تمام آن کارها و اقداماتی که یک وبمستر بر روی سایت شما انجام می دهد تا محتوای داخلی وبسایت شما بهینه شود و در موتورهای جست و جو رتبه های بهتری کسب کنند را سئو داخلی نام گذاری کرده اندو اقداماتی مانند تحلیل چگالی کلمات کلیدی، استفاده از متا تگ ها در کد های وبسایت، بهینه کردن متا تگ های تایتل و دسکریپشن، بهبود سرعت لود سایت از جمله مواردی است که تحت نام سئو داخلی (on-page SEO) شناخته می شوند. هدف نهایی این کار نیز بهبود رتبه سایت و افزایش ترافیک ورودی یک سایت از مجاری سرچ انجین ها خصوصا گوگل است.
جهت اجرای سئو داخلی توسط تیم پیام آوا ، هم اکنون با ما تماس بگیرید.
جدا از اینکه سئو داخلی مناسب، موجب تفسیر بهتر موتورهای جستجو از سایت شما می شود، به کاربران نیز کمک می کند تا محتوای یک صفحه را بهتر درک کنند. در اصل، سئو داخلی خوب به موتورهای جستجو کمک می کند تا آنچه که کاربران در صفحات شما می بینند را درک کنند و ارزش محتوا را از دید آنها نیز بسنجند.
پارامتر های سئو داخلی سایت
فاکتور های زیادی در سئو داخلی سایت نقش دارند:
- استفاده صحیح از متاتگ Description (توضیحات مطالب)
- تخصیص صحیح کلمات کلیدی به پست ها
- سازگاری قالب سایت با گوشی های موبایل
- رعایت و انجام سئوی تصاویر موجود در سایت
- ساختار لینک مناسب (SEO-Friendly URLs)
- انتخاب نام بهینه و سئو شده برای مطالب سایت
- ایجاد نقشه سایت و ثبت در گوگل سرچ کنسول
- تولید محتوا باکیفیت و رعایت اصول سئو در نگارش مطالب
همزمان با ارتقا تکنولوژیهای هوش مصنوعی در چند سال اخیر شاهد هوشمند تر شدن آنالیز الگوریتم های مختلف گوگل نیز هستیم. رویکرد گوگل برای رتبه بندی سایت ها نگاه کاربر نهایی در برخورد با مطالب سایت شماست، موضوعاتی مانند بونس ریت که از طریق آمارهای گوگل کروم بدست می آید، تاثیر بسیار زیادی بر روی رتبه شما خواهد داشت. سئو داخلی به طور خلاصه هم به نفع کاربران نهایی و هم به نفع سایت شما تمام می شود.
بخش های مختلف سئو داخلی
سئو تکنیکال
مشکل ساختاری یا تکنیکال مسیر حرکت کاربر در سایت را مختل کرده و به سردرگمی او میانجامد. دور از انتظار نیست که چنین کاربری سایت را ترک کند و از خرید منصرف شود. در سئو تکنیکال تلاش میشود اشتباهات برنامه نویسی برطرف شود تا کاربر به راحتی بتواند به آنچه نیاز دارد دسترسی داشته باشد.
سئو محتوایی
ورود بازاریابان و نویسندگان حرفه ای به حوزه سئو، تولید محتوای تخصصی را وارد عرصه جدیدی کرد. به این ترتیب الگوریتمهای گوگل متحول شدند و ارزش محتوا و بهینه سازی نوشتار چند برابر شد. در این زمان بود که بسیاری از تکنیکهای سئوی کلاه سیاه از میان رفت.
نکاتی برای ارتقای کیفیت محتوای سایت
• به صورت مستمر به تولید محتوای ارزشمند و مناسب در حوزه کسب و کارتان بپردازید.
• کلمات کلیدی را هوشمندانه انتخاب کنید و به شکل مناسب و به تعداد کافی در متن بکار ببرید.
