقیه ساده و سریع لینک کوتاه به شما میدهد. فقط کافیست لینک را دراخل کادر قرار دهید و گزینه shorten url را بزنید.
B.LINK
بی لینک هم یکی از کوتاهکنندههای قدرتمند لینک است
که میتوانید با آن لینکهای شخصی شامل کلمههای مناسب و دلخواه بسازید، نه یک لینک با کاراکترهای رندوم و درهم و برهم!
این سرویس همچنین گزارشهای تحلیلی از نرخ کلیک، مکان، زبان، دستگاه و موقعیت مکانی ارائه میدهد و میتواند با ابزارهای تحلیل مثل گوگل آنالیتکس، ادوب و غیره یکپارچه شود.
سرویسهای ایرانی کوتاهکننده لینک
خب ایرانیها هم در بخش آدرسهای کوتاه بیکار ننشستهاند و سرویسهایی زیادی با قابلیتهای بالا راهاندازی کردهاند که نه تنها چیزی از نمونه خارجی آن کم ندارند بلکه گاهی یک سر و گردن هم بالاتر هستند. در ادامه 4 تا از بهترین سایتهای کوتاهکننده لینک ایرانی را معرفی میکنیم.
zaya
سرویس زایا هم لینکها را برایتان فشرده میکند و هم این امکان را به شما میدهد که دامنه سایتتان را به این سرویس متصل کنید و لینکهای شخصی شده داشته باشید.
b2n
کار با سایت b2n هم ساده و راحت است. لینک بلند را در کادر پایین میگذاریم و یک لینک کوتاه بریده تحویل میگیریم. میتوانیم با کادر دوم یک لینک با کلمات دلخواه بسازیم.
این سرویس رایگان است و میتوان به صورت نامحدود از آن استفاده کرد. لینکها تاریخ انقضا ندارند و میشود آمارشان را مشاهده کرد.
opizo
اپیزو یکی دیگر از سرویسهای کوتاهکننده لینک است که ادعا میکند که شما میتوانید از طریق لینکهای کوتاه ساخته شده کسب درآمد کنید. به این صورت که به ازای هر بازدید که از لینکهایتان میشود، مبلغی به حسابتان واریز میشود.
با این خدمات شما با یک تیر چند نشان زدهاید؛ هم با اشتراکگذاری لینکها ورودی صفحات خود را افزایش میدهید، هم امار لینکهای خود را دارید و انها را مدیریت میکنید و هم برای کلیکهای دریافتی کسب درآمد میکنید.
1da
وان دا یکی از سایتهایی است شما میتوانید هم لینک کوتاه بسازید و هم کسب درامد کنید. یکی از معایب این سایت این است که حتی اگر بخواهید بدون کسب درآمد لینک بسازید حتماً باید وارد حساب کاربری خود شوید.
rizy
ریزی یکی دیگر از سایتهای کوتاهکننده لینک رایگان است که شما میتوانید علاوه بر کوتاه کردن لینک، کسب درآمد هم بکنید. برای استفاده از سرویس ریزی باید حساب کاربری داشته باشید.
نتیجه؟
در این مقاله چند تا از بهترین کوتاهکنندههای لینک را به شما معرفی کردیم.
اگر قصدتان این است که در تبلیغات، محتوا و شبکههای اجتماعی، URL صفحات خود را به اشتراک بگذارید، از این سرویسها حتماً استفاده کنید تا از مزایایی که اول مقاله گفتیم بهره ببرید.
اگر سوالی دارید در قسمت کامنتهای همین مطلب بپرسید.
نوشته کوتاه کننده لینک؛ معرفی 10 سرویس برتر ایرانی و خارجی اولین بار در نوین. پدیدار شد.