• از عنوان و زیر عنوانهای جذاب و سئو شده استفاده کنید.
• کلمات کلیدی را به اشکال مختلف و با هم خانواده هایشان در متن بکار ببرید.
• محتوا را برای مخاطب تولید کنید و برای موتورهای جستجو بهینه سازی کنید.
• هر مقاله تنها و تنها یک تگ H1 خواهد داشت و در انتخاب سایر تگها هم دقت کنید.
• محتوا تنها متن نیست از اهمیت تصویر و سئوی تصاویر غافل نشوید.
موارد مهم در on page SEO
۱- Responsive بودن قالب سایت
واکنشگرا بودن وبسایت ها به معنی این است که سایت شما در تمام دیوایس های مختلف مانند تلفن همراه، تبلت و دستکتاپ به خوبی نمایش داده شود و محتوای آن در موبایل به هم ریخته نشود. این موضوع برای گوگل یک موضوع بسیار مهم است و تاثیر بسیار زیادی در رتبه های سایت شما دارد. برای بررسی میزان واکنشگرا بودن وبسایت خود از ابزار mobile friendly test استفاده کنید.
۲- افزایش سرعت سایت
سرعت یک اصل بسیار مهم در زندگی مردن انسان به حساب می آید. سرعت در رانندگی و حمل و نقل، جابجایی سریع کالا و مسافر و امروز در قرن بیست و یکم سرعت در انتقال اطلاعات اصلی مهم برای وبسایت های حرفه ای به حساب می آید. بر اساس آمار اگر سرعت لود یک سایت بیش از ۴ ثانیه به طول انجامد احتمال انصراف کاربر و خروج از وبسایت شما نیز بیشتر می شود. شما میتوانید با انجام کارهایی مثل بهینهسازی تصاویر، کاهش queryها، فشردهسازی کدهای قالب و.. سرعت سایت خود را افزایش دهید.
۳- استفاده از قالب استاندارد
در خصوص سرعت لود سایت صحبت کردیم. اگر از قالب های آماده برای طراحی سایت خود استفاده کرده اید باید بیشتر دقت داشته باشید که کدهای استفاده شده برای طراحی چنین قالب هایی به صورت کاملا استاندارد نوشته شده باشد. موضوع سرعت لود شدن سایت یک موضوع بسیار مهم برای سئو سایت شماست و باید توجه ویژه به انتخاب قالب سایت داشته باشید.
۴- توجه به UI و UX
مورد بعدی که برای سئو داخلی سایت باید به آن توجه داشته باشید طراحی UI و UX سایت شماست. UI و UX به زیبایی های گرافیکی و تجربه کاربری در برخورد با صفحات سایت شما اشاره دارد. احتمالا بارها با وبسایت هایی برخورد کرده اید که رنگ آن سایت یا نوع فونت نوشتار آن برای شما آزار دهنده باشد یا در مقابل سایت هایی را دیده اید که فرایند های استفاده شده در آن بسیار گیج کننده و نا مناسب است. طراحی UI و UX بهینه باعث می شود که کاربران یک تجربه منحصر به فرد و مثبت در تعامل با وبسایت شما داشته باشند. در نهایت این موضوع مدت زمان تعامل با سایت شما و ترافیک ورودی به سایت شما را افزایش می دهد.
۵- لینک سازی داخلی
هرگاه رباتهای خزنده به یک لینک برخورد میکنند در صورت follow بودن لینک به صفحهی مقصد میروند و آن صفحه را هم بررسی میکنند. وجود لینکهای داخلی مناسب باعث میشود موتورهای جستجو صفحات مختلف سایت شما را بیابند و ایندکس کنند.
لینک سازی داخلی به ایجاد یک شبکه منسجم و به هم پیوسته از مطالب سایت شما اشاره دارد. وقتی ربات های خزنده به یک لینک داخلی در سایت شما برخورد می کنند در صورت فالو بودن این لینک ها به صفحه مقصد مراجعه می کنند. این لینک های داخلی همزمان به کاربران کمک می کند که در صفحات مختلف سایت شما به راحتی بچرخند و مطلب موردنظرشان را به راحتی پیدا کنند و از سوی دیگر این لینک ها باعث می شود که ربات های خزنده تعداد صفحات بیشتری از سایت شما را در هر بار مراجعه به سایت آنالیز کنند.
از دیگر مزایای لینک داخلی، گردش کاربر در سایت است. وجود لینکهای بجا و صحیح باعث میشود نرخ خروج کاربراز سایت (bounce rate) به شدت کاهش یابد.
۶- استفاده از alt مناسب
تگ آلت یکی دیگر از موضوعات مهم در سئو داخلی سایت شما به حساب می آید. وقتی شما یک محتوای سئو شده را تولید می کنید باید برای کلمه کلیدی مرکزی آن محتوا تگل آلت تصاویر را قرار دهید. این موضوع باعث می شود که ترافیک ورودی از سرچ عکس نیز به سایت شما افزایش یابد.
۷- درج تگ title
تگ تایتل شاید مهمترین تگ مورد استفاده برای بهبود سئو داخلی سایت ها به حساب می آید. تگ عنوان سئو یا title تگی است که در بخش <head> سایت قرار میگیرد و در نتایج گوگل قابل نمایش است. این تگ باید به اندازهی کافی جذاب باشد، حاوی کلمهی کلیدی اصلی صفحه باشد و از نظر طول آنقدر کوتاه یا بلند نباشد.(حداکثر ۷۰ کارکتر)
۸- درج mata description یا توضیحات متا
از نظر متا تگ های مورد استفاده در بخش <head> صفحات، mata description بعد از متای title مهمترین متا تگ در نگاه سرچ انجین ها به حساب می آید. بخشی که در پایین عنوان سئو در نتایج سرچ گوگل دیده میشود مربوط به همین mata description است که میتواند تاثیر بسیار زیادی در دریافت کلیک برای سایت شما داشته باشد.
۹- استفاده صحیح از تگهای heading
تگهای h1 تا h6 برای مشخص کردن عنوان به کار برده میشوند. تگ h1 با اهمیتترین عنوان هر صفحه است که بهتر است فقط یکبار در هر صفحه استفاده شود. با توجه به اهمیت این تگها در سئو بهتر است از کلمات کلیدی خود در آنها استفاده کنید.
در استفاده از این تگها سعی کنید خاصیت سلسه مراتبی آن را حفظ کنید.
آیا سئو داخلی برای کسب رتبه در گوگل کافی است؟
اگرچه سئو داخلی رکن بسیار مهم و تاثیرگذاری در سئو است اما به تنهایی کفایت نمیکند و علاوه بر داخل سایت، برای کسب رتبه های برتر در نتایج گوگل سئو خارجی هم لازم است که مورد توجه قرار گیرد. در صورتیکه سئو داخلی و خارجی سایت به صورت همزمان از کیفیت مناسب برخوردار باشد، دستیابی به رتبه های برتر گوگل یک امر طبیعی خواهد بود. در نگاه من سئو خارجی اهمیت بیشتری نسبت به سئو داخلی دارد اما بدون سئو داخلی هیچ موفقیتی برای کسب رتبه های برتر را نمی توان برای سایت شما تصور کرد. به عبارتی دقیق تر شرط لازم برای موفقیت یک سایت در زمینه سئو رعایت سئو داخلی است اما این شرط کافی نیست و شما بعد از انجام اقدامات مناسب برای بهبود سئو داخلی سایت باید به سئو خارجی اهمیت ویژه ای بدهید.
نوشته سئو داخلی (On-Page SEO) چیست؟ اولین بار در طراحی سایت | طراحی وب سایت | شرکت طراحی سایت | بهترین شرکت طراحی سایت در تهران پدیدار شد.